Camille Saint-Saëns

Saint-Saëns kan verwijzen naar: Frans componist: Camille Saint-Saëns gemeente in het Franse departement Seine-Maritime: Saint-Saëns (Seine-Maritime) kanton in dat departement: Kanton Saint-Saëns
Lees meer: https://nl.wikipedia.org/wiki/Saint-Sa%C3%ABns

Concerten waarin werken van Camille Saint-Saëns worden en werden gespeeld

Calefax - Saint-Saëns, Pärt, Biber - Rariteitenkabinet

Samstag 10. Februar 2024, 20:00 Uhr
Carnaval des animaux (sel.)
Calefax Rietkwintet

Kerstconcert - Saint-Säens, Debussy, Caplet - Ruysdael Kwartet en Veronique Serpenti (harp)

Samstag 10. Dezember 2022, 20:00 Uhr
Fantasie voor viool en harp, op. 124
Veronique Serpenti (harp) Joris van Rijn (viool)
Camille Saint-Saëns componeerde zijn Fantaisie voor viool en harp tijdens een vakantie aan de Italiaanse Rivièra. Met een beetje fantasie zie je het schilderachtige landschap zo voor je.

Rien Donkersloot (orgel) en Mariët Kaasschieter (sopraan) - Vierne, Rachmaninov, Andriessen

Samstag 22. Mai 2021, 20:00 Uhr
Troisième fantaisie, op. 157
Rien Donkersloot (orgel)

Eleonore Pameijer (fluit) en Gerrit Christiaan de Gier (orgel) - Saint-Saëns, Guilmant, Widor

Freitag 31. Januar 2020, 20:00 Uhr
Fantasie nr. 3, op. 157
Gerrit Christiaan de Gier (orgel)
Camille Saint-Saëns maakte zich onsterfelijk met zijn beroemde Derde Symfonie voor orgel en orkest. Als organist van de Parijse Madeleine-kerk schreef Saint-Saëns ook een aantal solostukken voor orgel. Net als die 'Orgelsymfonie' zit deze Derde Fantasie vol met koraal-achtige thema's. De vrije vorm van het stuk geeft de organist alle ruimte voor een kleurrijke vertolking.

Trio Wanderer - Pianotrio’s van Schumann, Fauré, Saint-Saëns

Samstag 3. November 2018, 20:00 Uhr
Pianotrio nr. 2 in e, op. 92
Trio Wanderer
 • I. Allegro ma non troppo
 • II. Allegretto
 • III. Andante con moto
 • IV. Grazioso, poco allegro
 • V. Allegro
In 1871 had Saint-Saëns het helemaal gehad met Wagner. Uit weerzin tegen de in zijn ogen overdreven Wagner-verering in Frankrijk richtte Saint-Saëns zijn blik op de Franse barok en muziek uit verder weg gelegen oorden. Dat is goed hoorbaar in zijn Tweede Pianotrio. "Er zitten zelfs Baskische dansritmes in", vertelt de pianist van Trio Wanderer, Vincent Coq.

Ronald Brautigam (piano) & Christian Poltéra (cello) - Beethoven en Saint-Saëns - Cellosonates

Samstag 6. Oktober 2018, 20:00 Uhr
Cellosonate nr. 1 in c, op. 32
Ronald Brautigam (piano) Christian Poltéra (cello)
 • I. Allegro
 • II. Andante tranquillo sostenuto
 • III. Allegro moderato
Saint-Saëns Eerste Cellosonate was het eerste 'product' van de Société Nationale de Musique. Met deze beweging wilden componisten als Saint-Saëns, Fauré en Debussy de Franse muziek op de kaart zetten. Of deze sonate ook echt op en top Frans klinkt valt te betwijfelen. Zowel de donkere toonsoort c mineur als het dramatische begin lijken nog een verre verwijzing naar Beethoven.

Romantische pianotrio's van Schubert en Saint-Saëns - Vassilis Varvaresos (piano), Noé Inui (viool) en Benedict Kloeckner (cello)

Freitag 9. März 2018, 20:00 Uhr
Pianotrio nr. 1 in F, op. 18
Trio Bell'Arte
 • I. Allegro vivace
 • II. Andante
 • III. Scherzo
 • IV. Allegro
Saint-Saëns schreef zijn ‘Eerste Pianotrio’ op 28-jarige leeftijd tijdens een vakantie in de Pyreneeën. Wellicht verklaart dat ook de relaxte sfeer van het stuk. Vooral het tweede deel valt op met een nogal puntige melodie, die zo weggelopen kan zijn uit een oud volksliedje.

Gitaarsalon Roadshow door 500 jaar gitaarmuziek - Edesche Gitaarrecitals

Freitag 23. September 2016, 20:00 Uhr
Éléphant
Gitaarsalon Roadshow
uit: 'Carnaval des animaux'. Arr. Peter Constant

Prachtige tango's van Piazzolla - Unieke combinatie orgel en viool - Peter Van de Velde en Nadja Nevolovitsch

Freitag 27. November 2015, 20:00 Uhr
Danse macabre
Peter Van de Velde Nadja Nevolovitsch

Domorganist Jan Hage speelt orgelwerken uit de Late Romantiek

Freitag 6. November 2015, 20:00 Uhr
Prélude et fugue in B, op 99, nr. 2
Jan Hage
Uit: Le carnaval des animaux
Jan Hage
 • XIII. Le cygne
Bewerking door Alexandre Guilmant

Cellosonates van Bach, Saint-Saëns en Escher - Knipoog naar Bachs Brandenburgse Concerten

Samstag 26. September 2015, 20:00 Uhr
Sonate voor cello en piano nr. 1 in c, op. 32
Frans van Ruth Doris Hochscheid
 • I. Allegro
 • II. Andante tranquillo sostenuto
 • III. Allegro moderato

Jan Peter Teeuw en Marien Stouten - Beroemde orkestwerken op orgel volgens oude Engelse traditie

Freitag 10. April 2015, 20:00 Uhr
Bekende orkestwerken op orgel? Orgelduo Jan Peter Teeuw en Marien Stouten blazen een oude Engelse traditie nieuw leven in. Tot ver in de twintigste eeuw was het gebruikelijk om grote orkestwerken voor orgel te bewerken. In navolging van hun Britse voorgangers klommen Jan Peter Teeuw en Marien Stouten in de pen en maakten een aantal spectaculaire arrangementen van klassieke meesterwerken. Ditmaal niet voor twee, maar voor vier handen! Bekijk het volledige programma op www.edescheconcertzaal.nl
Uit: Samson et Delila (arr.)
Jan Peter Teeuw Marien Stouten
 • Danse bacchanale
Bewerking door Hans Uwe Hielscher (1945)

Vincent van Goghs reizen in beeld en geluid - Karlien Bartels & Roland Aalbers - Van Gogh I

Samstag 7. März 2015, 20:00 Uhr
In 2015 staat de Edesche Concertzaal uitgebreid stil bij de 125e sterfdag van Vincent van Gogh. Celliste Karlien Bartels en pianist Roland Aalbers leggen muzikale verbanden tussen de donkere Nelderlandse schilderijen van Van Gogh en de veel lichtere toon die hij op zijn Franse doeken laat zien. De Smaak van Van Gogh is een citymarketing initiatief van de gemeente Ede. De stad ontwikkelt en stimuleert onder deze vlag diverse projecten, producten en evenementen waarmee Ede zich de komende jaren verder op de kaart zet als 'proeftuin' voor food en centrum van kunst en natuur. Het initiatief maakt officieel deel uit van het Van Gogh-jaar 2015, ‘125 jaar inspiratie’ en wordt ondersteund door het Kröller-Müller Museum, eigenaar van de tweede grootste Van Gogh-collectie ter wereld en partner in het Van Gogh-jaar samen met het Van Gogh Museum Amsterdam en Van Gogh Brabant. De Van Goghconcerten in de Edesche Concertzaal maken deel uit van het programma van De Smaak van Van Gogh.
Cellosonate nr. 1 in c, op. 32
cello Karlien Bartels piano Roland Aalbers
 • I. Allegro
 • II. Andante tranquillo sostenuto
 • III. Allegro moderato

Trio Rodin met aangrijpende Sjostakovitsj

Samstag 27. September 2014, 20:00 Uhr
Trio Rodin behoort tot de meest veelbelovende jonge pianotrio's van dit moment. De afgelopen jaren won het drietal prijzen op verschillende internationale concoursen en waren ze in de belangrijkste Nederlandse concertzalen te horen. In 2013 sleepten ze de Storioni Toonzaal Prijs in de wacht. Als kroon op hun studie volgen ze momenteel masterclasses bij het befaamde Trio di Parma in Italië. Op het programma staan: Pianotrio nr. 25 (J. Haydn); Danse macabre (Saint-Saëns); Trio éléliaque nr. 1 (Rachmaninov); Pianotrio nr. 2 (Sjostakovitsj). Meer informatie vindt u op www.edescheconcertzaal.nl
Danse macabre
Eerste kennismaking: Wie aan Saint-Saëns denkt, denkt aan de Danse macabre. Twaalf middernachtelijke klokslagen zetten de toon voor een macaber bal. Magere Hein stemt zijn viool en hitst het nachtelijke dansgezelschap op tot een zinderende rondedans. Wanneer de haan het ochtendgloren aankondigt, eindigt het bal even abrupt als het begon. Alleen Magere Hein blijft over, spelend op zijn viool.

Bonjour Paris! Anna Tyshayeva (vleugel) en Anar Ibrahimov (viool)

Samstag 17. Mai 2014, 20:00 Uhr
Pianiste Anna Victoria Tyshayeva keert terug naar de Edesche Concertzaal. Tijdens haar debuut vorig jaar oktober maakte ze al veel indruk. In de gloednieuwe pianoserie 'Wereldpianisten' is ze daarom opnieuw te beluisteren, ditmaal samen met de uit Azerbeidjan afkomstige meesterviolist Anar Ibrahimov. Sinds zijn conservatoriumstudie in Baku geldt hij als een van meest toonaangevende violisten van zijn land. Momenteel is hij verbonden aan het fameuze kamerorkest Kremerata Baltica van Gidon Kremer. Onder de titel 'Bonjour Paris' spelen Anna Victoria Tyshayeva en Anar Ibrahimov muziek die op verschillende manieren met Parijs en Frankrijk is verbonden.
Introduction et rondo-capriccioso, op.28

Wibi Soerjadi

Samstag 26. Oktober 2013, 20:00 Uhr
Wibi Soerjadi bespeelt op virtuoze wijze de Bösendorfer Imperial 290 en geeft een muzikaal verrassingsdiner! Maak dit mee, deze unieke combinatie is in Nederland niet elders te vinden. Wibi gebruikt de volle acht octaven van deze wereldklasse concertvleugel, alleen in de Edesche Concertzaal!
Uit: Pianoconcert nr. 5, op. 103
Wibi Soerjadi
 • III. Molto allegro
Hij speelde zowel de piano- als de orkestpartij