Aanbiedingen en abonnementen

Stel uw eigen serie samen

Stel uw eigen serie samen! Kies zelf de mooiste concerten uit en bestel ze tegelijk met korting. Of maak er een origineel cadeautje van!

  • Bij 3 tot 5 concerten ontvangt u een korting van 10%;
  • Bij bestelling van 6 tot 10 concerten ontvangt u een korting van 17,5%;
  • Bij 11 tot 15 concerten ontvangt u een korting van 25%;
  • Bestelt u 16 concerten of meer, dan ontvangt u een korting van 32,5%.

De keuze van Anastasia Kobekina

Celliste Anastasia Kobekina maakt met haar ongekende perfectie, intense spel en aanstekelijke speelplezier van ieder concert een feest. Als artist in residence van de Edesche Concertzaal neemt ze u in drie concerten mee door louter hoogtepunten uit de kamermuziek. Zo voert Anastasia u onder anderen met klarinettist David Orlowski en pianiste Lauma Skride, langs Brahms' ontroerende Klarinettrio. Anastasia besluit haar artist in residency samen met pianist Jean-Sélim Abdelmoula met Rachmaninovs ongeëvenaarde Cellosonate.

Wereldpianisten '21/'22

In de serie Wereldpianisten beleef je de grootste pianisten van dichtbij. Zes pianisten van wereldformaat brengen aan de Bösendorfer Imperial het mooiste wat er aan pianomuziek is geschreven. Sfeervolle natuurbeelden zijn de inspiratiebron voor meesterpianist Nikolai Lugansky. Hij verrast met pianomuziek van César Franck en twee beroemde klassiekers van Beethoven, de Sturmsonate en de Mondscheinsonate. Liszt Concours-winnaar Vitaly Pisarenko zorgt voor gepassioneerd vuurwerk met onder meer Liszts Totentanz. De Libanese pianist Abdel Rahman El Bacha zet hoog in met pianoklassiekers van Mozart, Beethoven en Chopin. Luis Fernando Pérez speelt, naast Rachmaninov, muziek van zijn Spaanse landgenoten Albéniz, De Falla en Mompou. Thomas Beijer ontroert met Schuberts subtiele Moments musicaux en de kleurrijke Images van Debussy. Boris Giltburg besluit de serie Wereldpianisten met twee ongeëvenaarde sonates uit de pianoliteratuur, Rachmaninovs Eerste Pianosonate en de h-moll Sonate van Franz Liszt.

Kamermuziek '21/'22

In de serie Kamermuziek beluistert u de mooiste combinaties van piano, strijkers en blazers. De Wiener Kammersymphonie zet Beethoven in het zonnetje met een pocketversie van zijn beroemde Vijfde Pianoconcert, het 'Keizerconcert'. De blazers uit het Koninklijk Concertgebouworkest zorgen voor heldere klanken met vrolijke muziek voor piano en blazers van Mozart, Beethoven en Poulenc. Daarnaast geniet u van oorstrelende duorecitals door celliste Anastasia Kobekina met pianist Jean-Sélim Abdelmoula en violiste Frederieke Saeijs met pianiste Nino Gvetadze. Ook voormalig artist in residence Severin von Eckardstein keert terug met ditmaal violiste Sophia Jaffé aan zijn zijde.

Strijkkwartetten '21/'22

Vier strijkers met de impact van een heel symfonieorkest; dat is het unieke aan strijkkwartetten. Het Tsjechische Zemlinsky Quartet neemt je mee naar hun thuisland. Dit topensemble laat horen hoe Dvorák hoort te klinken. Met het Dudok Quartet Amsterdam blijft u nog even in Midden-Europa. De vier musici brengen met twee kwartetten van Brahms en Tsjaikovski muziek uit het hart van de romantiek. Het Matangi Quartet besluit de serie met Beethovens tweede 'Rasumovskykwartet' en het aangrijpende Achtste Strijkkwartet van Sjostakovitsj.

Oude Muziek '21/'22

Blokfluitkwartet BRISK en organist Laurens de Man vieren het 25-jarig jubileum van het kwartet met een muzikale tijdreis die voert van de Engelse renaissance naar de Duitse barok van Bach. Of laat je ontroeren door Pergolesi's Stabat Mater. Gespeeld op historische instrumenten komt deze muziek nog directer bij je binnen. Hetzelfde geldt voor barokensemble Fantasticus. Zij nemen je mee op een muzikale tocht die voert van Bibers Rosenkranzsonates, via Corelli's La Folia naar Bachs meesterlijke vioolsonates.