Alban Berg

Berg kan verwijzen naar: Berg (landvorm), een landvorm Berg (geslacht), een adellijk geslacht Berg (molen), molen in Winschoten Berg (trigram), uit het Chinese Boek van Veranderingen Berg, ondergrondse kalksteengroeve in Limburg Seborroïsch eczeem of berg, een aandoening van de hoofdhuid
Lees meer: https://nl.wikipedia.org/wiki/Berg

Concerten waarin werken van Alban Berg worden en werden gespeeld

Raoul Steffani (bariton) en Gerold Huber (piano) - Grieg, Berg, Sibelius

Friday 11 October 2019, 20:00
7 Frühe Lieder (1907)
Gerold Huber (piano) Raoul Steffani (bariton)
  • I. Nacht
  • II. Schilflied
  • III. Die Nachtigall
  • IV. Traumgekrönt
  • V. Im Zimmer
  • VI. Liebesode
  • VII. Sommertage
Ook de 7 Frühe Lieder van Alban Berg klinken als een bijzondere mix van stijlen. Berg schreef ze als student toen hij lessen volgde bij Arnold Schönberg. Veel van Bergs muzikale helden hoor je in de muziek terug, onder wie Richard Strauss en Gustav Mahler. Met het op Debussy geïnspireerde lied 'Nacht', kijkt Berg met een schuin oog naar Frankrijk.

Beethoven, Schubert en Berg - Shuann Chai - wereldpianist

Sunday 22 March 2015, 15:00
De Chinees-Amerikaanse pianiste Shuann Chai heeft iets met Beethoven. In seizoen 2013-14 speelde ze al zijn 32 pianosonates in het Utrechtse Vredenburg. Een jaar eerder verscheen haar in de pers bejubelde eerste Beethoven-cd. BBC Magazine schreef 'Shuann Chai speelt Beethoven authentiek [...] gedreven, bevredigend en controversieel'. Normaal bespeelt ze de piano-forte, de piano zoals Beethoven die kende. Voor de Edesche Concertzaal maakt ze graag een uitzondering en laat haar kennis en verfijnde pianistiek los op de Bösendorfer Imperial! Bekijk het volledige programma op www.edescheconcertzaal.nl.
Pianosonate in b, op. 1
piano Shuann Chai