Aanbiedingen en abonnementen

Stel uw eigen serie samen

Stel uw eigen serie samen! Kies zelf de mooiste concerten uit en bestel ze tegelijk met korting. Of maak er een origineel cadeautje van!

  • Bij 3 tot 5 concerten ontvangt u een korting van 10%;
  • Bij bestelling van 6 tot 10 concerten ontvangt u een korting van 17,5%;
  • Bij 11 tot 15 concerten ontvangt u een korting van 25%;
  • Bestelt u 16 concerten of meer, dan ontvangt u een korting van 32,5%.

Wereldpianisten '18/'19

In de serie Wereldpianisten luistert u naar zes pianisten uit de wereldtop. Op het programma staan absolute pianoklassiekers. Filippo Gorini opent de serie met Chopins 'Tweede Pianosonate', met onder meer de beroemde Treurmars. De Israëlisch-Palestijnse pianist Saleem Ashkar neemt u mee naar de schilderachtige wereld van Debussy's 'Préludes'. Alexander Ullman speelt 'Sonata Appassionata', een van Beethovens bekendste pianosonates en meesterpianist Louis Lortie besluit de serie Wereldpianisten.

De keuze van Maria Milstein

In drie concerten laat artist in residence Maria Milstein verschillende kanten van haar muzikale persoonlijkheid horen. Samen met haar vrienden van het Busch Trio en altviolist Miguel da Silva opent Maria Milstein het seizoen met onder meer het 'Tweede Pianokwintet' van Antonín Dvorák. Met het Van Baerle Trio is Maria Milstein te beluisteren in prachtige pianotrio's van Beethoven, Schubert en Keuris. Ze besluit haar artist in residency samen met haar zus Nathalia Milstein met kleurrijke vioolsonates van o.a. Mendelssohn en Ravel.

Kamermuziek '18/'19

De sublieme akoestiek van de Edesche Concertzaal is bij uitstek geschikt voor kamermuziek. Het Van Baerle Trio, meesterpianist Severin von Eckardstein en zijn trio en de leden van het Koninklijk Concertgebouworkest komen daarom graag terug naar Ede. Voor virtuoos vuurwerk zorgen grote violisten zoals Liza Ferschtman en Maria Milstein. Bovendien herbergt de Serie Kamermuziek met het Trio Wanderer en Trio Martinu twee van 's werelds belangrijkste pianotrio's en luistert u naar cellist Christian Poltéra en violiste Francesca Dego.

Strijkkwartetten '18/'19

Het strijkkwartet is de symfonie van de kamermuziek. Niemand minder dan Beethoven verhief het genre tot een van de hoogste kunstvormen. Beleef het Dudok Quartet Amsterdam in Beethovens hemelbestormende 'Grosse Fuge'. De solisten van O/Modernt brengen met 'Heiliger Dankgesang' een van Beethovens meest verheven strijkkwartetten. Voormalig artist in residence Nino Gvetadze schuift aan voor Brahms' 'Eerste Pianokwartet'. Het Doric Quartet tot slot verbindt Beethovens 'Zesde Strijkkwartet' met sfeervolle stukken van Mendelssohn en Britten.

OrgelPlus '18/'19

Het prachtige Ypma-orgel (1882) van de Edesche Concertzaal komt het best tot zijn recht in combinatie met andere instrumenten, zoals blokfluit en cello, en met zang. Gerben Budding en sopraan Margreet Rietveld nemen u mee naar de Franse romantiek. Geert Bierling en bariton Willem de Vries brengen een verhalend concert rondom de beroemde 'Peer Gynt Suites' van Grieg. Het Roder Meisjeskoor, met organist Sietze de Vries, laat een prachtig 'Festival of Lessons and Carols' horen. Matthias Havinga en Gonny van der Maten spelen composities voor orgel, blokfluit, cello en vleugel.

Oude Muziek '18/'19

In de serie Oude Muziek beluistert u alleen maar muzikale hoogtepunten. Blokfluitkwintet Seldom Sene opent de serie met een van de grootste klassiekers uit de barok: Bachs 'Goldbergvariaties'. Het Fantasticus Baroque Ensemble duikt in de wereld van de barokke triosonate voor viool, klavecimbel en gamba met o.a. de 'Duivelstrillersonate' van Giuseppe Tartini. Ook Ton Koopman keert, samen met Tini Mathot en Reine-Marie Verhagen terug in de Edesche Concertzaal. Het sluitstuk van de serie Oude Muziek is Telemanns 'Brockes passion', gebracht door het Apollo Ensemble.

Passe Partout '18/'19

Een seizoen lang genieten van alle concerten van de Edesche Concertzaal. Een ontspannen en voordelige oplossing voor de muziekliefhebber. Eén keer aanschaffen, ale concerten toegang! En altijd zeker van een plekje.