Aanbiedingen en abonnementen

Stel uw eigen serie samen

Stel uw eigen serie samen! Kies zelf de mooiste concerten uit en bestel ze tegelijk met korting. Of maak er een origineel cadeautje van!

  • Bij 3 tot 5 concerten ontvangt u een korting van 10%;
  • Bij bestelling van 6 tot 10 concerten ontvangt u een korting van 15%;
  • Bij 11 tot 15 concerten ontvangt u een korting van 20%;
  • Bestelt u 16 concerten of meer, dan ontvangt u een korting van 25%.

Symfonisch Drieluik '24/'25

Nieuw dit seizoen is het symfonische drieluik. Met drie concerten beluister je aantal klassiekers uit de wereld van de symfonie, op maat gesneden voor de Edesche Concertzaal. De Wiener Kammersymphonie bijt het spits af met een programma rondom Anton Bruckner, die in 2024 exact tweehonderd jaar geleden werd geboren. Het Ars Musica Orkest trakteert je op Schuberts bekende Vijfde Symfonie. Gitarist Izhar Elias en het PuraCorda String Quartet zorgen voor een schitterende uitvoering van Beethovens Zevende Symfonie (ja, die met dat legendarische 'Allegretto').

Grote Bezetting '24/'25

In de serie Grote Bezetting beluister je voor het eerst een symfonieorkest in de Edesche Concertzaal. Het Ars Musica Orkest brengt onder meer Schuberts geliefde Vijfde Symfonie. Pianist Nikola Meeuwsen schittert vervolgens in Mendelssohns energieke Eerste Pianoconcert. Ensembles zoals Combattimento, The Royal Wind Music en het Apollo Ensemble brengen de muzikale grandeur van de vroege en late barok tot leven.

Oude Muziek '24/'25

Maak met de concerten in de serie Oude Muziek een echte tijdreis. Blokfluitensemble The Royal Wind Music neemt je mee naar het Amsterdam van onze muzikale vader des Vaderlands: Jan Pieterszoon Sweelinck. Met ensemble Combattimento vier je met onder meer Corelli's kerstconcert alvast een Italiaanse Kerst. Het Apollo Ensemble trakteert vervolgens op een kerstconcert met feestelijke Duitse barokmuziek. In de passietijd keert dat ensemble terug met muziek van Bach en Stölzels ontroerende passie-oratorium 'Jesu, deine Passion'.

Kamermuziek '24/'25

In de serie Kamermuziek beluister je muziek in kleine bezetting voor de setting waarvoor het bedoeld is, een ruime kamer. Voormalig artist in residence Elisabeth Brauß keert terug naar Ede, dit keer met de fabuleuze Belgische violist Stephen Waarts. Samen spelen ze de hyperromantische Vioolsonate van Richard Strauss. Mooi wordt ook het weerzien met de Wiener Kammersymphonie, cellist Quirine Viersen en pianist Nikola Meeuwsen. Violiste Lisa Jacobs & The String Soloists tot slot maken ongetwijfeld met Schönbergs strijksextet Verklärte Nacht.

Strijkkwartetten '24/'25

In de serie Strijkkwartetten krijg je het strijkkwartet in drie verschillende smaken voorgeschoteld. Ben je nog niet zo thuis in het genre, dan is het concert met Lavinia Meijer en het Alma Quartet een mooie kennismaking. Het PuraCorda String Quartet laat horen dat het strijkkwartet ook als een klein orkest kan klinken. Samen met gitarist Izhar Elias geniet je van Beethovens Zevende Symfonie en het Tweede Gitaarconcert van Mauro Giuliani. Het Animato Quartet tot slot laat met muziek van Beethoven, Brahms en Bartók het klassieke strijkkwartet in al zijn grandeur horen.

Wereldpianisten '24/'25

Zeven Wereldpianisten uit de nationale en de wereldtop nemen je mee door het adembenemende landschap van de pianomuziek. Aidan Mikdad, Caspar Vos en Barry Douglas ontrafelen de geheimen van Liszts muziek. Anna Tsybuleva op haar beurt betovert met de klankschoonheid van Debussy's Préludes. Mooi wordt ook het weerzien met Abdel Rahman El Bacha en Paul Lewis. Severin von Eckardstein tot slot laat zich van een verrassende kant horen. Samen met bariton Raoul Steffani beluister je hem Schuberts beroemde liedcompositie Die schöne Müllerin.

De keuze van Caspar Vos '24/'25

Pianist Casper Vos is een bevlogen musicus in vele gedaanten. Dit seizoen beluister je hem als artist in residence van de Edesche Concertzaal. Tijdens zijn solorecital speelt hij muziek van Chopin, Liszt en Mompou. Samen met cellist Ella van Poucke brengt hij onder meer Chopins meeslepende Cellosonate. Tijdens het slotconcert voegt violist Niek Baar zich bij Caspar en Ella. Samen zorgen ze ongetwijfeld voor kippenvel met Sjostakovitsj' aangrijpende Tweede Pianotrio.

Passe Partout '24/'25

Een seizoen lang genieten van alle concerten van de Edesche Concertzaal. Een ontspannen en voordelige oplossing voor de muziekliefhebber. Eén keer aanschaffen, alle concerten toegang! En altijd zeker van een plekje.

Passe Partout '23/'24

Een seizoen lang genieten van alle concerten van de Edesche Concertzaal. Een ontspannen en voordelige oplossing voor de muziekliefhebber. Eén keer aanschaffen, alle concerten toegang! En altijd zeker van een plekje.