Aanbiedingen en abonnementen

Stel uw eigen serie samen

Stel uw eigen serie samen! Kies zelf de mooiste concerten uit en bestel ze tegelijk met korting. Of maak er een origineel cadeautje van!

  • Bij 3 tot 5 concerten ontvangt u een korting van 10%;
  • Bij bestelling van 6 tot 10 concerten ontvangt u een korting van 17,5%;
  • Bij 11 tot 15 concerten ontvangt u een korting van 25%;
  • Bestelt u 16 concerten of meer, dan ontvangt u een korting van 32,5%.

De keuze van Anastasia Kobekina

Celliste Anastasia Kobekina maakt met haar ongekende perfectie, intense spel en aanstekelijke speelplezier van concert een feest. Als artist in residence van de Edesche Concertzaal neemt ze je in drie concerten mee door louter hoogtepunten uit de kamermuziek. Samen met pianist Jean-Sélim Abdelmoula begint Anastasia haar artist in residency met Rachmaninovs ongeëvenaarde Cellosonate. Prachtige pianokwartetten van Brahms en Fauré staan op het programma voor haar tweede concert samen met onder meer stervioliste Rosanne Philippens. Tijdens haar derde concert voert Anastasia je met klarinettist David Orlwski en pianiste Lauma Skride langs Brahms' ontroerende Klarinettrio.

Wereldpianisten '20/'21

In de serie Wereldpianisten brengen zes pianisten van wereldformaat aan de Bösendorfer Imperial het mooiste wat er aan pianomuziek is geschreven. De Libanese pianist Abdel Rahman El Bacha zet hoog in met pianoklassiekers van Chopin. Luis Fernando Pérez speelt naast Rachmaninov muziek van zijn Spaanse landgenoten Albéniz, De Falla en Mompou. Meesterpianist Boris Giltburg brengt met Beethovens 'Hammerklaviersonate' ongetwijfeld een van de hoogtepunten van het Beethoven-jaar 2020. Liszt Concours-winnaar Vitaly Pisarenko zorgt voor gepassioneerd vuurwerk met onder meer Chopin, Schumann en Stravinski's Vuurvogel. Minstens zo schilderachtig klinkt het recital van Barry Douglas. Hij verbindt Rachmaninovs Moments musicaux met de magistrale Schilderijentoonstelling van Moessorgski. Enrico Pace besluit de serie Wereldpianisten met muziek van die andere klavierreus: Franz Liszt. Van hem speelt Pace de complete reeks Harmonies poétiques et religieuses.

Kamermuziek '20/'21

In de serie Kamermuziek beluister je de mooiste combinaties van piano, strijkers en blazers. De Wiener Kammersymphonie doet het Beethoven-jaar eer aan met een pocketversie van Beethovens beroemde Vijfde Pianoconcert, het 'Keizerconcert'. De blazers uit het Koninklijk Concertgebouworkest zorgen voor heldere kleuren met vrolijke muziek voor piano en blazers van Mozart, Beethoven en Poulenc. Ook geniet je van oorstrelende duorecitals door celliste Anastasia Kobekina en pianist Jean-Sélim Abdelmoula en violiste Frederieke Saeijs en pianiste Nino Gvetadze. Voormalig artist in residence Severin von Eckardstein keert terug met ditmaal violiste Sophie Jaffé aan zijn zijde.

Strijkkwartetten '20/'21

Vier strijkers met de impact van een heel symfonieorkest; dat is het unieke aan het strijkkwartet. Het Matangi Quartet speelt met Beethovens tweede 'Rasumovskykwartet' en het Achtste Strijkkwartet van Sjostakovtisj twee topwerken uit het strijkkwartetrepertoire. Het Dudok Quartet Amsterdam zorgt voor een Hongaars tintje met Brahms' Derde Strijkkwartet en het Vijfde Strijkkwartet van Bartók. Met het Zemlinsky Quartet blijf je nog even in Midden-Europa. Dit Tsjechische topensemble laat horen hoe Dvorák hoort te klinken.

OrgelPlus '20/'21

In de serie OrgelPlus beleef je het romantische Ypma-orgel op een frisse manier. Violiste Merel Vercammen en organist Jaap Zwart dagen elkaar uit in opzwepende improvisaties. De Antwerpse kathedraalorganist Peter Van de Velde laat het orgel in Marcello's Hoboconcert klinken als een heus orkest. Dat het Ypma-orgel van origine een kleurrijk koororgel is, bewijst het Monteverdi Kamerkoor met een sfeervol kerstprogramma rond de Christmas carol. Blokfluitkwartet BRISK en organist Laurens de Man tot slot vieren het 25-jarig jubileum van BRISK met een muzikale tijdreis die voert van de Engelse renaissance naar de Duitse barok van Bach.

Oude Muziek '20/'21

Laat je ontroeren door Pergolesi's Stabat Mater en Haydns Die Worte des Erlösers am Kreuze. Gespeeld op historische instrumenten komt deze muziek nog directer bij je binnen. Hetzelfde geldt voor barokensemble Fantasticus. Zij nemen je mee op een spannende muzikale tocht die voert van Bibers Rosenkranzsonates, via Corelli's La Folia naar Bachs meesterlijke vioolsonates. Violist Niek Baar en fortepianist Kristian Bezuidenhout laten horen hoe de kamermuziek van Mozart, Beethoven en Schubert oorspronkelijk moet hebben geklonken.

Vocaal '20/'21

Beleef de menselijke stem in al zijn veelzijdigheid! Sopraan Marjon Strijk en alt Gabriëlle Nijhuis raken de pure emotie van Pergolesi's ontroerende Stabat Mater. Het Monteverdi Kamerkoor schildert met muzikale sferen met de mooiste Engelse Christmas Carols. Stersopraan Lenneke Ruiten spreekt recht tot het hart met oorstrelende liederen van Brahms, Wolf en Debussy.

Passe Partout '20/'21

Een seizoen lang genieten van alle concerten van de Edesche Concertzaal. Een ontspannen en voordelige oplossing voor de muziekliefhebber. Eén keer aanschaffen, ale concerten toegang! En altijd zeker van een plekje.

Grote bezettingen '20/'21

Het is altijd een indrukwekkend gezicht wanneer het podium vol staat met musici en zangers. In de Serie Grote Bezettingen is dat het geval. In december zorgt het strijkorkest Ciconia Consort voor een echt Scandinavische kerstbelevenis met onder meer Griegs bekende Holbergsuite. Het Monteverdi Kamerkoor neemt je met Engelse Christmas carols mee naar het negentiende-eeuwse Groot-Brittannië. Het Apollo Ensemble slaat in de passietijd met Jezus' zeven laatste kruiswoorden een meditatieve toon aan. Die Worte des Erlösers am Kreuze, zoals het stuk heet, is eigenlijk een soort instrumentale passie.

Beethovens Meesterwerken '20/'21

Het beste van Beethoven beluister je in deze serie met Beethovens ultieme meesterwerken. Beethoven schreef met zijn 'Hammerklaviersonate' het tot dan toe meest veeleisende pianostuk ooit. Nog altijd geldt het als een soort Mount Everest in de pianomuziek. Meesterpianist Boris Giltburg gaat die uitdaging graag aan. Wat de 'Hammerklaviersonate' is voor de piano, dat is Beethovens 'Kreutzersonate' voor de viool. Violiste Frederieke Saeijs en pianiste Nino Gvetadze laten je graag ervaren waarom dit stuk nog altijd een van de meest geliefde vioolsonates is. Hetzelfde geldt voor Beethovens beroemde Vijfde Pianoconcert. Met de statige ritmes en halsbrekende virtuositeit begrijp je meteen waarom dit meesterwerk de bijnaam 'Keizerconcert' draagt. Beethoven op zijn best!