Aanbiedingen en abonnementen

Stel uw eigen serie samen

Stel uw eigen serie samen! Kies zelf de mooiste concerten uit en bestel ze tegelijk met korting. Of maak er een origineel cadeautje van!

  • Bij 3 tot 5 concerten ontvangt u een korting van 10%;
  • Bij bestelling van 6 tot 10 concerten ontvangt u een korting van 17,5%;
  • Bij 11 tot 15 concerten ontvangt u een korting van 25%;
  • Bestelt u 16 concerten of meer, dan ontvangt u een korting van 32,5%.

Wereldpianisten '19/'20

Beleef met de serie Wereldpianisten meesterwerken op de Bösendorfer Imperial. Boris Giltburg speelt Rachmaninovs wondermooie 'Preludes', op. 32. Adam Laloum verrast met twee late pianosonates van Beethoven en Schubert en beluister Severin von Eckardstein met Schumanns 'Davidsbündlertänze'. Anna Vinnitskaya ontroert met de wereldberoemde 'Treurmars' uit Chopins 'Tweede Pianosonate'. Roman Rabinovich gaat op zoek naar de muzikale wereld van Picasso. Hannes Minnaar speelt een van de meest uitdagende stukken uit het pianorepertoire: Ravels 'Gaspard de la nuit'.

Kamermuziek '19/'20

In de serie Kamermuziek beluister je de mooiste combinaties van piano, strijkers en blazers. Het Hexagon Ensemble, dat bestaat uit piano en vijf blazers, schildert met klank in Moessorgski's Schilderijententoonstelling. De vijf strijkers van de Wiener Kammersymphonie nemen je samen met pianist Paolo Giacometti mee naar het Wenen van Mozart. Maria Milstein bezorgt je samen met het Reizend Muziekgezelschap een ontroerende avond met Schuberts meesterlijke Strijkkwintet. Celliste Anastasia Kobekina belicht met Chopins Cellosonate de cello van alle zijden.

Strijkkwartetten '19/'20

Het strijkkwartet behoort tot de intiemste genres van de kamermuziek. Geen wonder, want veel componisten drukken hun meest persoonlijke gevoelens uit in het strijkkwartet. Het Dudok Quartet Amsterdam speelt het dramatische Zesde Strijkkwartet van Mendelssohn, dat hij componeerde ter nagedachtenis aan zijn overleden zus Fanny. Het Alma Quartet laat Beethovens Twaalfde Strijkkwartet, op. 127 stralen. Tot slot laat het beroemde Signum Quartett horen hoe Schubert in zijn laatste strijkkwartet Der Tod und das Mädchen met zijn eigen dood worstelde.

OrgelPlus '19/'20

Het romantische Ypma-orgel van de Edesche Concertzaal klinkt het mooist samen met andere instrumenten zoals dwarsfluit en trompet of met zang. Beluister in de serie OrgelPlus de bijna onuitputtelijke mogelijkheden van dit prachtige instrument.

Oude Muziek '19/'20

Maak met de serie Oude Muziek een tijdreis vol ontdekkingen. Blokfluitkwintet Seldom Sene voert je naar het zestiende-eeuwse hof van de Engelse koning Hendrik VIII. Samen met sopraan Klaartje van Veldhoven brengen ze liederen en dansmuziek uit die tijd tot leven. Camerata Trajectina neemt je naar het Amsterdam van meesterschilder Rembrandt. Violiste Judith Steenbrink, klaveciniste Tineke Steenbrink en het Apollo Ensemble bieden een uniek Bach-tweeluik. Met zijn meesterlijke vioolsonates en de onovertroffen Johannes-Passion beluister je Bach op zijn best!

Edesche Liedrecitals '19/'20

De menselijke stem is klinkende emotie. Misschien gaat het in het lied daarom zo vaak over de liefde, de dood en de dromen van een ander leven. De Nederlandse bariton Raoul Steffani spreekt met liederen van Grieg, Berg en Sibelius recht tot het hart. Tenor Peter Gijsbertsen laat Schubert in diens Schwanengesang mijmeren over de dood. Sopraan Mariët Kaasschieter brengt samen met organist Rien Donkersloot een ode aan de liefde.

Passe Partout '19/'20

Een seizoen lang genieten van alle concerten van de Edesche Concertzaal. Een ontspannen en voordelige oplossing voor de muziekliefhebber. Eén keer aanschaffen, alle concerten toegang! En altijd zeker van een plekje.

Artist in Residence

Wat hebben Hannes Minnaar, Maria Milstein en Severin von Eckardstein met elkaar gemeen? Alle drie hebben ze zich als artist in residence aan de Edesche Concertzaal verbonden. In deze serie beluister je dus niet alleen de huidige artist in residence Severin von Eckardstein, maar ook zijn voorgangers: pianist Hannes Minnaar en violiste Maria Milstein. Geniet van vijf concerten met musici voor wie de Edesche Concertzaal geen geheimen meer heeft. Dat varieert van betoverende pianorecitals tot kleurrijke kamermuziek met verrassende combinaties van instrumenten.