Grande Finale met Beethovens 'Tripelconcert' - ICMFEde 2018

Grande Finale met Beethovens 'Tripelconcert' - ICMFEde 2018

Grande Finale

Beleef de oerkracht van de muziek. In het slotconcert worden de music tot het uiterste uitgedaagd, zoals Joséphine Olech in het solo fluitstuk van Debussy 'Syrinx'. Heb je voor een soloconcert meestal een heel orkest nodig, in Erwin Schulfhoffs 'Concert voor fluit, altviool en contrabas' zijn de musici orkest en solist tegelijk. Brahms schreef met zijn Pianokwintet op. 34 een soort mini-concert voor piano en strijkkwartet. Na de pauze klinkt een zeldzaam hoogtepunt uit het concertrepertoire: Beethovens 'Tripelconcert' voor piano, viool, cello en orkest.

Beethovens 'Tripelconcert'

De meeste klassieke soloconcerten zijn voor één solist en orkest. Beethoven lapte die regel aan zijn laars en schreef met zijn 'Tripelconcert' een concert voor maar liefst drie solisten: piano, viool en cello. Vanavond klinkt dit 'Tripelconcert' in een versie voor solisten en strijkkwintet, waarbij Anna Fedorova, Eldbjørg Hemsing en Benedict Kloeckner tekenen voor de solo's.

Vanavond beluistert u deze musici

Anna Fedorova c.s. speelde alvast een deel van Beethovens Tripelconcert live in Podium Witteman, op zondag 6 mei. Bekijk de uitzending, op minuut 37:38.

Beluister een gedeelte uit Beethovens concert voor piano, viool, cello en orkest

piano fluit contrabas altviool cello viool Ludwig van Beethoven Claude Debussy Erwin Schulhoff Toru Takemitsu Johannes Brahms Tripelconcert Syrinx Internationaal Kamermuziek Festival Ede 2018 IKFE International Chamber Music Festival Ede ICMF Ede
zaterdag 12 mei 2018, 19:00 uur

Beleef de muziek zelf als een onweerstaanbare natuurkracht! In de meest verrassende combinaties betreden de musici van het Internationaal Kamermuziek Festival Ede het podium, variërend van één tot dertien spelers. Geniet van Debussy's pure en zuivere 'Syrinx' voor fluit solo of Brahms' meeslepende Pianokwintet, op. 34. Het hoogtepunt van de avond is ongetwijfeld Beethovens feestelijke 'Tripelconcert' met daarin een solorol voor zowel piano, viool als cello.

Waar en wanneer

Aanvangstijd:
zaterdag 12 mei 2018, 19:00 uur

De Edesche Concertzaal. Ongehoorde akoestiek, intieme schoonheid, één van de mooiste concertvleugels van Nederland met de allerbeste musici. Vanaf een uur voor aanvang van het concert bent u welkom in de Edesche Concertzaal, voor bijvoorbeeld een kopje koffie vooraf. Let op: tijdens de uitvoering verlenen wij geen toegang tot de concertzaal. De Edesche Concertzaal is ongesubsidieerd en wordt mogelijk gemaakt door Eskes Media / DagjeWeg.NL.

 • Online veel betalingsmogelijkheden;
 • Podium Cadeaukaart OK, ook online;
 • Gratis koffie/drankjes/pauzehapjes;
 • Gratis garderobe;
 • Gratis luxe programmamagazine;
 • Gratis en betaalde parkeermogelijkheden in de nabije omgeving;
 • ECLive! Beluister het concert na afloop opnieuw in hoge kwaliteit (bij geselecteerde concerten);
 • Geniet van het Edesche Concertzaal Diner bij het naastgelegen sfeervolle restaurant Buitenzorg;
 • Subsidievrij en onafhankelijk. Sponsor: DagjeWeg.NL Tickets;
 • NPO Radio 4 zendt regelmatig uit vanuit de Edesche Concertzaal. Luister opnieuw naar bv. IKFE 2017 en IKFE 2018 of Brodsky Quartet.

Edesche Concertzaal

Amsterdamseweg 9, Ede

Routebeschrijving: Auto Openbaar vervoer