Weense Walsen - An der schönen blauen Donau - ICMFEde 2018

Weense Walsen - An der schönen blauen Donau - ICMFEde 2018

An der schönen blauen Donau

Iedereen kent Johann Strauss' wals 'An der schönen blauen Donau'. Tegenwoordig geldt het als de moeder aller walzen, de eerste uitvoering in 1867 daarentegen was het maar een mager succes. Strauss' uitvoering stuk tijdens Wereldtentoonstelling in Parijs zette de harten van de Parijzenaars in vuur en vlam en werd de Donau-wals een doorslaand succes. Niemand minder dan Johannes Brahms was zeer onder de indruk en speelde tijdens zijn eigen pianorecitals vaak een eigen versie van het stuk. Wie zelden naar het Eurovisie Weense Nieuwjaarsconcert kijkt, kent de muziek wellicht ook van Stanley Kubricks film '2001: A Space Odyssey'.

Vanavond beluistert u deze musici


Beluister 'An der schönen blauen Donau' van Johann Strauss

ballroom ball wals piano viool cello An der schönen blauen Donau Antonín Dovrák Pjotr Iljitsj Tsjaikovski Dmitri Sjostakovitsj Dmitri Shostakovich Johannes Brahms Johann Strauss Giovanni Bottesini IKFE Internationaal Kamermuziek Festival Ede 2018 ICMF Ede International Chamber Music Festival Ede
zaterdag 12 mei 2018, 22:00 uur

Besluit het Internationaal Kamermuziek Festival Ede in stijl! Na de Grande Finale geniet u van een feestelijk festivalbal. Beleef de sfeervolle Edesche Concertzaal al zwierend op beroemde walsen van Tsjaikovski en Strauss. Uiteraard staat de moeder aller walsen op het programma: 'An der schönen blauen Donau' van Johann Strauss.

Waar en wanneer

Aanvangstijd:
zaterdag 12 mei 2018, 22:00 uur

De Edesche Concertzaal, dé concertzaal op de Veluwe. Ongehoorde akoestiek, intieme schoonheid, één van de mooiste concertvleugels van Nederland met de allerbeste musici. Vanaf een uur voor aanvang van het concert bent u welkom in de Edesche Concertzaal, voor bijvoorbeeld een kopje koffie vooraf. Let op: tijdens de uitvoering verlenen wij geen toegang tot de concertzaal. De Edesche Concertzaal is ongesubsidieerd en wordt mede mogelijk gemaakt door DagjeWeg.NL.

 • Online veel betalingsmogelijkheden;
 • Podium Cadeaukaart OK, ook online;
 • Gratis koffie/drankjes/pauzehapjes;
 • Gratis garderobe;
 • Gratis luxe programmamagazine;
 • Gratis en betaalde parkeermogelijkheden in de nabije omgeving;
 • ECLive! Bij geselecteerde concerten: geniet na van het concert met gratis te downloaden tracks met uw ticketnummer;
 • Geniet van het Edesche Concertzaal Diner bij het naastgelegen sfeervolle restaurant Buitenzorg;
 • Subsidievrij en onafhankelijk. Sponsor: DagjeWeg.NL Tickets;
 • Beluister de Radio 4 live uitzending van het openingsconcert van het Internationaal Kamermuziek Festival Ede (25 mei 2017);
 • Noteer in uw agenda: Tweede Internationaal Kamermuziek Festival Ede, 9 mei 2018 t/m 13 mei 2018, Hemelvaartsweekend.

Edesche Concertzaal

Amsterdamseweg 9, Ede

Routebeschrijving: Auto Openbaar vervoer