Bonjour Paris! Anna Tyshayeva (vleugel) en Anar Ibrahimov (viool)

Bonjour Paris! Anna Tyshayeva (vleugel) en Anar Ibrahimov (viool)
"Liszts groots opgezette pianowerk 'Vallée d' Obermann' klinkt bijna als filmmuziek"

"
César Francks beroemde Vioolsonate (..) een absoluut hoogtepunt van negentiende-eeuwse kamermuziek"

Anna Victoria Tyshayeva

Pianiste Anna Victoria Tyshayeva keert terug naar de Edesche Concertzaal. Tijdens haar debuut vorig jaar oktober maakte ze al veel indruk. In de gloednieuwe pianoserie 'Wereldpianisten' is ze daarom opnieuw te beluisteren, ditmaal samen met de uit Azerbeidzjan afkomstige violist Anar Ibrahimov.

Anna heeft veel prestigieuze prijzen op haar naam staan. In 2005 won ze het Scriabin Concours in Parijs en was ze finaliste op het Concorso Internazionale di Musica 'Pietro Argento' (Italië). Onder de titel 'Bonjour Paris' spelen Anna Victoria Tyshayeva en Anar Ibrahimov muziek die op verschillende manieren met Parijs en Frankrijk is verbonden.

Verrijking

Waar woorden tekortschieten, daar begint muziek te spreken. Anna Tyshayeva is dat tijdens haar succesvolle pianocarrière meer en meer gaan ontdekken. En gaan bewonderen. “Klassieke muziek is niet alleen een genoegen, het is een verrijking”, zegt ze. “Er zijn nooit genoeg mensen om dat door te geven.”Frédéric Chopin piano César Franck Franz Liszt Bösendorfer Imperial 290 Camille Saint-Saëns viool Wereldpianisten
zaterdag 17 mei 2014, 20:00 uur

Opnieuw is wereldpianiste Anna Victoria Tyshayeva in de Edesche Concertzaal te gast. Na haar succesvolle solo-debuut afgelopen oktober komt ze terug, ditmaal met violist Anar Ibrahimov. Onder de titel 'Bonjour Paris!' spelen ze een op en top Frans gekleurd programma met muziek van Chopin, Franck, Liszt en Saint-Saëns.

Waar en wanneer

Aanvangstijd:
zaterdag 17 mei 2014, 20:00 uur

De Edesche Concertzaal. Ongehoorde akoestiek, intieme schoonheid, een prachtige Bösendorfer Imperial concertvleugel en de allerbeste musici. Nu ook met hoogwaardige live uitzendingen. De Edesche Concertzaal is ongesubsidieerd en wordt mede mogelijk gemaakt door DagjeWeg.NL.

  • Online veel betalingsmogelijkheden;
  • Podium Cadeaukaart OK, ook online;
  • Gratis koffie/drankjes/pauzehapjes;
  • Gratis garderobe;
  • Gratis luxe programmamagazine;
  • Gratis en betaalde parkeermogelijkheden in de nabije omgeving;
  • ECLive! Beluister het concert na afloop opnieuw in hoge kwaliteit (bij geselecteerde concerten);
  • Geniet van het Edesche Concertzaal Diner bij het naastgelegen sfeervolle restaurant Buitenzorg;
  • Subsidievrij en onafhankelijk. Sponsor: DagjeWeg.NL Tickets;
  • NPO Radio 4 zendt regelmatig uit vanuit de Edesche Concertzaal. Luister opnieuw naar bv. IKFE 2017 en IKFE 2018 of Brodsky Quartet.

Edesche Concertzaal

Amsterdamseweg 9, Ede

Routebeschrijving: Auto Openbaar vervoer