Bachs Triosonates op blokfluit, klavecimbel en barokfagot

Bachs Triosonates op blokfluit, klavecimbel en barokfagot

Oude Muziek '21/'22

Dit concert is al geweest. Bekijk hieronder de serie Oude Muziek '21/'22:

Triosonates

Zijn Bachs befaamde Triosonates bewerkingen van verloren gewaande kamermuziek? Er zijn geleerden die dat beweren. Buiten kijf staat dat deze beroemde orgelwerken ook prima als kamermuziek zijn te voeren. Daarvan geven Tini Mathot (klavecimbel), Reine Marie Verhagen (blokfluit) en Frans Robert Berkhout (barokfagot) u in dit intieme kamermuziekconcert het overtuigende bewijs! Deze sonates worden omkaderd met muziek van Bachs tijdgenoten, zoals Georg Philipp Telemann, Antonio Vivaldi en Antoine Forqueray.

Bach op blokfluit

Reine Marie Verhagen: "De sonates van Bach die we gaan spelen, zijn oorspronkelijk geschreven voor het orgel. Ik heb ze bewerkt tot een versie voor blokfluit en klavecimbel. Een spannend resultaat, bij de cd-opname hoor je regelmatig niet eens welk instrument er aan het spelen was! Het wordt een spectaculair programma, voor ons als musici - we moeten in topconditie zijn voor deze werken - maar ook voor het publiek."

Persquotes over hun cd met Bachs Triosonates: "The players are terrific: lively, clear, and crisp [....] A standout among recordings of these sonatas by a chamber grouping" (Allmusic)


klavecimbel blokfluit barokfagot Triosonates Johann Sebastian Bach
zaterdag 20 september 2014, 20:00 uur

Er zijn theorieën dat Bachs Triosonates (BWV 525-530) bewerkingen zijn van verloren gewaande kamermuziek. Hoe het ook zij, buiten kijf staat dat deze befaamde orgelwerken ook prima als kamermuziek zijn te voeren. Tini Mathot (klavecimbel), Reine Marie Verhagen (blokfluit) en Frans Robert Berkhout (barokfagot) spelen twee van deze beroemde sonates, omkaderd door muziek van Bachs tijdgenoten.

Waar en wanneer

Aanvangstijd:
zaterdag 20 september 2014, 20:00 uur

De Edesche Concertzaal. Ongehoorde akoestiek, intieme schoonheid, een prachtige Bösendorfer Imperial concertvleugel en de allerbeste musici. De Edesche Concertzaal is ongesubsidieerd en wordt mede mogelijk gemaakt door DagjeWeg.NL.

  • Online veel betalingsmogelijkheden;
  • Podium Cadeaukaart OK, ook online;
  • Gratis koffie/drankjes/pauzehapjes;
  • Gratis garderobe;
  • Gratis luxe programmamagazine;
  • Gratis en betaalde parkeermogelijkheden in de nabije omgeving;
  • ECLive! Beluister het concert na afloop opnieuw in hoge kwaliteit (bij geselecteerde concerten);
  • Geniet van het Edesche Concertzaal Diner bij het naastgelegen sfeervolle restaurant Buitenzorg;
  • Subsidievrij en onafhankelijk. Sponsor: DagjeWeg.NL Tickets;
  • NPO Radio 4 zendt regelmatig uit vanuit de Edesche Concertzaal. Luister opnieuw naar bv. IKFE 2017 en IKFE 2018 of Brodsky Quartet.

Edesche Concertzaal

Amsterdamseweg 9, Ede

Routebeschrijving: Auto Openbaar vervoer