Trio Rodin met aangrijpende Sjostakovitsj

Trio Rodin met aangrijpende Sjostakovitsj

Kamermuziek '22/'23

Dit concert is al geweest. Bekijk hieronder de serie Kamermuziek '22/'23:

“Ik denk dat je door de muziek 'geroepen' wordt, niet zozeer door een specifiek instrument... Het gaat uiteindelijk om de muziek die in je zit.”

Trio Rodin

Trio Rodin behoort tot de meest veelbelovende jonge pianotrio's van dit moment. De afgelopen jaren won het drietal prijzen op verschillende internationale concoursen en waren ze in de belangrijkste Nederlandse concertzalen te horen. In 2013 sleepten ze de Storioni Toonzaal Prijs in de wacht. Als kroon op hun studie volgen ze momenteel masterclasses bij het befaamde Trio di Parma in Italië. Het is geen toeval dat uitgerekend Trio Rodin zich waagt aan Sjostakovitsj' monumentale Tweede Pianotrio. In het verleden maakten hun leermeesters al veel furore met hun cd-opname van dit werk.  

Macabere dansen van Sjostakovitsj en Saint-Saëns

Sjostakovitsj componeerde zijn Tweede Pianotrio tegen het einde van de Tweede Wereldoorlog. De ontreddering van dood en verderf klinken onmiskenbaar door in het slotdeel, waarin een Joods-getinte melodie zich gaandeweg ontpopt tot een ware danse macabre. Muziek die Trio Rodin met Haydns zonnige Zigeuner Trio en Saint-Saëns' luchtige Danse macabre prachtig in balans brengt. Rachmaninovs serene Trio élégiaque is de oorstrelende schakel tussen deze twee tegengestelde werelden.


piano viool cello Storioni Festival Prijs 2013 Bösendorfer Imperial 290 Joseph Haydn Camille Saint-Saëns Sergej Rachmaninov Dmitri Sjostakovitsj Pianotrio
zaterdag 27 september 2014, 20:00 uur

Trio Rodin behoort tot de meest veelbelovende pianotrio's van dit moment. Op diverse internationale concoursen wonnen ze verschillende prijzen, waaronder de Storioni Toonzaal Prijs 2013. In de Edesche Concertzaal geven ze acte de présence met volbloed pianotrio-repertoire, zoals Haydns beroemde 'Zigeunertrio' en het monumentale Tweede Pianotrio van Dmitri Sjostakovitsj.

Waar en wanneer

Aanvangstijd:
zaterdag 27 september 2014, 20:00 uur

De Edesche Concertzaal. Ongehoorde akoestiek, intieme schoonheid, een prachtige Bösendorfer Imperial concertvleugel en de allerbeste musici. De Edesche Concertzaal is ongesubsidieerd en wordt mede mogelijk gemaakt door DagjeWeg.NL.

  • Online veel betalingsmogelijkheden;
  • Podium Cadeaukaart OK, ook online;
  • Koffie, drankjes inbegrepen;
  • Garderobe inbegrepen;
  • Luxe programmamagazine inbegrepen;
  • Gratis en betaalde parkeermogelijkheden in de nabije omgeving;
  • Subsidievrij en onafhankelijk. Sponsor: DagjeWeg.NL;
  • NPO Radio 4 zendt regelmatig uit vanuit de Edesche Concertzaal. Luister opnieuw naar bv. IKFE 2017 en IKFE 2018 of Brodsky Quartet;
  • Op een bezoek aan de Edesche Concertzaal zijn de algemene bezoekersvoorwaarden van de VSCD van toepassing.

Edesche Concertzaal

Amsterdamseweg 9, Ede

Routebeschrijving: Auto Openbaar vervoer