Trio Zift - Beethoven, Rachmaninov en Piazzolla

Trio Zift - Beethoven, Rachmaninov en Piazzolla

Kamermuziek '22/'23

Dit concert is al geweest. Bekijk hieronder de serie Kamermuziek '22/'23:

Fonkelende folklore

Muziek gaat heel vaak over andere muziek. Zeker geldt dat voor dit programma van het jonge Trio Zift. Met volksmuziek als rode draad dompelt het drietal zich onder in fonkelende folklore uit alle windstreken. In Beethovens tijd floot iedereen de bekende operahit op straat, waarop Beethoven het slotdeel van zijn Gassenhauer Trio baseerde. Minstens zo enerverend zijn de Zeven Balkandansen van de Servische componist Marko Tajcevic. Opzwepende ritmes en melancholische melodieën nemen je zo mee in een muzikale rondreis over de Balkan. Rachmaninovs Danse Orientale zinspeelt zelfs op nog verder weg gelegen streken.

Trio Zift

Trio Zift is een jong, fris klarinettrio. Deze drie enthousiaste musici studeerden allen aan het ArtEZ Conservatorium en werken hard aan hun carrière. Vorig jaar waren ze te gast in het programma Opium op Radio 4, nu maken ze hun debuut in de Edesche Concertzaal.

Klarinettist Ciska van der Weij: “Het komt misschien niet vaak voor, een blaasinstrument en een strijkinstrument in een trio, maar de combinatie klinkt heel erg goed! Vanaf het begin hadden we een echte klik met elkaar. Je kunt wel met iedereen muziek maken, maar repeteren met Trio Zift is echt een feestje.” (...) "Ik houd echt van de klarinet, je kunt er zoveel kanten mee op! Het is een instrument met verschillende karakters, het mooie warme karakter in het lage register tegenover het pittige karakter in het hoge register. Fysiek vraagt de klarinet wel wat van je, zoals de beheersing van je ademhaling. De klank komt als het ware vanuit je lichaam. Dat maakt het klarinetspelen voor mij nog persoonlijker.”

Beethoven - Gassenhauer Trio (III. Thema mit Variazionen)
Beluister fragmenten uit het programmaklarinettrio klarinet cello piano Bösendorfer Imperial 290 Kamermuziek Ludwig van Beethoven Johannes Brahms Marko Tajcevic Paul Juon Astor Piazzolla Sergej Rachmaninov
zaterdag 4 oktober 2014, 20:00 uur

Trio Zift is een fris klarinettrio met een warme ensembleklank. Met volksmuziek als rode draad dompelt het drietal zich onder in fonkelende folklore uit alle windstreken. Eerder al waren ze te beluisteren op Radio 4, nu maken ze hun debuut in de Edesche Concertzaal.

Waar en wanneer

Aanvangstijd:
zaterdag 4 oktober 2014, 20:00 uur

De Edesche Concertzaal. Ongehoorde akoestiek, intieme schoonheid, een prachtige Bösendorfer Imperial concertvleugel en de allerbeste musici. De Edesche Concertzaal is ongesubsidieerd en wordt mede mogelijk gemaakt door DagjeWeg.NL.

  • Online veel betalingsmogelijkheden;
  • Podium Cadeaukaart OK, ook online;
  • Koffie, drankjes inbegrepen;
  • Garderobe inbegrepen;
  • Luxe programmamagazine inbegrepen;
  • Gratis en betaalde parkeermogelijkheden in de nabije omgeving;
  • Subsidievrij en onafhankelijk. Sponsor: DagjeWeg.NL;
  • NPO Radio 4 zendt regelmatig uit vanuit de Edesche Concertzaal. Luister opnieuw naar bv. IKFE 2017 en IKFE 2018 of Brodsky Quartet;
  • Op een bezoek aan de Edesche Concertzaal zijn de algemene bezoekersvoorwaarden van de VSCD van toepassing.

Edesche Concertzaal

Amsterdamseweg 9, Ede

Routebeschrijving: Auto Openbaar vervoer