Dudok Quartet Amsterdam - Beethoven & Janácek - Strijkkwartet

Dudok Quartet Amsterdam - Beethoven & Janácek - Strijkkwartet

Dudok Quartet Amsterdam

Het Dudok Quartet Amsterdam is zonder twijfel een van de meest veelzijdige en aansprekende strijkkwartetten van dit moment. Met openhartig en bezield spel delen de musici het hart van de muziek met luisteraars over de hele wereld. Het Dudok Quartet Amsterdam laat zien én horen dat de muziek die het speelt niet oud of nieuw is, maar altijd weer muziek van nu. Muziek die gehoord moet worden. Muziek die ontroert, ontregelt en een onuitwisbare indruk maakt. Dat geldt zeker voor Beethovens Strijkkwartet, op. 130 met de 'Grosse Fuge' en Janáceks 'Eerste Strijkkwartet', die met de titel 'Kreutzersonate' onlosmakelijk met Beethoven is verbonden.


Janáceks Eerste Strijkkwartet 'Kreutzersonate'

Janáceks 'Eerste Strijkkwartet' getiteld 'Kreutzersonate', maakt onderdeel uit van een opmerkelijk muziek-literair netwerk. Janácek baseerde dit strijkkwartet op de gelijknamige huwelijksroman van Ljef Tolstoi, waarin Beethovens 'Kreutzersonate' voor viool en piano een cruciale rol speelt. Aan dit muziek-literaire netwerk voegde de Nederlandse schrijfster Margriet de Moor in 2003 een nieuwe lotus toe met haar roman 'Kreutzersonate', die zij op haar beurt weer op Janáceks 'Eerste Strijkkwartet' baseerde.


Beluister het Dudok Quartet Amsterdam in Schuberts 'Der Tod und das Mädchen'

strijkkwartet strijkkwartetten Ludwig van Beethoven viool altviool cello Johannes Ockeghem Carlo Gesualdo Grosse Fuge Kreutzer-Sonate Seizoen '18-'19
vrijdag 26 oktober 2018, 20:00 uur

Vurig en wild. Het Dudok Quartet Amsterdam is zonder twijfel een van Nederlands meest veelzijdige en aansprekende strijkkwartetten. In de Edesche Concertzaal geeft het kwartet zijn visitekaartje af met onder meer Beethovens revolutionaire en grensverleggende 'Grosse Fuge' en het onstuimige strijkkwartet 'Kreutzer Sonate' van Janácek. "Met openhartig en bezield spel delen we de kern van de muziek met luisteraars over de hele wereld", laat het Dudok Quartet Amsterdam weten. Terecht is dit prachtige ensemble winnaar van de prestigieuze Borletti-Buitoni Trust Award 2018.

Waar en wanneer

Aanvangstijd:
vrijdag 26 oktober 2018, 20:00 uur

De Edesche Concertzaal, dé concertzaal op de Veluwe. Ongehoorde akoestiek, intieme schoonheid, één van de mooiste concertvleugels van Nederland met de allerbeste musici. Vanaf een uur voor aanvang van het concert bent u welkom in de Edesche Concertzaal, voor bijvoorbeeld een kopje koffie vooraf. Let op: tijdens de uitvoering verlenen wij geen toegang tot de concertzaal. De Edesche Concertzaal is ongesubsidieerd en wordt mede mogelijk gemaakt door DagjeWeg.NL.

 • Online veel betalingsmogelijkheden;
 • Podium Cadeaukaart OK, ook online;
 • Gratis koffie/drankjes/pauzehapjes;
 • Gratis garderobe;
 • Gratis luxe programmamagazine;
 • Gratis en betaalde parkeermogelijkheden in de nabije omgeving;
 • ECLive! Bij geselecteerde concerten: geniet na van het concert met gratis te downloaden tracks met uw ticketnummer;
 • Geniet van het Edesche Concertzaal Diner bij het naastgelegen sfeervolle restaurant Buitenzorg;
 • Subsidievrij en onafhankelijk. Sponsor: DagjeWeg.NL Tickets;
 • Beluister de Radio 4 live uitzending van het openingsconcert van het Internationaal Kamermuziek Festival Ede (25 mei 2017);
 • Noteer in uw agenda: Tweede Internationaal Kamermuziek Festival Ede, 9 mei 2018 t/m 13 mei 2018, Hemelvaartsweekend.

Edesche Concertzaal

Amsterdamseweg 9, Ede

Routebeschrijving: Auto Openbaar vervoer