Robert Holl (bariton) & Roger Braun (piano) - Liederen van Schubert: 'Im Freundeskreis'

Robert Holl (bariton) & Roger Braun (piano) - Liederen van Schubert: 'Im Freundeskreis'

Edesche Liedrecitals '17/'18

Dit concert is al geweest. Bekijk hieronder de serie Edesche Liedrecitals '17/'18:

Programma

Liederen van Schubert


Schubert: Im Freundeskreis

Beleef een avond in Schuberts vriendenkring. De titel van het programma is nauw verbonden met Schuberts vrienden en bekende in Wenen. De gezongen gedichten werden veelal geschreven door jonge dichters uit Schuberts directe vriendenkring, die enthousiast waren over zijn muziek. En zoals goede vrienden over van alles met elkaar praten, zo bestrijken deze liederen de breedte en de diepte van het bestaan. Aan Opus Klassiek vertelt Robert Holl: "De zin van het leven is voor mij een heel belangrijk thema, altijd geweest. Misschien nog intenser naarmate ik ouder word. Een groot deel van Schuberts liedteksten gaat daarover. Dat heb ik mijn leven lang met mij gedragen, en niet alleen op momenten dat ik het moeilijk had."


Robert Holl

In Robert Holl vinden Schuberts liederen een meer dan toegewijde zanger. Al jaren behoort de Rotterdamse zanger tot de internationale top van Nederlandse liedzangers en zingt hij in de belangrijkste concertzalen wereld, zoals de beroemde Weense Musikverein. Bovendien schitterde Holl als operazanger in de beroemde Wagner-tempel in Bayreuth, waar hij als één van de weinige Nederlandse zangers diverse hoofdrollen vertolkte in onder meer Wagners Die Meistersinger von Nürnberg en Parsifal. Toch gaat er voor Robert Holl niets boven een liederenavond rondom Schubert. In 1990 ontving hij voor zijn verdiensten voor de Liedkunst dan ook de prestigieuze eretitel 'Kammersänger' van de stad Wenen.


Roger Braun

Er zijn maar weinig begeleiders die zich zo in het vizier weten te spelen als Roger Braun. Hoewel hij aanvankelijk voor een solocarrière werd klaargestoomd, heeft hij zich volledig op de liedbegeleiding toegelegd. Hij won verschillende buitenlandse concoursen voor liedbegeleiding, zoals het Internationaal Paula Lindberg-Salomon Concours in Berlijn en de Wigmore Hall International Song Competition in London. “De prijzen plaveiden de weg voor mijn internationale loopbaan als begeleider. Het zijn mooie ervaringen. Ze geven je het gevoel dat je op de goede weg bent.”


Roger Braun over de kunst van het liedbegeleiden:
"Elke dag kan een zanger anders klinken. Als je daar als pianist geen rekening mee houdt, ben je niet geschikt voor dit vak. Je moet alles in de gaten houden. Als een zanger zich een keer niet goed voelt en nogal zwaar door zijn partij gaat, moet jij hem met een bepaald tempo over de berg trekken."
(Lees het interview met Roger Braun.)

YouTube-Tip


Franz Schubert liederen Edesche Liedrecitals bariton piano Bösendorfer Imperial 290 Seizoen '18-'19 Im Freundeskreis Schubertiade
vrijdag 9 november 2018, 20:00 uur

Wat heeft sterbariton Robert Holl toch met Schubert? Zijn het de uit het leven gegrepen teksten? Of de zangerige melodieën waarin je iedere sfeerverandering terughoort? Hoe dan ook, weinig zangers maakten zoveel furore met Schuberts liederen als Robert Holl. De stad Wenen promoveerde hem zelfs tot 'Kammersänger der Stadt Wien'. Geniet in de Edesche Concertzaal van Schuberts mooiste liederen, gezongen door de internationaal befaamde Robert Holl!

Waar en wanneer

Aanvangstijd:
vrijdag 9 november 2018, 20:00 uur

De Edesche Concertzaal. Ongehoorde akoestiek, intieme schoonheid, één van de mooiste concertvleugels van Nederland met de allerbeste musici. Vanaf een uur voor aanvang van het concert bent u welkom in de Edesche Concertzaal, voor bijvoorbeeld een kopje koffie vooraf. Let op: tijdens de uitvoering verlenen wij geen toegang tot de concertzaal. De Edesche Concertzaal is ongesubsidieerd en wordt mogelijk gemaakt door Eskes Media / DagjeWeg.NL.

  • Online veel betalingsmogelijkheden;
  • Podium Cadeaukaart OK, ook online;
  • Gratis koffie/drankjes/pauzehapjes;
  • Gratis garderobe;
  • Gratis luxe programmamagazine;
  • Gratis en betaalde parkeermogelijkheden in de nabije omgeving;
  • ECLive! Beluister het concert na afloop opnieuw in hoge kwaliteit (bij geselecteerde concerten);
  • Geniet van het Edesche Concertzaal Diner bij het naastgelegen sfeervolle restaurant Buitenzorg;
  • Subsidievrij en onafhankelijk. Sponsor: DagjeWeg.NL Tickets;
  • NPO Radio 4 zendt regelmatig uit vanuit de Edesche Concertzaal. Luister opnieuw naar bv. IKFE 2017 en IKFE 2018 of Brodsky Quartet.

Edesche Concertzaal

Amsterdamseweg 9, Ede

Routebeschrijving: Auto Openbaar vervoer