Jan Vayne - Kerstconcert 2018

Jan Vayne - Kerstconcert 2018

Kerst met Jan Vayne

Kom helemaal in kerststemming bij het wondermooie pianospel van Jan Vayne. Voor de zevende keer speelt Jan Vayne in de Edesche Concertzaal, inmiddels een echte traditie. Een optreden van Jan is een heerlijk uitje voor in de kerstvakantie met de hele familie. Maar ook úw inbreng zorgt voor een prachtige avond! Vraag uw favoriete kerstnummer aan en geniet van een ontspannen, intieme avond vlak voor Kerst.


“Muziek maken, optreden: ik bepaal zelf wat ik doe”
"Ik vraag me altijd af wat ik werkelijk mooi vind om te doen. Zoals het concert in de Edesche Concertzaal, daar heb ik zin in, dat mag wat mij betreft ook morgen wel gebeuren. Je moet het eigenlijk voor niets willen doen. Niet voor geld, aandacht, aanzien of dat soort flauwekul."
(Lees het interview met Jan Vayne.)

Onbezorgde Jan Vayne

“Bijna alle mensen hebben de behoefte om te praten," vertelt Jan Vayne. "Maar ik praat als het ware van me af als ik aan het spelen ben, ik hoef daarom ook nooit mijn best te doen en ik heb geen last van zorg of twijfel als ik speel. Dat zorgt voor een comfortabele sfeer." Praat mee en noem een lied, neurie een wijsje of geef een naam. Van Abba tot Queen en van 'O Holy Night' tot 'Hallelujah': Jan Vayne speelt wat u wilt! Jan Vayne improviseert op de unieke Bösendorfer Imperial 290 van de Edesche Concertzaal, waarbij hij die negen extra toetsen van de concertvleugel zeker gebruikt. De muzikant speelt niet alleen op de Bösendorfer, maar ook op het mooie orgel... En dat kan hij fabelachtig goed! Breng een plezierige avond door met Jan Vayne in de sfeervolle Edesche Concertzaal.


Beluister een van 's werelds mooiste vleugels

Jan Vayne speelt op één van 's werelds mooiste vleugels in de nieuwe Edesche Concertzaal: de Bösendorfer Imperial 290. Deze tot acht octaven uitgebreide vleugel is bijna drie meter lang, en geeft mede daardoor een schitterende klank. In Nederland is deze concertvleugel alleen in de nieuwe Edesche Concertzaal te vinden, een adembenemende kans om de bekende Jan Vayne samen met deze unieke vleugel te beluisteren. Anna Tyshayeva, uit onze serie 'Wereldpianisten', merkte over deze vleugel op: "Real excellent", Wibi Soerjadi over de combinatie met deze concertzaal: "fenomenale akoestiek" en anderen: "alles is perfect". De eerdere concerten maakten Jan steeds enthousiaster om weer terug te komen: "Fantastische sfeer, een prachtige vleugel en een mooi orgel!".


YouTube-tip


piano Orgel kerst Kerstconcert improvisatie Bösendorfer Imperial 290 Ypma-orgel verzoeknummer kerstlied christmas carol kersthit Advent Seizoen '18-'19
vrijdag 21 december 2018, 20:00 uur

Jan Vayne in de Edesche Concertzaal, het is inmiddels een traditie. Voor de zevende keer is Jan Vayne in de Edesche Concertzaal te beluisteren. Een heerlijk uitje voor de hele familie in de kerstvakantie. Beluister het wondermooie spel van Jan, vraag een nummer aan en hij speelt het op de bijzondere concertvleugel of het schitterende orgel. Geniet van een ontspannen, intieme avond uit vlak voor Kerst.

Waar en wanneer

Aanvangstijd:
vrijdag 21 december 2018, 20:00 uur

De Edesche Concertzaal. Ongehoorde akoestiek, intieme schoonheid, een prachtige Bösendorfer Imperial concertvleugel en de allerbeste musici. De Edesche Concertzaal is ongesubsidieerd en wordt mede mogelijk gemaakt door DagjeWeg.NL.

  • Online veel betalingsmogelijkheden;
  • Podium Cadeaukaart OK, ook online;
  • Koffie, drankjes inbegrepen;
  • Garderobe inbegrepen;
  • Luxe programmamagazine inbegrepen;
  • Gratis en betaalde parkeermogelijkheden in de nabije omgeving;
  • Subsidievrij en onafhankelijk. Sponsor: DagjeWeg.NL;
  • NPO Radio 4 zendt regelmatig uit vanuit de Edesche Concertzaal. Luister opnieuw naar bv. IKFE 2017 en IKFE 2018 of Brodsky Quartet;
  • Op een bezoek aan de Edesche Concertzaal zijn de algemene bezoekersvoorwaarden van de VSCD van toepassing.

Edesche Concertzaal

Amsterdamseweg 9, Ede

Routebeschrijving: Auto Openbaar vervoer