Enrico Pieranunzi: Easy listening jazz met Italiaans tintje

Enrico Pieranunzi: Easy listening jazz met Italiaans tintje

Enrico Pieranunzi

In meesterpianist Enrico Pieranunzi komen jazz en klassieke muziek samen. Bill Evans, Debussy, Ennio Morricone, het is slechts een greep uit zijn vele inspiratiebronnen. Samen met contrabassist Jasper Somsen toert deze temperamentvolle Italiaan langs de grote jazzpodia van Nederland. Beleef in de Edesche Concertzaal deze twee grootmeesters van de huidige jazz.
 

'A true original'

The Guardian noemde hem 'a true original'. Geen wonder, want al jaren betovert Pieranunzi de internationale jazzwereld met zijn karakteristieke sound. Amerikanse jazz, de beeldende filmmuziek van Nina Rota en het impressionisme van Debussy, maken Pieranunzi tot de grote jazzpianisten ter wereld. In de Edesche Concertzaal speelt hij een pikante mix van eigen composities en een aantal beroemde jazz standards.


Enrico Pieranunzi

“Muziek is eindeloos. Het is als een oceaan. Dat geeft me altijd weer zin om het podium op te gaan. Altijd is het weer nieuw, altijd ontdek je nieuwe verhalen, nieuwe muziek." (Lees hier ons interview met Enrico Pieranunzi, meesterjazzpianist.)


Wereldpianisten Bösendorfer Imperial 290 jazz piano contrabas zondagmiddag Bill Evans
zondag 30 maart 2014, 15:00 uur

Italiaanse passie en de combinatie van jazz met klassieke muziek komen samen in meesterpianist Enrico Pieranunzi. Met contrabassist Jasper Somsen vormt hij een temperamentvol duo dat langs alle grote jazzpodia toert. De intimiteit en sublieme akoestiek van de Edesche Concertzaal halen het beste uit deze twee grootmeesters van de jazz.

Waar en wanneer

Aanvangstijd:
zondag 30 maart 2014, 15:00 uur

De Edesche Concertzaal. Ongehoorde akoestiek, intieme schoonheid, een prachtige Bösendorfer Imperial concertvleugel en de allerbeste musici. De Edesche Concertzaal is ongesubsidieerd en wordt mede mogelijk gemaakt door DagjeWeg.NL.

  • Online veel betalingsmogelijkheden;
  • Podium Cadeaukaart OK, ook online;
  • Gratis koffie/drankjes/pauzehapjes;
  • Gratis garderobe;
  • Gratis luxe programmamagazine;
  • Gratis en betaalde parkeermogelijkheden in de nabije omgeving;
  • ECLive! Beluister het concert na afloop opnieuw in hoge kwaliteit (bij geselecteerde concerten);
  • Geniet van het Edesche Concertzaal Diner bij het naastgelegen sfeervolle restaurant Buitenzorg;
  • Subsidievrij en onafhankelijk. Sponsor: DagjeWeg.NL Tickets;
  • NPO Radio 4 zendt regelmatig uit vanuit de Edesche Concertzaal. Luister opnieuw naar bv. IKFE 2017 en IKFE 2018 of Brodsky Quartet.

Edesche Concertzaal

Amsterdamseweg 9, Ede

Routebeschrijving: Auto Openbaar vervoer