Annamária Fábián - Piazzolla, Reinhardt, Dyens - Edesche Gitaarrecitals

Annamária Fábián - Piazzolla, Reinhardt, Dyens - Edesche Gitaarrecitals

Een greep uit het programma:

Roland Dyens - Tristemusette

Joaquín Malatz - Serenata Española 

Astor Piazzolla - La muerte del ángel


Van Dyens tot Piazzolla

Annamária Fabián switcht even makkelijk tussen klassiek en de lichtere muziek. Van een tango van Piazzolla gaat het zomaar over in een Frans chanson. In de Edesche Concertzaal zet ze de Franse componist, gitarist en arrangeur Roland Deyens in het zonnetje. Van hem klinken onder meer juweeltjes als 'Tristemusette' en 'Valse en Skaï'. Ook speelt Annamária sfeervolle gitaarversies die Dyens maakte van chansons als 'Hymne à l'amour' van Édith Piaf of Charles Trenet’s beroemde 'Il pleut dans ma chambre'. En natuurlijk is de Hongaarse gitariste thuis in het klassieke werk, waaronder 'Serenata Española' van Joaquín Malatz en Astor Piazzolla’s 'La muerte del ángel'.


Annamária Fábián

Annamária Fábián werd geboren in Hongarije. Ze studeerde bij József Eötvös aan de Franz Liszt Muziekacademie in Boedapest, waar ze werd onderscheiden met de László Szendrey-Karper Award. Tijdens een Europees Erasmus uitwisselingsprogramma verfijnde ze haar spel bij Ricardo Gallén en Jürgen Rost aan de Musikhochschule Franz Liszt in Weimar. Ook volgde ze inspirerende masterclasses bij Zoran Dukic en Aniello Desiderio. Haar talent voerde haar naar diverse Europese landen, waaronder Frankrijk, Noorwegen, Duitsland, Slowakije en Italië. Recent maakte ze haar Nederlandse debuut met optredens in de Gitaarsalon en Het Concertgebouw. Nu is ze voor het eerst in de Edesche Concertzaal te beluisteren.


YouTube-tip


gitaar Edesche Gitaarrecitals chanson Pat Metheny Django Reinhardt Astor Piazzolla Joaquín Malatz José Mariá Gallardo del Rey Roland Dyens componist La muerte del ángel tango
zaterdag 9 maart 2019, 20:00 uur

Gitariste Annamária Fábián bezorgt je een relaxte avond met muziek met een lach en misschien een traan. Wat dacht je van Piazzolla's tango 'La muerte del ángel' of het sfeervolle stuk 'Nuages' van Django Reinhardt? Ook neemt ze je met de 'Serenata Española' van Joaquín Malatz mee naar het altijd zomerse Spanje. In al deze stukken raakt Annamária Fábián je met haar goudeerlijke spel.

Waar en wanneer

Aanvangstijd:
zaterdag 9 maart 2019, 20:00 uur

De Edesche Concertzaal. Ongehoorde akoestiek, intieme schoonheid, een prachtige Bösendorfer Imperial concertvleugel en de allerbeste musici. De Edesche Concertzaal is ongesubsidieerd en wordt mede mogelijk gemaakt door DagjeWeg.NL.

  • Online veel betalingsmogelijkheden;
  • Podium Cadeaukaart OK, ook online;
  • Koffie, drankjes inbegrepen;
  • Garderobe inbegrepen;
  • Luxe programmamagazine inbegrepen;
  • Gratis en betaalde parkeermogelijkheden in de nabije omgeving;
  • Subsidievrij en onafhankelijk. Sponsor: DagjeWeg.NL;
  • NPO Radio 4 zendt regelmatig uit vanuit de Edesche Concertzaal. Luister opnieuw naar bv. IKFE 2017 en IKFE 2018 of Brodsky Quartet;
  • Op een bezoek aan de Edesche Concertzaal zijn de algemene bezoekersvoorwaarden van de VSCD van toepassing.

Edesche Concertzaal

Amsterdamseweg 9, Ede

Routebeschrijving: Auto Openbaar vervoer