Livio Gianola - Barrios-Mangoré, Tarréga, Gianola - Edesche Gitaarrecitals

Livio Gianola - Barrios-Mangoré, Tarréga, Gianola - Edesche Gitaarrecitals

Een greep uit het programma:

Lauro - Vals Venezolano nr. 3 'Natalia'

Barrios-Mangoré - La Cathedral

Gionola - Eigen werk


Livio goes Latin

Waan je voor even in het levendige en woelige Zuid-Amerika. In de Edesche Concertzaal speelt de Italiaanse meestergitarist Livio Gianola een bruisend Latijns-Amerikaans programma. Hij bezorgt je een heerlijke avond met een mooie mix van eigen composities in diverse latijnse stijlen, zoals de Braziliaanse Chôro, de Mexicaanse Danzón en de Spaanse Soleá en Zapateado. Naast eigen werk staan ook klassiekers van Antonio Lauro, Agustin Barrios Mangoré en Francisco Tárrega op het programma.


Livio Gianola over het componeren van eigen werk:
"Ik dacht steeds dat ik een incomplete musicus zou zijn als ik uitsluitend muziek van anderen zou spelen”, vertelt hij. "Mijn eerste stukken schreef ik geheel vanuit mijn instinct, maar door de jaren heen heb ik geleerd dat componeren voor een belangrijk deel studie en vakmanschap vraagt."
(Lees het interview met Livio Gianola.)

Livio Gionala

Livio Gianola komt uit de Italiaanse stad Bergamo, waar hij klassiek gitaar en compositie studeerde. Enkele jaren later legde hij zich toe op flamenco. Hij is tot nu de enige niet-Spanjaard die componeerde voor het prestigieuze Ballet Nacional de España. Livio werkte bijna vijtien jaar samen met de beroemde danser Antonio Canales, voor wie hij muziek schreef voor grote producties als 'Torero' (1992), 'Narcissus' (1995), 'Gypsy' (1996), 'Minotaur' (2002), 'Bailaora' (2004) en 'Bohemia' (2006).


YouTube-Tip


gitaar Edesche Gitaarrecitals Agustín Barrios Mangoré Agustín Pío Barrios Nitsuga acht-snarige gitaar Francisco Tárrega Livio Gianola La Cathedral Estudio brillante de Alard componist Seizoen '18-'19
zaterdag 9 maart 2019, 20:00 uur

Livio Gianola is de absolute meester op de achtsnarige gitaar. Behalve fenomenaal gitarist is hij ook begaafd componist. Als enige niet-Spanjaard mocht hij bijvoorbeeld muziek componeren voor het Spaans Nationaal Ballet. Ook in Nederland is hij een graag geziene gast met optredens in Het Concertgebouw en de Gitaarsalon. In de Edesche Concertzaal speelt Livio Gianola een heerlijke mix van gouden gitaarklassiekers van Barrios-Mangoré (La Cathedral), Tarréga (Estudio brillante de Alard) en eigen werk.

Waar en wanneer

Aanvangstijd:
zaterdag 9 maart 2019, 20:00 uur

De Edesche Concertzaal, dé concertzaal op de Veluwe. Ongehoorde akoestiek, intieme schoonheid, één van de mooiste concertvleugels van Nederland met de allerbeste musici. Vanaf een uur voor aanvang van het concert bent u welkom in de Edesche Concertzaal, voor bijvoorbeeld een kopje koffie vooraf. Let op: tijdens de uitvoering verlenen wij geen toegang tot de concertzaal. De Edesche Concertzaal is ongesubsidieerd en wordt mede mogelijk gemaakt door DagjeWeg.NL.

  • Online veel betalingsmogelijkheden;
  • Podium Cadeaukaart OK, ook online;
  • Gratis koffie/drankjes/pauzehapjes;
  • Gratis garderobe;
  • Gratis luxe programmamagazine;
  • Gratis en betaalde parkeermogelijkheden in de nabije omgeving;
  • ECLive! Beluister het concert na afloop opnieuw in hoge kwaliteit (bij geselecteerde concerten);
  • Geniet van het Edesche Concertzaal Diner bij het naastgelegen sfeervolle restaurant Buitenzorg;
  • Subsidievrij en onafhankelijk. Sponsor: DagjeWeg.NL Tickets;
  • NPO Radio 4 zendt regelmatig uit vanuit de Edesche Concertzaal. Luister opnieuw naar bv. IKFE 2017 en IKFE 2018 of Brodsky Quartet.

Edesche Concertzaal

Amsterdamseweg 9, Ede

Routebeschrijving: Auto Openbaar vervoer