Jan Vayne Kerstconcert

Jan Vayne Kerstconcert

“Bijna alle mensen hebben de behoefte om te praten, dus ze doen het. Dat geldt ook voor muziek, ik denk dat er meer mensen muziek zouden kunnen maken als ze gewoon hun hart zouden volgen. Ik praat als het ware van me af als ik aan het spelen ben, ik hoef daarom ook nooit mijn best te doen en ik heb geen last van zorg of twijfel als ik speel. Dat zorgt voor een comfortabele sfeer." Lees ons volledige interview met Jan Vayne.


Jan Vayne

Jan Vayne maakt voor de derde keer zijn opwachting in de Edesche Concertzaal, en wel met Kerst. Een heerlijk uitje voor in de kerstvakantie, met de hele familie. Beluister het wondermooie spel van Jan, vraag een nummer aan naar keuze op de bijzondere concertvleugel of het schitterende orgel en geniet van een ontspannen, intieme avond vlak voor Kerst.

Improviseren mét het publiek

Van Abba tot Queen en van O Holy Night tot Hallelujah: Jan Vayne speelt wat je wilt! Noem een lied, geef een naam, neurie een wijs. Jan Vayne improviseert op de unieke Bösendorfer Imperial 290 van de Edesche Concertzaal. Jan Vayne zal die negen extra toetsen van deze concertvleugel zeker gaan gebruiken. De muzikant speelt niet alleen op de Bösendorfer, maar ook op het orgel... En dat kan hij fabelachtig goed! Breng een plezierige avond door met Jan Vayne in de sfeervolle Edesche Concertzaal.

Beluister één van 's werelds mooiste vleugels

Jan Vayne speelt op één van 's werelds mooiste vleugels in de nieuwe Edesche Concertzaal: de Bösendorfer Imperial 290. Deze tot acht octaven uitgebreide vleugel is bijna 3 meter lang, en geeft mede daardoor een schitterende klank. In Nederland is deze concertvleugel alleen in de nieuwe Edesche Concertzaal te vinden, een adembenemende kans om de bekende Jan Vayne samen met deze unieke vleugel te beluisteren. Anna Tyshayeva, uit onze serie 'Wereldpianisten', merkte over deze vleugel op: "Real excellent", Wibi Soerjadi over de combinatie met deze concertzaal: "fenomenale akoestiek" en anderen: "alles is perfect". Na zijn eerste concert in de Edesche Concertzaal was Jan razend enthousiast: "Fantastische sfeer, prachtige vleugel/orgel en tot 14 februari!"

De nieuwe Bosendorfer Imperial 290
De nieuwe Bösendorfer Imperial 290, één van 's werelds mooiste vleugels.


Kom luisteren in de intieme Edesche Concertzaal

De Edesche Concertzaal is bezig met zijn eerste seizoen, het try out seizoen. Volledig ongesubsidieerd is in korte tijd een mooie concertzaal, zeer geschikt voor kamermuziek, tot stand gekomen. Bezoek de Edesche Concertzaal, zowel voor het Edese publiek als voor bezoekers uit heel Nederland de moeite van het bezoeken waard. Zowel met de auto als met het openbaar vervoer centraal gelegen en zeer makkelijk te bereiken.

Edesche Concertzaal
De Edesche Concertzaal.


Edesche Concertzaal
De Edesche Concertzaal, gezien vanaf Balkon Noord.


piano vleugel kerst Bösendorfer Imperial 290 Orgel
dinsdag 23 december 2014, 20:00 uur

Jan Vayne maakt voor de derde keer zijn opwachting in de Edesche Concertzaal, en wel met Kerst. Een heerlijk uitje voor in de kerstvakantie, met de hele familie. Beluister het wondermooie spel van Jan, vraag een nummer aan naar keuze op de bijzondere concertvleugel of het schitterende orgel en geniet van een ontspannen, intieme avond uit vlak voor Kerst.

Waar en wanneer

Aanvangstijd:
dinsdag 23 december 2014, 20:00 uur

De Edesche Concertzaal. Ongehoorde akoestiek, intieme schoonheid, een prachtige Bösendorfer Imperial concertvleugel en de allerbeste musici. De Edesche Concertzaal is ongesubsidieerd en wordt mede mogelijk gemaakt door DagjeWeg.NL.

  • Online veel betalingsmogelijkheden;
  • Podium Cadeaukaart OK, ook online;
  • Gratis koffie/drankjes/pauzehapjes;
  • Gratis garderobe;
  • Gratis luxe programmamagazine;
  • Gratis en betaalde parkeermogelijkheden in de nabije omgeving;
  • ECLive! Beluister het concert na afloop opnieuw in hoge kwaliteit (bij geselecteerde concerten);
  • Geniet van het Edesche Concertzaal Diner bij het naastgelegen sfeervolle restaurant Buitenzorg;
  • Subsidievrij en onafhankelijk. Sponsor: DagjeWeg.NL Tickets;
  • NPO Radio 4 zendt regelmatig uit vanuit de Edesche Concertzaal. Luister opnieuw naar bv. IKFE 2017 en IKFE 2018 of Brodsky Quartet.

Edesche Concertzaal

Amsterdamseweg 9, Ede

Routebeschrijving: Auto Openbaar vervoer