Teun van de Steeg (orgel) en Tineke Roseboom (sopraan)

Teun van de Steeg (orgel) en Tineke Roseboom (sopraan)
Teun van de Steeg heeft geen ander doel dan “de muziek zo mooi mogelijk te laten horen”. En het liefst laat hij dan iets horen van zijn favoriete componist, die ook in de Edesche Concertzaal aan bod komt. “Toen ik op het conservatorium zat raakte ik erg onder de indruk van Sigfrid Karlg-Elert. Het is moeilijk te zeggen waarom de muziek me zo aantrok, want dat is toch iets persoonlijks. Maar de klankkleuren en de wendingen spreken me aan. Het publiek mag een stuk gewoon helemaal uit luisteren. Liever geen applaus, dat breekt de sfeer.”

Max Reger en Sigfrid Karg-Elert
Met het prachtige Ypma-orgel (1882) van de Edesche Concertzaal kun je veel kanten op. Toch is het instrument bij uitstek geschikt voor muziek van laatromantische componisten als Max Reger en Sigfrid Karg-Elert. De Edese organist Teun van de Steeg laat het instrument in al zijn verscheidenheid horen. Kleine miniatuurtjes zoals Regers kleine Choralvorspielen staan gebroederlijk naast het monumentaal opgebouwde Symphonischer Choral 'Jesu meine Freude' van Reger-adept Sigfrid Karg-Elert. Sopraan Tineke Roseboom voegt zich naar dit overdadige kleurenpalet in een aantal intieme orgelliederen. 

Tineke Roseboom en Teun van de Steeg

Sopraan Tineke Roseboom is met slechts 23 jaar een breed onderlegde zangeres. Na haar studie volgde ze masterclasses bij onder anderen Miranda van Kralingen, David Wilson en Barbara Schlick. In 2013 verscheen haar eerste cd met luitliederen van barokcomponist Nicolaes Vallet. In de Edesche Concertzaal laat zij horen dat ze het laatromantische repertoire eveneens meester is. Teun van de Steeg is organist, kerkmusicus en filosoof. Hij studeerde aan de conservatoria van Enschede en Arnhem, en filosofie aan de Universiteit van Utrecht.

Sigfrid Karg-Elert - Symphonischer Choral 'Jesu meine Freude', op. 87, nr. 2


Orgel sopraan Edesche OrgelRecitals Max Reger Sigfrid Karg-Elert
vrijdag 3 oktober 2014, 20:00 uur

Met het prachtige Ypma-orgel (1882) van de Edesche Concertzaal kun je veel kanten op. Toch is het instrument bij uitstek geschikt voor muziek van componisten als Max Reger en Sigfrid Karg-Elert. De Edese organist Teun van de Steeg en sopraan Tineke Roseboom laten het instrument in al zijn kleurenpracht horen.

Waar en wanneer

Aanvangstijd:
vrijdag 3 oktober 2014, 20:00 uur

De Edesche Concertzaal. Ongehoorde akoestiek, intieme schoonheid, een prachtige Bösendorfer Imperial concertvleugel en de allerbeste musici. De Edesche Concertzaal is ongesubsidieerd en wordt mede mogelijk gemaakt door DagjeWeg.NL.

  • Online veel betalingsmogelijkheden;
  • Podium Cadeaukaart OK, ook online;
  • Koffie, drankjes inbegrepen;
  • Garderobe inbegrepen;
  • Luxe programmamagazine inbegrepen;
  • Gratis en betaalde parkeermogelijkheden in de nabije omgeving;
  • Subsidievrij en onafhankelijk. Sponsor: DagjeWeg.NL;
  • NPO Radio 4 zendt regelmatig uit vanuit de Edesche Concertzaal. Luister opnieuw naar bv. IKFE 2017 en IKFE 2018 of Brodsky Quartet;
  • Op een bezoek aan de Edesche Concertzaal zijn de algemene bezoekersvoorwaarden van de VSCD van toepassing.

Edesche Concertzaal

Amsterdamseweg 9, Ede

Routebeschrijving: Auto Openbaar vervoer