Bert van den Brink en Jannie du Toit - Theatertour 'Grenzeloos Nederlands'

Bert van den Brink en Jannie du Toit - Theatertour 'Grenzeloos Nederlands'

"Ik zou weleens willen weten,
waarom zijn de bergen zo hoog 
Misschien om de sneeuw te vergaren
Of het dal voor de kou bewaren
Of misschien als een veilige stut voor de hemelboog
Daarom zijn de bergen zo hoog"

Bert van den Brink kwam als kleine jongen al over de vloer bij Jules de Corte: "Hij had een rijke kennis van muziek, tekst en rijmvormen én de ontroering is gebleven. Het feit dat je constant verbaasd wordt, dat je dingen net niet verwacht, dat die onverwachte veranderingen samengaan met een ongelofelijke vakkennis. Dát verheft zijn werk tot een niveau van eenzame hoogte. Als muziekdocent en musicus hoor ik ongelofelijk veel muziek voorbij komen, maar Jules’ werk is nergens mee te vergelijken."

 

Jules de Corte

Reis mee door de fascinerende wereld van Jules De Corte (1924-1996). We trekken langs unieke teksten en muziek, over maatschappij, politiek, liefde, godsdienst en het dagelijkse leven. De levensvisie in het œuvre van Jules werd tijdens zijn leven als universeel beschouwd. En ook postuum blijkt Jules een goeie wereldreiziger.


Jannie du Toit en Bert van den Brink

Bert van den Brink en Jannie du Toit delen graag hun wederzijdse liefde voor de Nederlandse chansons van Jules de Corte. In 2008 ontmoetten Jannie en Bert elkaar in Helmond, bij de onthulling van een herdenkingsplaquette met het gedicht van Jules de Corte 'de woorden’. Daar werd de eerste steen gelegd voor het programma 'Grenzeloos Nederlands'. De warme stem van Jannie du Toit en Zuid-Afrikaanse tongval, ingebed in de authentieke pianobegeleiding van Bert van den Brink brengen de teksten van Jules de Corte tot leven.

Jannie du Toit en Bert van den Brink - Jules de Corte: Ik zou wel eens willen wetenpiano vleugel zang Jules de Corte chanson Bösendorfer Imperial 290 liedjes
donderdag 30 oktober 2014, 20:00 uur

Bert van den Brink kwam als kleine jongen al over de vloer bij Jules de Corte: "Hij had een rijke kennis van muziek, tekst en rijmvormen én de ontroering is gebleven." Een reis door de fascinerende wereld van Jules de Corte (1924-1996).

Waar en wanneer

Aanvangstijd:
donderdag 30 oktober 2014, 20:00 uur

De Edesche Concertzaal. Ongehoorde akoestiek, intieme schoonheid, een prachtige Bösendorfer Imperial concertvleugel en de allerbeste musici. De Edesche Concertzaal is ongesubsidieerd en wordt mede mogelijk gemaakt door DagjeWeg.NL.

  • Online veel betalingsmogelijkheden;
  • Podium Cadeaukaart OK, ook online;
  • Gratis koffie/drankjes/pauzehapjes;
  • Gratis garderobe;
  • Gratis luxe programmamagazine;
  • Gratis en betaalde parkeermogelijkheden in de nabije omgeving;
  • ECLive! Beluister het concert na afloop opnieuw in hoge kwaliteit (bij geselecteerde concerten);
  • Geniet van het Edesche Concertzaal Diner bij het naastgelegen sfeervolle restaurant Buitenzorg;
  • Subsidievrij en onafhankelijk. Sponsor: DagjeWeg.NL Tickets;
  • NPO Radio 4 zendt regelmatig uit vanuit de Edesche Concertzaal. Luister opnieuw naar bv. IKFE 2017 en IKFE 2018 of Brodsky Quartet.

Edesche Concertzaal

Amsterdamseweg 9, Ede

Routebeschrijving: Auto Openbaar vervoer