Hannes Minnaar - Bach Inspirations

Hannes Minnaar - Bach Inspirations

Wereldpianisten '23/'24

Dit concert is al geweest. Bekijk hieronder de serie Wereldpianisten '23/'24:

Bach Inspirations: prachtige Bach-bewerkingen

'Bach is het begin en einde van alle muziek', zei componist Max Reger ooit. Veel negentiende-eeuwse componisten lieten zich dan ook inspireren door Bachs muziek. Zo maakten Liszt en Busoni spectaculaire pianobewerkingen van Bachs orgelmuziek. Bij Rachmaninov klinken drie delen uit Bachs Derde Vioolpartita alsof het altijd al pianomuziek is geweest. César Franck brengt met Prélude, choral et fugue een hommage aan de de grote Bach. Net als Liszt, die zelfs Bachs naam in zijn Fantasie en fuga over het thema B-A-C-H verwerkte. Hierin fungeren de letters van Bachs naam als melodietonen.


Hannes Minnaar

Sinds Hannes Minnnaar als finalist eindigde op het befaamde Koningin Elisabeth Concours (2010) kan niemand meer om hem heen. In 2012 ontving hij de Edison Klassiek Debuutprijs en ook internationaal mag hij de grootste zalen tot zijn podium rekenen. De prestigieuze krant Britse The Guardian kwalificeert Minnaars spel als 'ingetogen en intens'. Daarmee staat hij zonder meer in de traditie van grootheden als András Schiff en Alfred Brendel, bij wie Minnaar ook masterclasses volgde. In dit recital met Bach-transcripties laat Hannes Minnaar zich van zijn meest verfijnde kant horen. BBC Music Magazine bekroonde het album met vijf sterren als “Instrumental choice of the month”.

De cd ‘Bach Inspirations’ heeft in het afgelopen jaar veel lovende recensies gekregen in de nationale en internationale pers. Ook kranten als De Volkskrant, Trouw en Nederlands Dagblad waardeerden de cd met 5 sterren. Bij 'Gramophone' was de cd ‘Editor’s Choice’. 

Kortom, alle reden om te komen luisteren naar Hannes Minnaar, geïnspireerd door Bach. Zo zegt hij zelf: “Al sinds mijn puberteit ben ik dol op Bach. Er ging een wereld voor me open toen ik zijn muziek hoorde, Bach is met niets te vergelijken. Als ik naar een onbewoond eiland zou moeten, zou ik mijn eerste pianoboek van Bach meenemen en dan nog zou ik mijn hele leven gelukkig zijn." 


Interview met Hannes Minnaar
bij NTR Podium

Beluister fragmenten uit het programma

Wereldpianisten piano vleugel Bösendorfer Imperial 290 Johann Sebastian Bach Ferruccio Busoni Franz Liszt César Franck Ralph Vaughan-Williams barok klassiek Pianorecital
zaterdag 4 april 2015, 20:00 uur

Je kunt niet om Hannes Minnaar heen. Als finalist op het befaamde Koningin Elisabeth Concours 2010 eindigde hij als hoogstgeplaatste Nederlander ooit. Inmiddels is hij een rising star op de grote internationale podia. In dit recital deelt Hannes Minnaar zijn passie voor Bach met prachtige bewerkingen van Bachs meesterlijke muziek. BBC Music Magazine bekroonde zijn album 'Bach Inspirations' met de hoogste waardering van vijf sterren.

Waar en wanneer

Aanvangstijd:
zaterdag 4 april 2015, 20:00 uur

De Edesche Concertzaal. Ongehoorde akoestiek, intieme schoonheid, een prachtige Bösendorfer Imperial concertvleugel en de allerbeste musici. De Edesche Concertzaal is ongesubsidieerd en wordt mede mogelijk gemaakt door DagjeWeg.NL.

  • Online veel betalingsmogelijkheden;
  • Podium Cadeaukaart OK, ook online;
  • Koffie, drankjes inbegrepen;
  • Garderobe inbegrepen;
  • Luxe programmamagazine inbegrepen;
  • Gratis en betaalde parkeermogelijkheden in de nabije omgeving;
  • Subsidievrij en onafhankelijk. Sponsor: DagjeWeg.NL;
  • NPO Radio 4 zendt regelmatig uit vanuit de Edesche Concertzaal. Luister opnieuw naar bv. IKFE 2017 en IKFE 2018 of Brodsky Quartet;
  • Op een bezoek aan de Edesche Concertzaal zijn de algemene bezoekersvoorwaarden van de VSCD van toepassing.

Edesche Concertzaal

Amsterdamseweg 9, Ede

Routebeschrijving: Auto Openbaar vervoer