Rosalía Gómez-Lasheras - Wereldpianisten

Rosalía Gómez-Lasheras - Wereldpianisten

Wereldpianisten '23/'24

Dit concert is al geweest. Bekijk hieronder de serie Wereldpianisten '23/'24:

Beeldend, poëtisch en groots

Mét EC Live opname: bezoekers ontvangen downloads van het concert.


Rosalía Gómez-Lasheras

De Spaanse pianiste Rosalía Gómez-Lasheras is een van de meest spraakmakende talenten van dit moment. Op haar vijfde begon ze met pianospelen bij de befaamde pedagoog Alexander Gold. In 2011 ontving ze de Extraordinary Award van het Conservatorium van Santiago en begon ze haar studie aan het Utrechts Conservatorium. Tevens maakte ze haar debuut in het Amsterdamse Concertgebouw en toert sindsdien langs alle grote zalen van Nederland. Vorig jaar behaalde ze de Eerste Prijs op de prestigieuze Young Pianist Foundation Competition, hét concours voor de wereldtop van morgen. Maak kennis met dit bijzondere fenomeen in de sfeervolle ambiance van de Edesche Concertzaal.

Debussy op de Bösendorfer Imperial

Rosalía Gómez-Lasheras speelt een beeldend, poëtisch en toegankelijk programma. Debussy's prelude 'La Catédrale engloutie' (De verzonken kathedraal) is misschien wel het beroemdste stuk dat ze speelt. Vooral omdat Debussy dit werk speciaal voor de Bösendorfer Imperial componeerde. Pianospecialisten zijn het erover eens: dit werk klinkt op een Bösendorfer wezenlijk 'dieper' dan op een reguliere Steinway-vleugel. Overtuig uzelf en kom luisteren naar Rosalía's interpretatie van Debussy's verzonken kathedraal en natuurlijk de Bösendorfer Imperial van de Edesche Concertzaal!


Beluister hier Rosalía Gómez-Lasheras live tijdens het AVRO-programma VIRUS op Radio 4


Bösendorfer Imperial 290 vleugel piano Claude Debussy Aleksandr Skrjabin Wolfgang Amadeus Mozart Wereldpianisten
zaterdag 18 oktober 2014, 20:00 uur

Rosalía Gómez-Lasheras won vorig jaar de eerste prijs op het Young Pianist Foundation Concours en gaf aansluitend haar debuut recital in het Concertgebouw te Amsterdam. Ook was ze te horen als soliste in Mozarts Pianoconcert nr. 9 'Jeune Homme' onder leiding van Phillipe Herreweghe. In de Edesche concertzaal speelt ze muziek van Mozart, Skrjabin en Debussy.

Waar en wanneer

Aanvangstijd:
zaterdag 18 oktober 2014, 20:00 uur

De Edesche Concertzaal. Ongehoorde akoestiek, intieme schoonheid, een prachtige Bösendorfer Imperial concertvleugel en de allerbeste musici. De Edesche Concertzaal is ongesubsidieerd en wordt mede mogelijk gemaakt door DagjeWeg.NL.

  • Online veel betalingsmogelijkheden;
  • Podium Cadeaukaart OK, ook online;
  • Koffie, drankjes inbegrepen;
  • Garderobe inbegrepen;
  • Luxe programmamagazine inbegrepen;
  • Gratis en betaalde parkeermogelijkheden in de nabije omgeving;
  • Subsidievrij en onafhankelijk. Sponsor: DagjeWeg.NL;
  • NPO Radio 4 zendt regelmatig uit vanuit de Edesche Concertzaal. Luister opnieuw naar bv. IKFE 2017 en IKFE 2018 of Brodsky Quartet;
  • Op een bezoek aan de Edesche Concertzaal zijn de algemene bezoekersvoorwaarden van de VSCD van toepassing.

Edesche Concertzaal

Amsterdamseweg 9, Ede

Routebeschrijving: Auto Openbaar vervoer