Meesterwerken herbeleefd: Bach en Händel door de bril van Brahms en Busoni

Meesterwerken herbeleefd: Bach en Händel door de bril van Brahms en Busoni

Meesterwerken herbeleefd: Bach en Händel door de bril van Brahms en Busoni


Bachs chaconne

Nog altijd gelden Bach en Händel als de grootmeesters van de Barok. Ook in de negentiende eeuw voelden componisten als Brahms en Busoni diepe bewondering voor hun onovertroffen voorgangers. ‘Bachs chaconne is zijn mooiste en ondoorgrondelijkste muziek, waarin hij zijn diepste gedachten en krachtigste gevoelens uit’, aldus Busoni. Geen wonder dat hij uitgerekend deze monumentale vioolcompositie omwerkte tot een sensationeel pianowerk. Dat Bachs klaviermuziek minstens zo indrukwekkend is laat pianiste Marina Baranova horen in de beroemde Partita in c BWV 826

Marina Baranova

Brahms op zijn beurt boort in zijn Händel-variaties haast grenzeloze mogelijkheden aan die schuilgaan achter een eenvoudige aria van Händel. De Duitse pers roemde Baranova’s Brahms-interpretatie, waarin ze de virtuoze kwaliteit van deze muziek feilloos blootlegt. Ook Händel ontbreekt vanmiddag niet. Van hem klinkt de Suite in d, waarin Baranova haar improvisatietalent laat horen in de fijnzinnige Sarabande.

Beluister één van 's werelds mooiste vleugels

Marina Baranova speelt op één van 's werelds mooiste vleugels in de nieuwe (ongesubsidieerde) Edesche Concertzaal: de Bösendorfer Imperial 290. Deze tot acht octaven uitgebreide vleugel is bijna 3 meter lang, en geeft mede daardoor een schitterende klank. In Nederland is deze concertvleugel alleen in de nieuwe Edesche Concertzaal te vinden, een adembenemende kans om wereldpianiste Marina Baranova samen met deze unieke vleugel te beluisteren. Haar voorganger in deze serie, Anna Tyshayeva, merkte over deze vleugel op: "Real excellent", Wibi Soerjadi over de combinatie met deze concertzaal: "fenomenale akoestiek" en anderen: "alles is perfect".

De nieuwe Bsendorfer Imperial 290
De nieuwe Bösendorfer Imperial 290, één van 's werelds mooiste vleugels.

Kom luisteren in de intieme Edesche Concertzaal

De Edesche Concertzaal is bezig met zijn eerste seizoen, het try out seizoen. Volledig ongesubsidieerd is in korte tijd een mooie concertzaal, zeer geschikt voor kamermuziek, tot stand gekomen. Bezoek de Edesche Concertzaal, zowel voor het Edese publiek als voor bezoekers uit heel Nederland de moeite van het bezoeken waard. Zowel met de auto als met het openbaar vervoer centraal gelegen en zeer makkelijk te bereiken.

Edesche Concertzaal
De nieuwe Edesche Concertzaal.


Bach Händel Brahms Busoni Weltklassik Bösendorfer Imperial 290 piano concertvleugel
zondag 10 november 2013, 15:00 uur

‘Bachs chaconne is zijn mooiste en ondoorgrondelijkste muziek’ vond Busoni en maakte er een sensationeel pianowerk van. Brahms eerde Händel in zijn beroemde Händel-variaties. Als geen ander legt pianiste Marina Baranova de virtuoze kwaliteit van deze muziek feilloos bloot.

Waar en wanneer

Aanvangstijd:
zondag 10 november 2013, 15:00 uur

De Edesche Concertzaal. Ongehoorde akoestiek, intieme schoonheid, een prachtige Bösendorfer Imperial concertvleugel en de allerbeste musici. De Edesche Concertzaal is ongesubsidieerd en wordt mede mogelijk gemaakt door DagjeWeg.NL.

  • Online veel betalingsmogelijkheden;
  • Podium Cadeaukaart OK, ook online;
  • Koffie, drankjes inbegrepen;
  • Garderobe inbegrepen;
  • Luxe programmamagazine inbegrepen;
  • Gratis en betaalde parkeermogelijkheden in de nabije omgeving;
  • Subsidievrij en onafhankelijk. Sponsor: DagjeWeg.NL;
  • NPO Radio 4 zendt regelmatig uit vanuit de Edesche Concertzaal. Luister opnieuw naar bv. IKFE 2017 en IKFE 2018 of Brodsky Quartet;
  • Op een bezoek aan de Edesche Concertzaal zijn de algemene bezoekersvoorwaarden van de VSCD van toepassing.

Edesche Concertzaal

Amsterdamseweg 9, Ede

Routebeschrijving: Auto Openbaar vervoer

Contact met organisator

Edesche Concertzaal
0318 200 214
info@edescheconcertzaal.nl

Heeft u een vraag? Veelgestelde vragen