Beethovens Septet en het Nonet van Louis Spohr

Beethovens Septet en het Nonet van Louis Spohr

Kamermuziek '23/'24

Dit concert is al geweest. Bekijk hieronder de serie Kamermuziek '23/'24:

Oude Muziek '23/'24

Dit concert is al geweest. Bekijk hieronder de serie Oude Muziek '23/'24 :

Mede-oprichter en hoboïst Robert de Bree: “Iedereen die bij ons speelt heeft in elk stuk een belangrijk moment. Bij een orkest geeft de dirigent leiding, die choreografeert als het ware de muziek voor het publiek. Voor ons was het idee dat iedereen een rol zou hebben juist interessant. Iedereen kan een beetje leiden, waardoor je het stuk tussen musici tot leven ziet komen. Het theater van muziek maken komt naar voren. Je hoort niet alleen de noten, maar ziet de karakters en motieven in de muziek met elkaar spelen.”


Beethoven en Louis Spohr

'Stuur mijn septet een beetje sneller de wereld in, het gepeupel zit erop te wachten', aldus een ongeduldige Beethoven aan zijn uitgever. En inderdaad, met zijn nieuwe Septet componeerde Beethoven een van de kaskrakers uit de vroege negentiende eeuw. Al direct circuleerden er allerlei edities en arrangementen van het werk. Wat was het geheim? De bijzondere instrumentencombinatie van vier strijkers en drie blazers? De virtuoze frisheid van de muziek? Louis Spohrs Nonet overkwam hetzelfde. Nog steeds behoort het tot zijn beste werken. Vanavond hoort u deze topwerken uit de vroeg-romantiek in hun oorspronkelijke bezetting. Sterker nog, Les Vents Atlantiques speelt op authentieke instrumenten om u zo dicht mogelijk bij het historische origineel te brengen.

 

Symphonie Atlantique

Kamerorkest Symphonie Atlantique bestaat uit professionele musici uit de VS, Japan en een groot aantal Europese landen, waaronder ook Nederland. Wat hen bindt is hun passie voor het klassieke en vroeg-romantische repertoire. Het ensemble baseert zich op de historische uitvoeringspraktijk en werkt daarom met authentieke instrumenten. Aanstekelijke energie staat voorop in de uitvoering, die het publiek zeker niet onberoerd zal laten.

Vanavond treden twaalf leden van dit internationale, gerenommeerde kamerorkest op in de Edesche Concertzaal, waaronder:

* Rebecca Huber (violin)
* David Rabinovici, Annemarie Kosten-Dür (viola)
* Ola Renska, Eva Lymenstull (cello)
* Alon Portal (double bass)
* Robert De Bree (oboe)
* Lucia Maestro Jimenez (flute)
* Elise Bonhivert (klarinet)
* Takako Kunugi (bassoon)
* Kris Bialasik, Mateusz Cendlak (hoorn)

Kom luisteren naar dit internationale kamerorkest in de nieuwe Edesche Concertzaal, middenin het land, waar mooie akoestiek, design en monumentale architectuur verenigd worden in een bijzondere avond vol beleving. Eventueel kunt u vooraf eten in het naastgelegen Restaurant Buitenzorg.

Symphonie Atlantique


Beethoven - Septet, op. 20: Scherzo

viool altviool Kamermuziek Ludwig van Beethoven Louis Spohr hoorn fagot klarinet hobo fluit contrabas cello Wolfgang Amadeus Mozart
zaterdag 11 oktober 2014, 20:00 uur

Beethovens Septet en het Nonet van Louis Spohr behoren tot de meest geliefde kamermuziekwerken. Ook aan het begin van de negentiende eeuw was deze muziek ongekend populair. Met hun uitvoering op historische instrumenten brengt kamerorkest Symphonie Atlantique deze meesterwerken meer dan dichtbij.

Waar en wanneer

Aanvangstijd:
zaterdag 11 oktober 2014, 20:00 uur

De Edesche Concertzaal. Ongehoorde akoestiek, intieme schoonheid, een prachtige Bösendorfer Imperial concertvleugel en de allerbeste musici. De Edesche Concertzaal is ongesubsidieerd en wordt mede mogelijk gemaakt door DagjeWeg.NL.

  • Online veel betalingsmogelijkheden;
  • Podium Cadeaukaart OK, ook online;
  • Koffie, drankjes inbegrepen;
  • Garderobe inbegrepen;
  • Luxe programmamagazine inbegrepen;
  • Gratis en betaalde parkeermogelijkheden in de nabije omgeving;
  • Subsidievrij en onafhankelijk. Sponsor: DagjeWeg.NL;
  • NPO Radio 4 zendt regelmatig uit vanuit de Edesche Concertzaal. Luister opnieuw naar bv. IKFE 2017 en IKFE 2018 of Brodsky Quartet;
  • Op een bezoek aan de Edesche Concertzaal zijn de algemene bezoekersvoorwaarden van de VSCD van toepassing.

Edesche Concertzaal

Amsterdamseweg 9, Ede

Routebeschrijving: Auto Openbaar vervoer