Raoul Steffani (bariton) en Gerold Huber (piano) - Grieg, Berg, Sibelius

Raoul Steffani (bariton) en Gerold Huber (piano) - Grieg, Berg, Sibelius

Een greep uit het programma:

Grieg - 6 Lieder, op. 48

Berg - 7 Frühe Lieder (1907)

Alma Mahler - 5 Lieder (1901)

Sibelius - Drömmen, op. 13, nr. 5


'Deep in a dream'

Voor de 26-jarige Finse componist Jean Sibelius kwam een droom uit toen hij in Wenen kon studeren. Rond 1900 was Wenen voor kunstenaars en musici the place to be. Nergens was het aantal kunstenaars per vierkante kilometer zo groot. Schilders als Gustav Klimt en Egon Schiele en componisten als Gustav Mahler, Alban Berg (en dus ook Sibelius) snoven de bijzondere atmosfeer van de stad op en dat zie en hoor je terug in hun werk. Met liederen van hun nieuwe album 'Deep in a dream' nemen bariton Raoul Steffani en pianist Gerold Huber je mee naar het zinderende Wenen van 1900.


Raoul Steffani over het gebruik van de Bösendorfer Imperial tijdens zijn cd-opname:
"Het was mijn wens om een Bösendorfer Imperial te gebruiken. Het is een Weens, zangerig instrument. Het heeft net iets meer kleur en een zachtere klank. Precies de klank die ik wil!"
(Lees het interview met Raoul Steffani.)

Raoul Steffani

Je kunt er niet omheen: Raoul Steffani behoort tot de toonaangevende zangers van zijn generatie. De afgelopen jaren viel hij regelmatig in de prijzen. Zo won hij in 2018 de GrachtenfestivalPrijs en de Dutch Classical Talent Publieksprijs. Eerder won hij de Elisabeth Evertsprijs en diverse prijzen tijdens het Prinses Christina Concours. Deze prijzen stelden hem in staat te debuteren in belangrijke concertzalen waaronder Het Concertgebouw van Amsterdam en de concertzalen van Francisco, Parijs, München en Wenen. Momenteel wordt Raoul Steffani gecoacht door Margreet Honig in Wenen.


Gerold Huber

In de Edesche Concertzaal deelt Raoul Steffani zijn passie voor het lied met pianist Gerold Huber, een van de belangrijkste liedbegeleiders ter wereld. Huber ontving verschillende onderscheidingen. Twee keer won hij een Echo Klassik en, samen met bariton Christian Gerhaher, de Prix International Pro Musicis Paris/New York. In 2001 was Gerold Huber prijswinnaar bij het Internationaler Klavierwettbewerb Johann Sebastian Bach (Saarbrücken). Samen met Raoul Steffani bezorgt Gerold Huber je een heerlijke avond in Weense sfeer met een programma gewijd aan liederen van Grieg, Berg, Alma Mahler en Sibelius. Muziek die aan de Weense Bösendorfer Imperial van de Edesche Concertzaal extra tot haar recht komt.


Youtube-tip

BeluisterRaoul Steffani als artist in residence tijdens het Prinsengrachtconcert 2019. Bekijk het interview met Raoul Steffani bij EenVandaag op 1 augustus 2019.

Beluister Raoul Steffani en Gerold Huber in Griegs 'Zur Rosenzeit’ op. 48 no. 5 op tekst van Goethe.


Edesche Liedrecitals liederen Jean Sibelius Edvard Grieg Alban Berg Alma Mahler Bösendorfer Imperial 290 bariton piano Seizoen '19-'20 Finland Wenen
vrijdag 11 oktober 2019, 20:00 uur

Iedereen droomt wel eens over de toekomst. Maar het zijn dichters en componisten die deze dromen verwerkten in herkenbare gedichten en liederen. Bovendien zijn er zangers zoals bariton Raoul Steffani die deze emoties in hun stem kunnen leggen. "Een opmerkelijke zanger, met een natuurlijk geluid waarmee hij een emotie als verwondering overtuigend kan overbrengen”, schrijft de Volkskrant. Samen met sterpianist Gerold Huber spreekt Raoul in de Edesche Concertzaal met liederen van Grieg, Berg en Sibelius tot het hart.

Waar en wanneer

Aanvangstijd:
vrijdag 11 oktober 2019, 20:00 uur

De Edesche Concertzaal. Ongehoorde akoestiek, intieme schoonheid, een prachtige Bösendorfer Imperial concertvleugel en de allerbeste musici. De Edesche Concertzaal is ongesubsidieerd en wordt mede mogelijk gemaakt door DagjeWeg.NL.

  • Online veel betalingsmogelijkheden;
  • Podium Cadeaukaart OK, ook online;
  • Koffie, drankjes inbegrepen;
  • Garderobe inbegrepen;
  • Luxe programmamagazine inbegrepen;
  • Gratis en betaalde parkeermogelijkheden in de nabije omgeving;
  • Subsidievrij en onafhankelijk. Sponsor: DagjeWeg.NL;
  • NPO Radio 4 zendt regelmatig uit vanuit de Edesche Concertzaal. Luister opnieuw naar bv. IKFE 2017 en IKFE 2018 of Brodsky Quartet;
  • Op een bezoek aan de Edesche Concertzaal zijn de algemene bezoekersvoorwaarden van de VSCD van toepassing.

Edesche Concertzaal

Amsterdamseweg 9, Ede

Routebeschrijving: Auto Openbaar vervoer