Francesca Dego (viool) & Francesca Leonardi (piano) - Beethoven, Schumann, Szymanowski

Francesca Dego (viool) & Francesca Leonardi (piano) - Beethoven, Schumann, Szymanowski

Kamermuziek '22/'23

Dit concert is al geweest. Bekijk hieronder de serie Kamermuziek '22/'23:

Een greep uit het programma:

Beethoven - Vioolsonate in Es, op. 12, nr. 3

Schumann - Vioolsonate in A, op. 105

Szymanowski - Drie Paganini Capriccio's, op. 40


Gouden duo

Violiste Francesca Dego en pianiste Francesca Leonardi vormen al bijna vijftien jaar een gouden duo. Ze speelden voor het eerst samen toen ze nog op het conservatorium zaten, en zijn het blijven doen. "Er was direct een klik. We hebben dezelfde aanpak bij het instuderen en interpreteren van muziek. Dat is heel belangrijk, want als duo werk je dag na dag nauw samen", vertelt Francesca Dego over haar samenwerking met Francesca Leonardi.


Francesca Dego

Ook los van elkaar hebben ze hun sporen meer dan verdiend. Diploma's in Milaan en Londen, een contract bij het prestigieuze platenlabel Deutsche Grammophon, meerdere geprezen albums, optredens bij voorname orkesten: violiste Francesca Dego (1989) heeft voor haar leeftijd ontstellend veel bereikt. Geen wonder dat men overal waar ze speelt, nauwelijks uitgepraat over haar prachtige klank, haar meeslepende uitvoering en haar perfecte techniek. Dat is mede te danken aan de prachtige instrumenten die ze bespeelt, een ex-Ricci Guarneri del Gesù uit 1734 en de Francesco Ruggeri uit 1697.


Francesca Leonardi

"Trefzeker" en "kristalhelder": het zijn rake typeringen die de Italiaanse pers aan het prachtige pianospel van Francesca Leonardi toedicht. Dat is meer dan terecht, want Francesca Leonardi is een van de grootste Italiaanse pianisten van haar generatie. Ze is winnares van veertien eerste prijzen op nationale en internationale concoursen. Het grote publiek leerde Francesca Leonardi tijdens het WK voetbal 2014 kennen, toen ze tijdens de openingsceremonie in Theatro Municipal van Rio de Janeiro speelde.


Beethoven, Schumann en Szymanowski

In de Edesche Concertzaal delen Francesca Dego en Francesca Leonardi hun muzikale passie voor de romantische vioolsonates van Beethoven, Schumann en hun landgenoot Ottorino Respighi. Het is muziek vol warmbloedige melodieën en lange lijnen. In de beroemde Paganini Capriccio's van Karol Szymanowski zoeken beide Francesca's de grenzen op van hun technische meesterschap. Vuurwerk verzekerd!


Youtube-tip


Seizoen '19-'20 Bösendorfer Imperial 290 piano Schumann Szymanowski Beethoven Respighi viool Kamermuziek
zaterdag 23 november 2019, 20:00 uur

Violiste Francesca Dego en pianiste Francesca Leonardi vormen een droomcombinatie en dat hoor je terug in hun ragfijne samenspel. In de Edesche Concertzaal delen ze hun passie voor romantische vioolsonates van Beethoven en Schumann. In muziek van hun landgenoot Ottorino Respighi en de beroemde Paganini Capriccio's van Karol Szymanowski breekt de warmte van de Italiaanse zon door. Beleef een prachtig vervolg op hun Nederlandse debuut in de Edesche Concertzaal.

Waar en wanneer

Aanvangstijd:
zaterdag 23 november 2019, 20:00 uur

De Edesche Concertzaal. Ongehoorde akoestiek, intieme schoonheid, een prachtige Bösendorfer Imperial concertvleugel en de allerbeste musici. De Edesche Concertzaal is ongesubsidieerd en wordt mede mogelijk gemaakt door DagjeWeg.NL.

  • Online veel betalingsmogelijkheden;
  • Podium Cadeaukaart OK, ook online;
  • Koffie, drankjes inbegrepen;
  • Garderobe inbegrepen;
  • Luxe programmamagazine inbegrepen;
  • Gratis en betaalde parkeermogelijkheden in de nabije omgeving;
  • Subsidievrij en onafhankelijk. Sponsor: DagjeWeg.NL;
  • NPO Radio 4 zendt regelmatig uit vanuit de Edesche Concertzaal. Luister opnieuw naar bv. IKFE 2017 en IKFE 2018 of Brodsky Quartet;
  • Op een bezoek aan de Edesche Concertzaal zijn de algemene bezoekersvoorwaarden van de VSCD van toepassing.

Edesche Concertzaal

Amsterdamseweg 9, Ede

Routebeschrijving: Auto Openbaar vervoer