Roder Jongenskoor - A Festival of Lessons and Carols - Kerstconcert

Roder Jongenskoor - A Festival of Lessons and Carols - Kerstconcert
[nl]
LET OP: dit concert begint om 19:30 uur.

A Festival of Lessons and Carols

De geschiedenis van A Festival of Lessons and Carols begon op kerstavond 1880. Toen organiseerde de bisschop van Truro (Cornwall) een dienst in een houten schuur, die vooral was bedoeld om mannen uit de cafés te houden. De opzet was eenvoudig: kerstliederen werden afgewisseld met bijpassende bijbellezingen. De populariteit was zo groot dat al snel andere kerken dit voorbeeld volgden. In de twintigste eeuw werden de diensten in de kapel van King's College in Cambridge wereldberoemd.


Roder Jongenskoor

Het Roder Jongenskoor was een van de eerste koren die A Festival of Lessons and Carols naar Nederland bracht. Naar Engels voorbeeld worden bekende Christmas Carols afgewisseld met negen advents- en kerstlezingen. En net als het Choir of Kings's College zingt het Roder Jongenskoor bij kaarslicht. De Edesche Concertzaal, deels ontworpen in de stijl van een Engelse kerk, vormt het perfecte decor voor deze sfeervolle avond. Geniet van overbekende liederen als 'Once in Royal David's city' tot 'O come, all Ye Faithful', waarbij je wordt uitgenodigd zelf ook mee te zingen.


Youtube-tip

Beluister het Roder Jongenskoor met christmas carol Once in Royal David's City

Seizoen '19-'20 Ypma-orgel Once in Royal David's City Christmas carols Kerstconcert kerst jongenskoor Orgel A Festival of Lessons and Carols
vrijdag 13 december 2019, 19:30 uur

'Once in Royal David's city' en 'O come, all Ye Faithful'; wanneer je deze liederen hoort weet je dat het bijna Kerst is. Beleef met het Roder Jongenskoor een typisch Engels kerstfeest met 'A Festival of Lessons and Carols'. Hierin worden beroemde christmas carols afgewisseld met negen traditionele advents- en kerstlezingen. En natuurlijk mag je ook een couplet van een carol of hymne meezingen. Begin Kerst 2019 in de Edesche Concertzaal!

Waar en wanneer

Aanvangstijd:
vrijdag 13 december 2019, 19:30 uur

De Edesche Concertzaal. Ongehoorde akoestiek, intieme schoonheid, een prachtige Bösendorfer Imperial concertvleugel en de allerbeste musici. De Edesche Concertzaal is ongesubsidieerd en wordt mede mogelijk gemaakt door DagjeWeg.NL.

  • Online veel betalingsmogelijkheden;
  • Podium Cadeaukaart OK, ook online;
  • Koffie, drankjes inbegrepen;
  • Garderobe inbegrepen;
  • Luxe programmamagazine inbegrepen;
  • Gratis en betaalde parkeermogelijkheden in de nabije omgeving;
  • Subsidievrij en onafhankelijk. Sponsor: DagjeWeg.NL;
  • NPO Radio 4 zendt regelmatig uit vanuit de Edesche Concertzaal. Luister opnieuw naar bv. IKFE 2017 en IKFE 2018 of Brodsky Quartet;
  • Op een bezoek aan de Edesche Concertzaal zijn de algemene bezoekersvoorwaarden van de VSCD van toepassing.

Edesche Concertzaal

Amsterdamseweg 9, Ede

Routebeschrijving: Auto Openbaar vervoer