Exclusieve avond met Pia Douwes en Bernd van den Bos (piano)

Exclusieve avond met Pia Douwes en Bernd van den Bos (piano)
LET OP: Pia Douwes en Bernd van den Bos spelen dit programma op 10 én 11 januari.
Wilt u kaarten bestellen voor de 10e, klik dan hier.

Muzikale highlights

In de Edesche Concertzaal brengt Pia Douwes een intiem programma met muzikale highlights uit haar indrukwekkende carrière. Samen met pianist Bernd van den Bos aan de Bösendorfer Imperial zorgt Pia voor een persoonlijke avond met de mooiste muzikale momenten.


Pia Douwes

Het zingen, acteren en dansen zit Pia Douwes in het bloed. In 1992 brak ze in Wenen internationaal door met haar hoofdrol in de musical Elisabeth. Later was ze ook in Nederland en Duitsland te zien als de Oostenrijkse keizerin Sissi. Pia vindt het heerlijk om in de huid van verschillende soorten personages te kruipen. "Ik ben er niet alleen voor de komedie, maar ook voor het drama", vertelt ze aan de Edesche Concertzaal. "Ik kan Elisabeth zijn, maar ook een minder aardige dame, zoals Morticia in The Addams Family". Behalve op de bühne is Pia ook regelmatig op televisie te zien. In 2001 vertolkte ze de rol van Margaretha van 't Sant in de dramaserie Wilhelmina. Ook was Pia Douwes vast jurylid van het programma Op zoek naar…


Pia Douwes over Bernd van den Bos:
"Als je zingt of acteert, moet je bij je eigen emoties kunnen komen. Niets mag dat in de weg staan. Wat ik bijzonder vind aan Bernd is dat hij je honderd procent aanvoelt. Hij beweegt met zijn spel volledig met me mee. Als ik met Bernd zing hoef ik nergens over na te denken. Hij maakt de muziek ter plekke en zit in het moment."
(Lees het interview met Pia Douwes en Bernd van den Bos.)

Bernd van den Bos

Pianist Bernd van den Bos groeide op met de piano aan zijn zijde. Op zijn elfde begeleidde hij al koren, zoals het koor van Elly en Rikkert in Barneveld. “Het begeleiden zit me echt in het bloed”, vertelt hij. Bernd van den Bos studeerde aan het Utrechts Conservatorium en deed ondertussen veel speelervaring op. Uiteindelijk leidde zijn weg naar de televisiewereld en was hij te zien bij programma's als Op zoek naar Evita en X Factor. Inmiddels heeft Bernd zich ontpopt tot allround begeleider, bandleider en componist. Hij brak door in de productie Three times a lady met Simone Kleinsma, Pia Douwes en Karin Bloemen. De afgelopen jaren werkte Bernd samen met Brigitte Kaandorp, André van Duin en Paul de Leeuw.


Youtube-tip

Beluister Pia Douwes in het lied 'Mijn leven is van mij'.

Beluister Bernd van den Bos samen met Louis van Dijk in de Edesche Concertzaal (2015)

Seizoen '19-'20 lichte muziek musical Bösendorfer Imperial 290 piano zang Mijn leven is van mij Elisabeth Sissi
zaterdag 11 januari 2020, 20:00 uur

Pia Douwes kun je gerust een van de grandes dames van de musical noemen. Ze voelt zich net zo thuis op Broadway als op het Londense West End. Al meer dan tien jaar vormt ze een duo met pianist Bernd van den Bos. Samen bezorgen ze je in de Edesche Concertzaal een ontroerende avond met een lach en een traan. Natuurlijk komen Pia's grootste hits voorbij, maar ook vertelt de zangeres over belangrijke momenten in haar leven. "Het wordt een persoonlijke avond", laat Pia weten.

Waar en wanneer

Aanvangstijd:
zaterdag 11 januari 2020, 20:00 uur

De Edesche Concertzaal. Ongehoorde akoestiek, intieme schoonheid, één van de mooiste concertvleugels van Nederland met de allerbeste musici. Vanaf een uur voor aanvang van het concert bent u welkom in de Edesche Concertzaal, voor bijvoorbeeld een kopje koffie vooraf. Let op: tijdens de uitvoering verlenen wij geen toegang tot de concertzaal. De Edesche Concertzaal is ongesubsidieerd en wordt mogelijk gemaakt door Eskes Media / DagjeWeg.NL.

  • Online veel betalingsmogelijkheden;
  • Podium Cadeaukaart OK, ook online;
  • Gratis koffie/drankjes/pauzehapjes;
  • Gratis garderobe;
  • Gratis luxe programmamagazine;
  • Gratis en betaalde parkeermogelijkheden in de nabije omgeving;
  • ECLive! Beluister het concert na afloop opnieuw in hoge kwaliteit (bij geselecteerde concerten);
  • Geniet van het Edesche Concertzaal Diner bij het naastgelegen sfeervolle restaurant Buitenzorg;
  • Subsidievrij en onafhankelijk. Sponsor: DagjeWeg.NL Tickets;
  • NPO Radio 4 zendt regelmatig uit vanuit de Edesche Concertzaal. Luister opnieuw naar bv. IKFE 2017 en IKFE 2018 of Brodsky Quartet.

Edesche Concertzaal

Amsterdamseweg 9, Ede

Routebeschrijving: Auto Openbaar vervoer