Eleonore Pameijer (fluit) en Gerrit Christiaan de Gier (orgel) - Saint-Saëns, Guilmant, Widor

Eleonore Pameijer (fluit) en Gerrit Christiaan de Gier (orgel) - Saint-Saëns, Guilmant, Widor

Een greep uit het programma:

Widor - Suite, op. 34

Saint-Saëns - Fantasie nr. 3, op. 157

Debussy - Syrinx


Orgel en dwarsfluit als grote broer en kleine zus

De combinatie van orgel en dwarsfluit kom je zelden op het concertpodium tegen. Dat is best gek, want het orgel is eigenlijk een complete verzameling fluiten. Fluitiste Eleonore Pameijer en organist Gerrit Christiaan de Gier weten daar alles van en laten hun instrumenten op zo'n manier samensmelten dat je soms niet meer hoort wie wat speelt, zoals in Widors 'Suite', op. 34. Ook zijn er momenten waarop fluit en orgel afzonderlijk van elkaar in de schijnwerpers staan, zoals bijvoorbeeld in het stuk 'Syrinx' van Debussy, een van de beroemdste solostukken voor dwarsfluit. Gerrit Christiaan de Gier op zijn beurt laat het orgel in volle glorie horen met het Symphonischer Choral 'Ach bleib mit deiner Gnade' van Karg-Elert.


Gerrit Christiaan de Gier en Eleonore Pameijer

Maar Eleonore Pameijer en Gerrit Christiaan de Gier hebben nog meer te vertellen. Behalve dat beide musici ware maestro's op hun instrumenten zijn, delen ze hun passie voor muziek van rond 1900. In deze tijd lieten kunstenaars en componisten zich inspireren door kleurrijke samenklanken en weelderige vormen. Het leverde muziek op die klinkt als een droom. Eleonore en Gerrit Christiaan voeren je mee naar paradijselijke landschappen, waar je even geen besef meer hebt van tijd en plaats.


Youtube-tip

Beluister fluitiste Eleonore Pameijer in 'Sonata da camera' van Marius Flothuis.

Seizoen '19-'20 Guilmant Karg-Elert Alain Sigtenhorst Meyer Lachner Saint-Saëns Widor Debussy fluit dwarsfluit Ypma Ypma-orgel Orgel OrgelPlus
vrijdag 31 januari 2020, 20:00 uur

Dwarsfluit en orgel vormen een bijzonder mooie combinatie. Logisch, want een orgel bestaat uit blaaspijpen, fluiten dus. De Nederlandse sterfluitiste Eleonore Pameijer en organist Gerrit Christiaan de Gier spelen vrijdagavond de mooiste muziek van Widor, Saint-Saëns en Guilmant. Je kunt zomaar gaan denken dat je in Frankrijk bent.

Waar en wanneer

Aanvangstijd:
vrijdag 31 januari 2020, 20:00 uur

De Edesche Concertzaal. Ongehoorde akoestiek, intieme schoonheid, een prachtige Bösendorfer Imperial concertvleugel en de allerbeste musici. De Edesche Concertzaal is ongesubsidieerd en wordt mede mogelijk gemaakt door DagjeWeg.NL.

  • Online veel betalingsmogelijkheden;
  • Podium Cadeaukaart OK, ook online;
  • Koffie, drankjes inbegrepen;
  • Garderobe inbegrepen;
  • Luxe programmamagazine inbegrepen;
  • Gratis en betaalde parkeermogelijkheden in de nabije omgeving;
  • Subsidievrij en onafhankelijk. Sponsor: DagjeWeg.NL;
  • NPO Radio 4 zendt regelmatig uit vanuit de Edesche Concertzaal. Luister opnieuw naar bv. IKFE 2017 en IKFE 2018 of Brodsky Quartet;
  • Op een bezoek aan de Edesche Concertzaal zijn de algemene bezoekersvoorwaarden van de VSCD van toepassing.

Edesche Concertzaal

Amsterdamseweg 9, Ede

Routebeschrijving: Auto Openbaar vervoer