ONDER VOORBEHOUD - Pianokwartet Corneille - Schubert, Schumann, Fauré

ONDER VOORBEHOUD - Pianokwartet Corneille - Schubert, Schumann, Fauré

Een greep uit het programma:

Schubert - Strijktrio in Bes, D 471

Schumann - Pianokwartet in Es, op. 47

Fauré - Pianokwartet nr. 1


Pianokwartet Corneille

Net zo veelkleurig als de schilderijen van Corneille is de samenstelling van Pianokwartet Corneille. De musici zijn afkomstig uit Japan, Georgië, Nederland en Griekenland. Violist Noé Inui, altviolist Georgy Kovalev, celliste Ella van Poucke en pianist Vassilis Varvaresos vinden elkaar in prachtige stukken van Schubert, Schumann en Fauré. Geniet van een avond vol meeslepende kamermuziek.


Ontspannen Schubert

Als negentienjarige lachte het leven Schubert toe. Dat hoor je direct aan het begin van zijn ontspannen Strijktrio voor viool, altviool en cello. Beter dan met dit vrolijke stuk kan het concert niet beginnen. Laat je meevoeren door de bijna eindeloze stroom aan melodieën die Schubert je voorschotelt.


Schumanns Pianokwartet

Schumanns Pianokwartet kun je een stuk zonder ego's noemen: de musici zijn tegelijk solist en groepsspeler. Iedere speler heeft zijn eigen rol, maar het ensemble hoor in je al zijn pracht wanneer de vier musici samen spelen. Met scherpe muzikale contrasten buit Schumann de combinatie van piano, viool, altviool en cello volledig uit. Reken maar dat Pianokwartet Corneille daarmee uit de voeten kan!


Fauré's Eerste Pianokwartet

Een concertbezoeker zei eens: "Als ik Fauré hoor, dan ben ik eigenlijk al in Frankrijk". Dat geldt zeker voor Fauré's sfeervolle Eerste Pianokwartet. De muziek neemt je mee naar lavendelvelden en zonovergoten weilanden. Alleen het derde deel vormt op deze sfeer een uitzondering. Fauré lijkt in de weemoedige muziek zijn hart uit te storten na een op de klippen gelopen verloving.


Het Pianokwartet Corneille bestaat uit:
Vassilis Varvaresos, piano
Ella van Poucke, cello
Georgy Kovalev, altviool
Noé Inui, viool


Youtube-tip

Beluister het Eerste Pianokwartet van Gabriel Fauré.

Seizoen '19-'20 Kamermuziek Schubert Fauré Schumann cello altviool viool Bösendorfer Imperial 290 piano pianokwartet
vrijdag 30 april 2021, 20:00 uur

Pianokwartet Corneille is een nieuw ensemble dat bestaat uit vier internationaal geprezen solisten. Pianist Vassilis Varvaresos, violist Noé Inui, altviolist Georgy Kovalev en celliste Ella van Poucke laten graag horen hoe mooi hun combinatie van instrumenten is. Deze vier musici nemen je met adembenemende pianokwartetten van Schumann en Fauré mee naar de Duitse en de Franse romantiek, waar het gevoel alle ruimte krijgt. Het harmonieuze Strijktrio van Schubert brengt alles weer in balans. Luister mee!

Waar en wanneer

Aanvangstijd:
vrijdag 30 april 2021, 20:00 uur

De Edesche Concertzaal. Ongehoorde akoestiek, intieme schoonheid, één van de mooiste concertvleugels van Nederland met de allerbeste musici. Vanaf een uur voor aanvang van het concert bent u welkom in de Edesche Concertzaal, voor bijvoorbeeld een kopje koffie vooraf. Let op: tijdens de uitvoering verlenen wij geen toegang tot de concertzaal. De Edesche Concertzaal is ongesubsidieerd en wordt mogelijk gemaakt door Eskes Media / DagjeWeg.NL.

  • Online veel betalingsmogelijkheden;
  • Podium Cadeaukaart OK, ook online;
  • Gratis koffie/drankjes/pauzehapjes;
  • Gratis garderobe;
  • Gratis luxe programmamagazine;
  • Gratis en betaalde parkeermogelijkheden in de nabije omgeving;
  • ECLive! Beluister het concert na afloop opnieuw in hoge kwaliteit (bij geselecteerde concerten);
  • Geniet van het Edesche Concertzaal Diner bij het naastgelegen sfeervolle restaurant Buitenzorg;
  • Subsidievrij en onafhankelijk. Sponsor: DagjeWeg.NL Tickets;
  • NPO Radio 4 zendt regelmatig uit vanuit de Edesche Concertzaal. Luister opnieuw naar bv. IKFE 2017 en IKFE 2018 of Brodsky Quartet.

Edesche Concertzaal

Amsterdamseweg 9, Ede

Routebeschrijving: Auto Openbaar vervoer