Pianokwartet Corneille - Brahms' Tweede Pianokwartet

Pianokwartet Corneille - Brahms' Tweede Pianokwartet

Kamermuziek '23/'24

Dit concert is al geweest. Bekijk hieronder de serie Kamermuziek '23/'24:

Programma:

Brahms - Pianokwartet nr. 2

Schubert - Strijktrio in Bes, D 471

Pianokwartet Corneille

Net zo veelkleurig als de schilderijen van Corneille is de samenstelling van Pianokwartet Corneille. De musici zijn afkomstig uit Japan, Finland, Nederland en Griekenland. Violist Noé Inui, altvioliste Lilli Maijala, celliste Ella van Poucke en pianist Vassilis Varvaresos vinden elkaar in het prachtige Tweede Pianokwartet van Johannes Brahms. Geniet van een avond vol romantische kamermuziek.


Ontspannen Schubert

Als negentienjarige lachte het leven Schubert toe. Dat hoor je direct aan het begin van zijn ontspannen Strijktrio D 471 voor viool, altviool en cello. Beter dan met dit vrolijke stuk kan het concert niet beginnen. Laat je meevoeren door de bijna eindeloze stroom aan melodieën die Schubert je voorschotelt.

Brahms' Tweede Pianokwartet, op. 26

Meeslepende melodieën, gevoelige romantiek en vurige passie, Brahms' Tweede Pianokwartet heeft het allemaal! In dit pianokwartet hoor je alles wat Brahms als componist in huis heeft. Hij moest ook wel, want als 25-jarig supertalent wilde hij de Europese muziekstad Wenen veroveren. Zou het daarom zijn dat je bij de eerste klanken direct aan die andere beroemde Weense componist Schubert moet denken? Ook Brahms' andere muzikale held Robert Schumann is altijd dichtbij. Het wals-achtige langzame deel wilde Brahms geheel in de geest van Schumann 'Nachtstück' noemen. De stormachtige finale is een typische uitsmijter zoals alleen Brahms die kon componeren. Zijn leven lang was hij gefascineerd door de muziek van de Roma. Juist dit slotdeel bruist van Brahms' enthousiasme voor deze muziek volledig uit.


Het Pianokwartet Corneille bestaat dit concert uit:
Vassilis Varvaresos, piano
Ella van Poucke, cello
Lilli Maijala, altviool
Noé Inui, viool


Youtube-tip


Mahler Kamermuziek Johannes Brahms Brahms cello altviool viool Bösendorfer Imperial 290 piano pianokwartet Franz Schubert Lilli Maijala Schubert
vrijdag 30 april 2021, 20:00 uur

Net zo veelkleurig als de schilderijen van Corneille is de samenstelling van Pianokwartet Corneille. Pianokwartet Corneille, geprezen als "gepassioneerd, gracieus en hartverwarmend" door muziektijdschrift De Nieuwe Muze, staat bekend als een opvallend kamermuziekensemble. De vier musici, bestaande uit pianist Vassilis Varvaresos, violist Noé Inui, altvioliste Lilli Maijala Daniel Palmizio en celliste Ella van Poucke, vinden elkaar in hun liefde voor pianokwartetten. Ze tonen met trots de schoonheid van hun instrumentencombinatie en laten graag het bijzondere repertoire horen.

Waar en wanneer

Aanvangstijd:
vrijdag 30 april 2021, 20:00 uur

De Edesche Concertzaal. Ongehoorde akoestiek, intieme schoonheid, een prachtige Bösendorfer Imperial concertvleugel en de allerbeste musici. De Edesche Concertzaal is ongesubsidieerd en wordt mede mogelijk gemaakt door DagjeWeg.NL.

  • Online veel betalingsmogelijkheden;
  • Podium Cadeaukaart OK, ook online;
  • Koffie, drankjes inbegrepen;
  • Garderobe inbegrepen;
  • Luxe programmamagazine inbegrepen;
  • Gratis en betaalde parkeermogelijkheden in de nabije omgeving;
  • Subsidievrij en onafhankelijk. Sponsor: DagjeWeg.NL;
  • NPO Radio 4 zendt regelmatig uit vanuit de Edesche Concertzaal. Luister opnieuw naar bv. IKFE 2017 en IKFE 2018 of Brodsky Quartet;
  • Op een bezoek aan de Edesche Concertzaal zijn de algemene bezoekersvoorwaarden van de VSCD van toepassing.

Edesche Concertzaal

Amsterdamseweg 9, Ede

Routebeschrijving: Auto Openbaar vervoer