Rien Donkersloot (orgel) en Mariët Kaasschieter (sopraan) - Vierne, Rachmaninov, Andriessen

Rien Donkersloot (orgel) en Mariët Kaasschieter (sopraan) - Vierne, Rachmaninov, Andriessen

Een greep uit het programma:

Rachmaninov - Vocalise, op. 34, nr. 14

Vierne - Les angélus

Andriessen - Cantique spirituel


Alles is liefde

Alles is liefde is de titel van een bekende Nederlandse film, maar het zou net zo goed de titel voor dit romantische OrgelPlus-concert kunnen zijn. Sopraan Mariët Kaasschieter en organist Rien Donkersloot brengen een ode aan de liefde met muziek uit de negentiende en twintigste eeuw. Een bijzonder onderdeel van het programma zijn de Four Love Songs van componiste en organiste Margreeth de Jong. “Het zijn tedere liederen”, vertelt Mariët Kaasschieter. “Ze zijn op een bepaalde manier eenvoudig en toch heel mooi.”


Mariët Kaasschieter over het programma:
"We hebben gezocht naar muziek die mooi is om te zingen en die goed bij elkaar past. Rien speelt bijvoorbeeld een prelude van Rachmaninov, waarna ik de bekende Vocalise van Rachmaninov zing. En hij speelt een toccata van Hendrik Andriessen, waarop ik de Cantique spirituel van dezelfde componist zing."
(Lees het interview met Mariët Kaasschieter.)

Youtube-tip

Beluister Rachmaninovs 'vocalise'.

Seizoen '19-'20 Orgel OrgelPlus Stanford Bossi Andriessen Margreeth de Jong Rachmaninov Vierne Ypma Ypma-orgel sopraan
zaterdag 22 mei 2021, 20:00 uur

Organist Rien Donkersloot en sopraan Mariët Kaasschieter brengen een hymne aan de liefde. Met prachtige gedichten op romantische klanken laten ze horen waar het echt om draait. Van Hendrik Andriessens oorstrelende Cantique spirituel voeren de musici je mee naar de muziek van Louis Vierne. Zijn stuk Les Angélus schildert een zacht luidend klokje in de ochtend- en de avondschemering. Het programma loopt uit op de Four Love Songs van Margreeth de Jong. Maar misschien komt Rachmaninovs woordeloze Vocalise wel het dichtst in de buurt bij de beleving van de liefde. Want zeg nu zelf, voor de ware liefde schiet ieder woord te kort.

Waar en wanneer

Aanvangstijd:
zaterdag 22 mei 2021, 20:00 uur

De Edesche Concertzaal. Ongehoorde akoestiek, intieme schoonheid, één van de mooiste concertvleugels van Nederland met de allerbeste musici. Vanaf een uur voor aanvang van het concert bent u welkom in de Edesche Concertzaal, voor bijvoorbeeld een kopje koffie vooraf. Let op: tijdens de uitvoering verlenen wij geen toegang tot de concertzaal. De Edesche Concertzaal is ongesubsidieerd en wordt mogelijk gemaakt door Eskes Media / DagjeWeg.NL.

  • Online veel betalingsmogelijkheden;
  • Podium Cadeaukaart OK, ook online;
  • Gratis koffie/drankjes/pauzehapjes;
  • Gratis garderobe;
  • Gratis luxe programmamagazine;
  • Gratis en betaalde parkeermogelijkheden in de nabije omgeving;
  • ECLive! Beluister het concert na afloop opnieuw in hoge kwaliteit (bij geselecteerde concerten);
  • Geniet van het Edesche Concertzaal Diner bij het naastgelegen sfeervolle restaurant Buitenzorg;
  • Subsidievrij en onafhankelijk. Sponsor: DagjeWeg.NL Tickets;
  • NPO Radio 4 zendt regelmatig uit vanuit de Edesche Concertzaal. Luister opnieuw naar bv. IKFE 2017 en IKFE 2018 of Brodsky Quartet.

Edesche Concertzaal

Amsterdamseweg 9, Ede

Routebeschrijving: Auto Openbaar vervoer