Marina Yakhlakova - Tsjaikovski's Notenkraker - Extra Concert

Marina Yakhlakova - Tsjaikovski's Notenkraker - Extra Concert

Marina Yakhlakova

"Er is iets heel mysterieus aan haar; ze heeft een heel diepe ziel", vertelt meesterpianist Louis Lortie over Marina Yakhlakova. Geen wonder dat deze winnares van het Liszt Concours van Weimar (2011) overal waar ze speelt steeds indruk maakt. Aan de Bösendorfer Imperial van de Edesche Concertzaal vertelt ze haar verhaal met sprookjesachtige muziek van Tsjaikovski, Brahms en Bach.


Tsjaikovski's Notenkraker

Met Tsjaikovski's ballet de Notenkraker beluister je een van zijn bekendste stukken. Omdat het verhaal zich tijdens het Kerstfeest afspeelt, hoor je de muziek vaak rond de feestdagen. Maar het stuk is zo mooi dat je er op ieder moment van kunt genieten. Marina Yakhlakova speelt de pianoversie die pianist Mikhail Pletnev van de Notenkraker maakte. Natuurlijk zitten daar de bekendste stukken uit het ballet tussen, zoals de 'Dans van de suikerfee' en het schilderachtige 'Intermezzo'.


Brahms' Eerste Pianosonate

De eerste klap is een daalder waard; dus zette Brahms hoog in toen hij zijn Eerste Pianosonate neerpende. De twintigjarige Brahms was er zo tevreden over dat hij het stuk als zijn eerste compositie, opus 1, liet drukken. Alles wat Brahms tot Brahms maakt zit erin: meeslepende melodieën, stuwende ritmes en een flinke dosis muzikale poëzie. Vooral in het zangerige langzame deel hoor je dat terug. Brahms componeerde een aantal schitterende variaties over het Duitse volksliedje 'Stiekem komt de maan op'. Maar wat Brahms' Eerste Pianosonate vooral indrukwekkend maakt zijn de halsbrekende passages vol vingervlugge virtuositeit. Onder de handen van Marina Yakhlakova wordt dat zeker vuurwerk!


Youtube-tip

Beluister Marina Yaklakova met Schuberts 'Erlkönig', in een pianoversie van Franz Liszt.


Extra Benefietconcert- Sponsoring Wandelen voor Water

Benefietconcert - De totale opbrengst (zonder aftrek van kosten) van de kaartjes gaat naar het project Wandelen voor Water, georganiseerd door de Rotary clubs in Ede en omgeving. Honderden schoolkinderen wandelen tweejaarlijks voor water en halen daar veel geld mee op. Rotary Veluwezoom organiseert, gesponsord door de Edesche Concertzaal, dit Rotary Concert om dit mooie project te ondersteunen. De opbrengst van de tickets en de extra giften komen ten goede aan het project Wandelen voor Water Veluwezoom 2019. Specifiek gaat de opbrengst naar het sanitatieproject 'Wash in Schools' van Woord & Daad in Ethiopië.Johann Sebastian Bach Bösendorfer Imperial 290 Johannes Brahms Notenkraker Wohltemperierte Klavier Pyotr Ilyich Tchaikovsky Pjotr Iljitsj Tsjaikovski Joseph Haydn piano Laastste concerten
dinsdag 30 april 2019, 20:00 uur

Beleef een avond in de sprookjesachtige sfeer van Tsjaikovski's 'Notenkraker'. De muziek van dit ballet werd door Walt Disney's klassieker 'Fantasia' nog bekender dan ze al was. Pianiste Marina Yakhlakova speelt de bekendste stukken uit dit ballet, zoals de 'Dans van de Suikerfee' en het dromerige 'Intermezzo'. Op het programma staat naast muziek van Bach en Haydn ook de 'Eerste Pianosonate' van Johannes Brahms. Een stuk dat klinkt alsof je naar een verhaal luistert.

Waar en wanneer

Aanvangstijd:
dinsdag 30 april 2019, 20:00 uur

De Edesche Concertzaal. Ongehoorde akoestiek, intieme schoonheid, een prachtige Bösendorfer Imperial concertvleugel en de allerbeste musici. De Edesche Concertzaal is ongesubsidieerd en wordt mede mogelijk gemaakt door DagjeWeg.NL.

  • Online veel betalingsmogelijkheden;
  • Podium Cadeaukaart OK, ook online;
  • Koffie, drankjes inbegrepen;
  • Garderobe inbegrepen;
  • Luxe programmamagazine inbegrepen;
  • Gratis en betaalde parkeermogelijkheden in de nabije omgeving;
  • Subsidievrij en onafhankelijk. Sponsor: DagjeWeg.NL;
  • NPO Radio 4 zendt regelmatig uit vanuit de Edesche Concertzaal. Luister opnieuw naar bv. IKFE 2017 en IKFE 2018 of Brodsky Quartet;
  • Op een bezoek aan de Edesche Concertzaal zijn de algemene bezoekersvoorwaarden van de VSCD van toepassing.

Edesche Concertzaal

Amsterdamseweg 9, Ede

Routebeschrijving: Auto Openbaar vervoer