Openbare masterclass door Maria Milstein

Openbare masterclass door Maria Milstein

Openbare masterclass Maria Milstein

Beleef Maria Milstein als geweldige violiste én bevlogen docent en inspirator! Op vrijdagmiddag 26 april geeft Maria Milstein in de Edesche Concertzaal inspirerende masterclasses aan haar studenten van het Amsterdams Conservatorium.


Ware belevenis

Masterclasses zijn voor het publiek net zo inspirerend als voor de deelnemende musici zelf. Tijdens deze masterclass aan gevorderde studenten van het Amsterdams Conservatorium geeft Maria Milstein een kijkje in de keuken van hun muzikale ontwikkeling. Je maakt van dichtbij mee welke vorderingen de deelnemers maken, hoe ze problemen overwinnen en hoe motiverend het is om samen muziek te maken. Extra bijzonder is dat Maria Milstein tijdens de masterclass enkele stukken behandelt, die zij 's avonds tijdens het slotconcert zal spelen. Op die manier maakt Maria het bijwonen van haar masterclass tot een ware belevenis!

Het programma ziet er als volgt uit:
13.15 - 14.00 uur - Eerste masterclass
14.05 - 14.50 uur - Tweede masterclass
14.50 - 15.10 uur - PAUZE
15.10 - 15.55 uur - Derde masterclass

Goed om te weten:
 • Bezoekers van het avondconcert hebben op vertoon van hun concertkaartje gratis toegang tot de masterclass.
 • Bezoekers die alleen de masterclass willen bijwonen betalen € 7,50 entree.
 • Tijdens de masterclass is de stoelkeuze vrij.
 • Het is mogelijk om tickets voor het avondconcert aan de kassa bestellen.

Over Maria Milstein

Violiste Maria Milstein (1985) werd geboren in Moskou, maar groeide op in Frankrijk. Ze studeerde bij Ilya Grubert in Amsterdam en David Takeno in Londen. Zowel haar bachelor- als haar masterdiploma behaalde ze met de hoogst mogelijke onderscheiding. Van 2011 tot 2014 was ze Artist in Residence van de Muziekkapel Koningin Elisabeth, waar ze bij Augustin Dumay studeerde. Maria won de tweede prijs bij het internationale concours Città di Brescia in 2007, de vioolbeurs van het Kersjes Fonds in 2010 en de tweede prijs bij het internationale concours Rodolfo Lipizer in 2011. In januari 2018 ontving ze de Nederlandse Muziekprijs. Sinds 2014 is Maria hoofdvakdocent viool aan het Amsterdams Conservatorium. Maria Milstein bespeelt een viool van Michel Angelo Bergonzi, die ze in bruikleen heeft van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.


Maria Milstein over wat muziek voor haar betekent:
"Muziek maakt mij een rijker mens. Mijn leven draait om muziek, maar dat kan niet zonder anderen. Het is een heerlijke wereld om in te zijn, soms ook een idealistische wereld, omdat je met iets bezig bent waarvan je houdt. Muziek is iets wat ons iedere dag rijker en blijer maakt."
(Lees het interview met Maria Milstein.)

YouTube-Tip


Vioolsonate piano viool Bösendorfer Imperial 290 César Franck Kamermuziek artist in residence Seizoen '18-'19 Conservatorium van Amsterdam masterclass Jean Sibelius Robert Schumann
vrijdag 26 april 2019, 13:15 uur

Beleef artist in residence Maria Milstein als bevlogen violiste, docent en inspirator! Op vrijdagmiddag 26 april geeft Maria Milstein in de Edesche Concertzaal inspirerende masterclasses aan haar studenten van het Amsterdams Conservatorium. Wees erbij en beluister het nieuwe viooltalent van Nederland.

Waar en wanneer

Aanvangstijd:
vrijdag 26 april 2019, 13:15 uur

De Edesche Concertzaal. Ongehoorde akoestiek, intieme schoonheid, een prachtige Bösendorfer Imperial concertvleugel en de allerbeste musici. De Edesche Concertzaal is ongesubsidieerd en wordt mede mogelijk gemaakt door DagjeWeg.NL.

 • Online veel betalingsmogelijkheden;
 • Podium Cadeaukaart OK, ook online;
 • Koffie, drankjes inbegrepen;
 • Garderobe inbegrepen;
 • Luxe programmamagazine inbegrepen;
 • Gratis en betaalde parkeermogelijkheden in de nabije omgeving;
 • Subsidievrij en onafhankelijk. Sponsor: DagjeWeg.NL;
 • NPO Radio 4 zendt regelmatig uit vanuit de Edesche Concertzaal. Luister opnieuw naar bv. IKFE 2017 en IKFE 2018 of Brodsky Quartet;
 • Op een bezoek aan de Edesche Concertzaal zijn de algemene bezoekersvoorwaarden van de VSCD van toepassing.

Edesche Concertzaal

Amsterdamseweg 9, Ede

Routebeschrijving: Auto Openbaar vervoer