Valentina Lisitsa - Wereldpianisten

Valentina Lisitsa - Wereldpianisten

Wereldpianisten '22/'23

Dit concert is al geweest. Bekijk hieronder de serie Wereldpianisten '22/'23:

Wereldpianisten '21/'22

Dit concert is al geweest. Bekijk hieronder de serie Wereldpianisten '21/'22:

"Een optreden is voor mij succesvol wanneer mensen tranen in hun ogen krijgen", zegt ze. "Ik wil er zijn voor mensen die in muziek een emotionele ervaring zoeken. Eén van mijn eerste fans op YouTube, een man met een heavy metal-achtergrond, zei dat hij niet kon stoppen met luisteren omdat hij mijn spel zo 'disturbing' vond. Dat was het mooiste compliment en de beste recensie die ik ooit gehad heb!" Lees hier ons volledige interview met Valentina Lisitsa.


Valentina Lisitsa

Klaviertijgerin, toetsenvreetster. Het zijn maar enkele begrippen die de ongelooflijke virtuositeit van Valentina Lisitsa omschrijven. Maar ze heeft ook een zachte kant. Zo noemde de Volkskrant haar een 'meesteres van milde zangerigheid', terwijl Trouw Lisitsa roemde om haar compromisloze spel zonder opsmuk. Hoe je het ook wendt of keert Valentina Lisitsa is een weergaloze persoonlijkheid met een eigen kijk op de zaak. De manier waarop de Oekraïense pianiste internationaal doorbrak heeft daar alles mee te maken

Ongekroonde koningin van Youtube

Rond 2007 zat Lisitsa's carrière in het slop en plaatste ze wat filmpjes op YouTube. In een paar jaar tijd bereikte ze een miljoenenpubliek. Inmiddels kan de muziekwereld niet meer om haar heen. Ze heeft een platencontract bij Decca en in haar live-optredens werpt de blondgelokte pianiste de ene na de andere concertzaal aan haar voeten. Bovendien heeft Lisitsa een grote liefde voor de vleugels van Bösendorfer. Laat de Edesche Concertzaal nu net een Bösendorfer Imperial 290 hebben staan. Maak het mee, want in Ede wordt muziekgeschiedenis geschreven.

Beluister Valentina Lisitsa's interpretatie van Rachmaninovs Eerste Pianosonate:
http://youtu.be/R_KbyDBvxrU

Valentina Lisitsa over Bösendorfer:
"I am never satisfied with mere perfection. It is uniqueness that I seek. Bösendorfer gives me a unique voice, unique palette of musical colors, unique tools to achieve my vision. From the most intimate recording studio to majestic spans of Royal Albert Hall - Bösendorfer is my ultimate choice."

BOL Concerten
Het concert van Valentina Lisitsa valt in de reeks BOL Concerten, een samenwerking van BOL Piano's & Vleugels en de Edesche Concertzaal.

Bösendorfer Imperial 290 vleugel piano Wereldpianisten Youtube BOL Concerten Ludwig van Beethoven Robert Schumann Johannes Brahms Sergej Rachmaninov
zaterdag 29 november 2014, 20:00 uur

Pianiste Valentina Lisitsa is de ongekroonde koningin van YouTube. Met 68 miljoen hits is ze op internet ongetwijfeld de meest succesvolle musicus aller tijden. Inmiddels liggen ook de grote concertzalen aan haar voeten. Als ambassadrice van Bösendorfer voelt ze zich op de Imperial 290 van de Edesche Concertzaal ongetwijfeld direct thuis. Een al bij voorbaat historisch recital!

Waar en wanneer

Aanvangstijd:
zaterdag 29 november 2014, 20:00 uur

De Edesche Concertzaal. Ongehoorde akoestiek, intieme schoonheid, een prachtige Bösendorfer Imperial concertvleugel en de allerbeste musici. De Edesche Concertzaal is ongesubsidieerd en wordt mede mogelijk gemaakt door DagjeWeg.NL.

  • Online veel betalingsmogelijkheden;
  • Podium Cadeaukaart OK, ook online;
  • Koffie, drankjes inbegrepen;
  • Garderobe inbegrepen;
  • Luxe programmamagazine inbegrepen;
  • Gratis en betaalde parkeermogelijkheden in de nabije omgeving;
  • Subsidievrij en onafhankelijk. Sponsor: DagjeWeg.NL;
  • NPO Radio 4 zendt regelmatig uit vanuit de Edesche Concertzaal. Luister opnieuw naar bv. IKFE 2017 en IKFE 2018 of Brodsky Quartet;
  • Op een bezoek aan de Edesche Concertzaal zijn de algemene bezoekersvoorwaarden van de VSCD van toepassing.

Edesche Concertzaal

Amsterdamseweg 9, Ede

Routebeschrijving: Auto Openbaar vervoer