Theatertour 'Bladgoud' - Elise Mannah en Janine Beens

Theatertour 'Bladgoud' - Elise Mannah en Janine Beens

Als je muziek zou moeten omschrijven als een jaargetijde, dan heb je een hele kluif aan zowel Elise Mannah als Janine Beens. De veelkleurigheid van hun muziek brengen ze in oktober gezamenlijk naar diverse theaters met ‘Bladgoud’, een bijzondere concertreeks met een gouden randje! Lees hier een interview met Elise Mannah over 'Bladgoud'.

Elise Mannah en Janine Beens zijn als artiesten de afgelopen jaren boven komen drijven als toptalenten van eigen bodem. Dat hun muziek breed gewaardeerd wordt, blijkt onder andere uit de nominaties voor een Zilveren Duif, die beiden dit jaar hebben gekregen.

Elise Mannah uit Alkmaar weet zich inmiddels gewaardeerd als schrijfster van Nederlandstalige luisterliedjes met een hart voor kleinkunst. Of om het met jaargetijden te schetsen: zomers zonder de ogen te sluiten voor de winter in het leven. Vorig jaar presenteerde ze haar nieuwe album ‘Overal’.

De ontspannen mix van Engelstalige jazz en pop die Janine Beens uit Genemuiden brengt, doet denken aan een zachte lente en een bruisende herfst. Haar album ‘Janine’ verscheen ook vorig jaar. 

Samen delen Elise en Janine een aantal passies: de liefde voor taal, hun geloof en muziek.

Met ‘Bladgoud’ presenteren de zangeressen zich gezamenlijk in één programma. Geen twee losse avondonderdelen dus, maar een door elkaar gewoven ‘muziekbos’ waar het zonlicht in doorbreekt. In dat gouden decor komen ontroerende luisterliedjes, jazzy balads, heerlijke swingers en intieme verhalen over alledaagse bijzonderheden tot leven. Dat alles wordt ondersteund door een team muzikanten dat haar sporen ook al ruimschoots heeft verdiend: Jan-Willem van Delft (piano), Mark Dekkers (Contrabas) en Jeroen Vrolijk (percussie).

Speciaal voor de ‘Bladgoud’ tour hebben Elise Mannah en Janine Beens een gezamenlijk lied geschreven en opgenomen: ‘Autumn Zingt’. Elise en Janine schreven de tekst; Jan Willem van Delft en Janine Beens schreven de muziek. De clip van het lied is te zien op http://www.youtube.com/watch?v=UYKZS8cmnSo


theater luisterliedjes jazzy
donderdag 24 oktober 2013, 20:00 uur

Als je muziek zou moeten omschrijven als een jaargetijde, dan heb je een hele kluif aan zowel Elise Mannah als Janine Beens. De veelkleurigheid van hun muziek brengen ze in oktober gezamenlijk naar diverse theaters met ‘Bladgoud’, een bijzondere concertreeks met een gouden randje!

Waar en wanneer

Aanvangstijd:
donderdag 24 oktober 2013, 20:00 uur

De Edesche Concertzaal. Ongehoorde akoestiek, intieme schoonheid, een prachtige Bösendorfer Imperial concertvleugel en de allerbeste musici. De Edesche Concertzaal is ongesubsidieerd en wordt mede mogelijk gemaakt door DagjeWeg.NL.

  • Online veel betalingsmogelijkheden;
  • Podium Cadeaukaart OK, ook online;
  • Gratis koffie/drankjes/pauzehapjes;
  • Gratis garderobe;
  • Gratis luxe programmamagazine;
  • Gratis en betaalde parkeermogelijkheden in de nabije omgeving;
  • ECLive! Beluister het concert na afloop opnieuw in hoge kwaliteit (bij geselecteerde concerten);
  • Geniet van het Edesche Concertzaal Diner bij het naastgelegen sfeervolle restaurant Buitenzorg;
  • Subsidievrij en onafhankelijk. Sponsor: DagjeWeg.NL Tickets;
  • NPO Radio 4 zendt regelmatig uit vanuit de Edesche Concertzaal. Luister opnieuw naar bv. IKFE 2017 en IKFE 2018 of Brodsky Quartet.

Edesche Concertzaal

Amsterdamseweg 9, Ede

Routebeschrijving: Auto Openbaar vervoer