Anastasia Kobekina (cello) en Jean-Sélim Abdelmoula (piano) - Rachmaninov en Fauré

Anastasia Kobekina (cello) en Jean-Sélim Abdelmoula (piano) - Rachmaninov en Fauré

Kamermuziek '21/'22

Dit concert is al geweest. Bekijk hieronder de serie Kamermuziek '21/'22:

Programma:

Rachmaninov - Cellosonate in g, op. 19

Fauré - Vioolsonate nr. 1 (arr. Anastasia Kobekina)

Abdelmoula - An Early Sonata


Dreamteam op cello en piano

Tijdens haar tweede concert als artist in residence betreedt celliste Anastasia Kobekina het podium met pianist Jean-Sélim Abdelmoula. Samen vormen ze een dreamteam op cello en piano. Over hun ontmoeting vertelt Anastasia: “We namen allebei deel aan een masterclass in Engeland, maar kenden elkaar niet. Sir Andras Schiff hoorde ons apart van elkaar spelen en zei: jullie móeten samenspelen." Graag gaven Anastasia en Jean-Sélim gehoor aan dit advies. "Inmiddels traden we onder meer op in Wigmore Hall in Londen en Bozar in Brussel.”


Anastasia Kobekina

Eigenlijk kan de carrière van celliste Anastasia Kobekina al niet meer stuk. Ze is meervoudig prijswinnaar van belangrijke concoursen, waaronder het George Enescu Concours in Boekarest. In juni 2019 behaalde ze de derde prijs op het prestigieuze Tsjaikovski Concours in Moskou. En als klap op de vuurpijl riep de BBC haar uit tot New Generation Artist. Wat Anastasia zo bijzonder maakt? Haar technische perfectie en intense spel. Geen wonder dat grootheden als Valerie Gergiev en András Schiff graag met haar willen samenwerken.


Jean-Sélim Abdelmoula

"Een buitengewoon poëtisch musicus". Zo typeert The New York Times pianist Jean-Sélim Abdelmoula. "Hij is niet alleen een geweldig pianist met een groot gevoel en voorstellingsvermogen, hij is ook een groot componeertalent", vult meesterpianist András Schiff aan. "Wanneer hij Bach, Chopin en Schubert speelt, doet hij dat met het begrip van een componist." Een beter visitekaartje kan Jean-Sélim Abdelmoula niet krijgen. Sir András Schiff koos de pianist in 2018 uit voor het Sir András Schiff Performance Programme for Young Pianists Performance Programme aan de gerenommeerde Kronberg Academy in Berlijn.


YouTube-tip

Beluister het Anastasia Kobekina met Tsjaikovski's 'Variaties over een rococo thema'.

cello openingsconcert Romantiek cellosonate Bösendorfer Imperial 290 piano seizoen '21-'22 Sergei Rachmaninov Sergej Rachmaninov Gabriel Fauré Jean-Sélim Abdelmoula
zaterdag 30 april 2022, 20:00 uur

Extreem getalenteerd, buitengewoon muzikaal en vol aanstekelijk speelplezier. Het zijn woorden die bij je opkomen wanneer je naar het schitterende spel van celliste Anastasia Kobekina luistert. Beluister deze finaliste van het wereldberoemde Tsjaikovski Concours 2019! Samen met de Zwitserse pianist Jean-Sélim Abdelmoula speelt Anastasia Rachmaninovs meesterlijke Cellosonate en een bijzondere versie van Fauré's Eerste Vioolsonate. Geniet mee!

Waar en wanneer

Aanvangstijd:
zaterdag 30 april 2022, 20:00 uur

De Edesche Concertzaal. Ongehoorde akoestiek, intieme schoonheid, een prachtige Bösendorfer Imperial concertvleugel en de allerbeste musici. De Edesche Concertzaal is ongesubsidieerd en wordt mede mogelijk gemaakt door DagjeWeg.NL.

  • Online veel betalingsmogelijkheden;
  • Podium Cadeaukaart OK, ook online;
  • Gratis koffie/drankjes/pauzehapjes;
  • Gratis garderobe;
  • Gratis luxe programmamagazine;
  • Gratis en betaalde parkeermogelijkheden in de nabije omgeving;
  • ECLive! Beluister het concert na afloop opnieuw in hoge kwaliteit (bij geselecteerde concerten);
  • Geniet van het Edesche Concertzaal Diner bij het naastgelegen sfeervolle restaurant Buitenzorg;
  • Subsidievrij en onafhankelijk. Sponsor: DagjeWeg.NL Tickets;
  • NPO Radio 4 zendt regelmatig uit vanuit de Edesche Concertzaal. Luister opnieuw naar bv. IKFE 2017 en IKFE 2018 of Brodsky Quartet.

Edesche Concertzaal

Amsterdamseweg 9, Ede

Routebeschrijving: Auto Openbaar vervoer