Luis Fernando Pérez - Rachmaninov, De Falla, Albéniz - Wereldpianisten

Luis Fernando Pérez - Rachmaninov, De Falla, Albéniz - Wereldpianisten

Wereldpianisten '23/'24

Dit concert is al geweest. Bekijk hieronder de serie Wereldpianisten '23/'24:

Een greep uit het programma:

Rachmaninov - Preludes, op. 23 (sel.)

Albéniz - Iberia (sel.)

Mompou - Scènes d'enfants


Rondje Spanje

Aan de Bösendorfer Imperial neemt pianist Luis Fernando Pérez je mee naar zijn thuisland Spanje. Maak aan de hand van Albéniz' pianostuk Iberia een muzikale rondreis door het zonnige Andalusië. Met muziek van Federico Mompou doe je Catalonië aan. In de Scènes d'enfants bezingt Mompou zijn onbezorgde kindertijd in Barcelona. Ook staan delen uit De Falla's beroemde pianosuite El Amor Brujo op het programma. Het is muziek die Pérez op het lijf is geschreven. De muziek van Albéniz' tijdgenoot Sergej Rachmaninov zorgt voor een mooi contrast in het programma. Pérez speelt een selectie uit Rachmaninovs Preludes op. 23.


Luis Fernando Pérez

Luis Fernando Pérez is een van de grootste Spaanse pianisten van dit moment. Op zijn 45e draagt hij al de eretitel legendarisch en schaart muziektijdschrift Gramophone Pérez onder de grote namen uit de Spaanse muziektraditie, onder wie Esteban Sanchez, Alicia de Larrocha en Rafael Orozco. Pers en publiek prijzen Pérez om zijn virtuositeit, zijn kleurrijke spel en zijn buitengewone vermogen om recht tot het hart van het publiek te spreken. Geen wonder dat Pérez voor zijn verdiensten voor de Spaanse pianomuziek de Albéniz-Medaille ontving.


YouTube-Tip


Wereldpianisten Bösendorfer Imperial 290 Rachmaninov Rachmaninoff De Falla Albéniz Mompou piano seizoen '21-'22 Iberia El amor brujo
zaterdag 1 april 2023, 20:00 uur

Midden in de lente neemt pianist Luis Fernando Pérez je mee naar het zonnige zuiden van Spanje. Met de onschuldige Scènes d'Enfants van Federico Mompou en het vurige El Amor Brujo van Manuel de Falla laat Pérez twee verschillende kanten van zijn pianistenhart spreken. Aan de hand van Albéniz' Iberia maak je een muzikale rondreis door het Andalusië, compleet met flarden uit hartstochtelijke flamenco's, zigeunerdansen en religieuze liederen. Muziektijdschrift Gramophone noemt Luis Fernando Pérez een van de meest individuele en begaafde pianisten van vandaag: "zijn spel is brutaal persoonlijk en heeft een improvisatorische vrijheid." Pérez maakt zijn recital compleet met een selectie uit de Preludes van Rachmaninov.

Waar en wanneer

Aanvangstijd:
zaterdag 1 april 2023, 20:00 uur

De Edesche Concertzaal. Ongehoorde akoestiek, intieme schoonheid, een prachtige Bösendorfer Imperial concertvleugel en de allerbeste musici. De Edesche Concertzaal is ongesubsidieerd en wordt mede mogelijk gemaakt door DagjeWeg.NL.

  • Online veel betalingsmogelijkheden;
  • Podium Cadeaukaart OK, ook online;
  • Koffie, drankjes inbegrepen;
  • Garderobe inbegrepen;
  • Luxe programmamagazine inbegrepen;
  • Gratis en betaalde parkeermogelijkheden in de nabije omgeving;
  • Subsidievrij en onafhankelijk. Sponsor: DagjeWeg.NL;
  • NPO Radio 4 zendt regelmatig uit vanuit de Edesche Concertzaal. Luister opnieuw naar bv. IKFE 2017 en IKFE 2018 of Brodsky Quartet;
  • Op een bezoek aan de Edesche Concertzaal zijn de algemene bezoekersvoorwaarden van de VSCD van toepassing.

Edesche Concertzaal

Amsterdamseweg 9, Ede

Routebeschrijving: Auto Openbaar vervoer