Lavinia Meijer & Strijkorkest Ciconia Consort - Kerstconcert

Lavinia Meijer & Strijkorkest Ciconia Consort - Kerstconcert

Een greep uit het programma:

Corelli - Concerto grosso, op. 6, nr. 8, 'Per la notte di natale'

Mascagni - Intermezzo (uit: Cavaleria rusticana)

Einaudi - Divenire 


Italiaanse Kerst

Het Ciconia Consort brengt je alvast in kerstsfeer. Samen met harpiste Lavinia Meijer neemt het strijkorkest je mee naar het winterse Italië. Geniet van beroemde hits uit de klassieke muziek, die je direct in kerststemming brengen. Een van die typische sfeerstukken op het programma is het 'Intermezzo' uit de opera 'Cavaleria Rusticana' van Pietro Mascagni. Lavinia Meijer krijgt vervolgens een glansrol in het 'Harpconcert' van Nino Rota. Echt Kerst wordt het met Corelli's 'Concerto Grosso', op. 8, nr. 6. Omdat in Italië het zwaartepunt op Kerstavond ligt, heeft dit wereldberoemde stuk de bijnaam 'Per la notte di natale'.


Ciconia Consort

"Verrassend repertoire, verrassend ambitieniveau - een ontdekking", schreef Bas van Putten (NRC / De Groene Amsterdammer) enthousiast over het Ciconia Consort. De orkestleden zijn toonaangevende jonge musici, die hun sporen hebben verdiend op nationale en internationale concoursen en concertpodia. Ze worden aangevuurd door dirigent Dick van Gasteren, die zelf de kneepjes van leerde van onder anderen Jan Stulen en Bernard Haitink.


Lavinia Meijer

Harpiste Lavinia Meijer is een van de meest veelzijdige en toonaangevende harpisten van deze tijd. In 2009 won ze de Nederlandse Muziekprijs. Na haar debuut in Carnegie Hall in New York in 2007 wordt ze regelmatig uitgenodigd om als soliste op te treden in Europa, Azië en Amerika. Ze werkte samen met bekende componisten als Philip Glass (Koyaanisqatsi, the Hours) en Ludovico Einaudi (Intouchables, Black Swan). Daarnaast deelde ze het podium met de legendarische Iggy Pop, Patti Smith, Laurie Anderson, Olafur Arnalds en Sufjan Stevens. Ook werkt ze graag samen met Nederlandse musici onder wie Carel Kraayenhof, Michiel Borstlap en de strijkers van het Ciconia Consort.


YouTube-Tip


strijkorkest kamermorkest Kerstconcert kerst kerstsfeer viool strijkers seizoen '21-'22 Amsterdam Den Haag Ciconia orkest harp Italië Nino Rota Ludovico Einaudi Hugo Wolf Ermanno Wolf-Ferrari Arangelo Corelli Pietro Mascagni William Alwyn
zaterdag 11 december 2021, 20:00 uur

Vier alvast Kerst met Lavinia Meijer en het Ciconia Consort in het winterse Italië. Met het sfeervolle Intermezzo uit Mascagni's opera Cavaleria Rusticana waan je je direct in overdadig versierde straten met lichtjes, kerstbomen en kerststallen. In de prachtige Serenade van Wolf-Ferrari voor harp en strijkorkest krijgt Lavinia Meijer een glansrol. Echt Kerst wordt het vervolgens met het beroemde Concerto Grosso, op. 6, nr. 8 van Arcangelo Corelli. Dit stuk heeft als bijnaam 'Per la notte di natale'. Kerst kan beginnen!

Waar en wanneer

Aanvangstijd:
zaterdag 11 december 2021, 20:00 uur

De Edesche Concertzaal. Ongehoorde akoestiek, intieme schoonheid, een prachtige Bösendorfer Imperial concertvleugel en de allerbeste musici. De Edesche Concertzaal is ongesubsidieerd en wordt mede mogelijk gemaakt door DagjeWeg.NL.

 • Online veel betalingsmogelijkheden;
 • Podium Cadeaukaart OK, ook online;
 • Gratis koffie/drankjes/pauzehapjes;
 • Gratis garderobe;
 • Gratis luxe programmamagazine;
 • Gratis en betaalde parkeermogelijkheden in de nabije omgeving;
 • ECLive! Beluister het concert na afloop opnieuw in hoge kwaliteit (bij geselecteerde concerten);
 • Geniet van het Edesche Concertzaal Diner bij het naastgelegen sfeervolle restaurant Buitenzorg;
 • Subsidievrij en onafhankelijk. Sponsor: DagjeWeg.NL Tickets;
 • NPO Radio 4 zendt regelmatig uit vanuit de Edesche Concertzaal. Luister opnieuw naar bv. IKFE 2017 en IKFE 2018 of Brodsky Quartet.

Edesche Concertzaal

Amsterdamseweg 9, Ede

Routebeschrijving: Auto Openbaar vervoer