Katona Twins - Spanish Nights - Edesche Gitaarrecitals

Katona Twins - Spanish Nights - Edesche Gitaarrecitals

Kamermuziek '23/'24

Dit concert is al geweest. Bekijk hieronder de serie Kamermuziek '23/'24:

Kamermuziek '24/'25

Dit concert is al geweest. Bekijk hieronder de serie Kamermuziek '24/'25:

Een greep uit het programma:

Albéniz - Asturias

De Falla - Danza del fuego

Paco de Lucía - Fuente y Cuadal 


Spanish Nights

Stap met de Katona Twins in de betoverende wereld van de Spaanse gitaarmuziek! Laat je meevoeren naar zonnige Spaanse streken en levendige straten vol passie en temperament. Met meesterlijke precisie en vurige expressie brengen de Katona Twins klassiekers van Albéniz, De Falla, Rodrigo en Paco de Lucia tot leven. Sluit je ogen en voel de warme bries, hoor het ritme van de castagnetten en stel je de sierlijke dansers voor. Met de Katona Twins beleef je een avond in het hart van Spanje!


Katona Twins

De Katona Twins zijn een begrip. Niet alleen zijn Zoltán en Peter Katona een eeneiige tweeling, ook zijn ze fenomenale gitaristen. Toch zijn ze door hun bijzondere broederband niet onafscheidelijk. “Hoewel we elkaar bijna dagelijks zien, proberen we niet teveel met elkaar op te trekken”, vertelt Zoltán. “We wonen allebei in Liverpool, maar hebben naast onze muzikale band en familieband ook een eigen leven.” Hun eerste lessen kregen ze op de Béla Bartók-muziekschool in hun geboorteplaats Boedapest, waarna ze hun studie voltooiden aan de gerenommeerde Royal Academy of Music in Londen. Ondertussen regende het prijzen: in 1993 sleepten ze de Eerste Prijs van het Franse Concours International de Guitarre en Duo in de wacht, gevolgd door de Culturele Prijs van Kassel (1993) en de belangrijke Borletti-Buitoni Prijs (2004).


YouTube-Tip


gitaar Edesche Gitaarrecitals Spanje Spaans Espana Gitaarduo Manuel de Falla Luigi Boccherini Paco de Lucia Isaac Albéniz Joaquin Rodrigo Eduardo Granados El amor brujo Danza ritual del fuego Vuurdans Fire dance Oriental Asturias Mallorca Alhambra Spanish Night Licht Klassiek
zaterdag 11 november 2023, 20:00 uur

Reis mee naar het zonnige Spanje met de getalenteerde Hongaarse tweelingbroers van het gitaarduo Katona Twins! Met hun vurige gitaarklanken waan je je direct in het sprookjesachtige Alhambra of de charmante straatjes van Valencia. Of beleef de opwindende ambiance van een typisch Spaans volksfeest. Het gebeurt allemaal met de geweldige muziek van Albéniz' Aturias, De Falla's Vuurdans en Fuente y Caudal van Paco de Lucía, meesterlijk vertolkt door de Katona Twins. Dit bekroonde gitaarduo staat bekend om hun virtuositeit, passie en unieke samenspel.

Waar en wanneer

Aanvangstijd:
zaterdag 11 november 2023, 20:00 uur

De Edesche Concertzaal. Ongehoorde akoestiek, intieme schoonheid, een prachtige Bösendorfer Imperial concertvleugel en de allerbeste musici. De Edesche Concertzaal is ongesubsidieerd en wordt mede mogelijk gemaakt door DagjeWeg.NL.

  • Online veel betalingsmogelijkheden;
  • Podium Cadeaukaart OK, ook online;
  • Koffie, drankjes inbegrepen;
  • Garderobe inbegrepen;
  • Luxe programmamagazine inbegrepen;
  • Gratis en betaalde parkeermogelijkheden in de nabije omgeving;
  • Subsidievrij en onafhankelijk. Sponsor: DagjeWeg.NL;
  • NPO Radio 4 zendt regelmatig uit vanuit de Edesche Concertzaal. Luister opnieuw naar bv. IKFE 2017 en IKFE 2018 of Brodsky Quartet;
  • Op een bezoek aan de Edesche Concertzaal zijn de algemene bezoekersvoorwaarden van de VSCD van toepassing.

Edesche Concertzaal

Amsterdamseweg 9, Ede

Routebeschrijving: Auto Openbaar vervoer