Dudok Quartet - Mozart, Tsjaikovski, Sjostakovitsj - Strijkkwartetten

Dudok Quartet - Mozart, Tsjaikovski, Sjostakovitsj - Strijkkwartetten

Programma:

Mozart - Strijkkwartet in F, KV 590

Tsjaikovski - Strijkkwartet nr. 1 in D, op. 11

Sjostakovitsj - Strijkkwartet nr. 3, op. 73


Dudok Quartet

Het Dudok Quartet is een de belangrijkste strijkkwartetten van Nederlandse bodem. Ook internationaal timmert het ensemble flink aan de weg. Naast de Borletti-Buitoni Trust Award 2018 won het kwartet prijzen op het internationaal strijkkwartet concours in Bordeaux en op het Joseph Joachim Internationaal kamermuziekconcours in Weimar. Naast het fabuleuze spel maakt het ensemble indruk met programma's die buiten de gebaande paden gaan. "We laten zien én horen dat de muziek die wij spelen niet oud of nieuw is, maar altijd weer muziek van nu. Muziek die gehoord moet worden. Muziek die ontroert, ontregelt en een onuitwisbare indruk maakt", laat het Dudok Quartet weten. Dit gebeurt zeker met de prachtige strijkkwartetten van Mozart, Tsjaikovski en Sjostakovitsj!

Het Dudok Quartet bestaat uit:

Judith van Driel, viool
Marleen Wester, tweede viool
Marie-Louise de Jong, altviool
David Faber, cello


YouTube-Tip


strijkkwartet viool altviool cello Kamermuziek Wolfgang Amadeus Mozart Pyotr Ilyich Tchaikovsky Pjotr Iljitsj Tsjaikovski Mozart Dmitri Sjostakovitsj Dmitry Shostakovich seizoen '23-'24 2023-2024
zaterdag 14 oktober 2023, 20:00 uur

Het uiterst succesvolle Dudok Quartet bestrijkt zo ongeveer alle uithoeken van het strijkkwartet. Dat doet het kwartet met verve en met een missie. De vier musici willen niets liever dan laten horen, zien en voelen dat muziek raakt! Hoe kan dat beter dan met stukken waarin componisten hun diepste gevoelens aan het papier toevertrouwden? Geniet van drie intieme kwartetten van Mozart, Tsjaikovski en Sjostakovitsj; muziek met een verrassend persoonlijke touch. "Een intense luisterervaring die je op het puntje van je stoel houdt", schreef The Strad.

Waar en wanneer

Aanvangstijd:
zaterdag 14 oktober 2023, 20:00 uur

De Edesche Concertzaal. Ongehoorde akoestiek, intieme schoonheid, een prachtige Bösendorfer Imperial concertvleugel en de allerbeste musici. De Edesche Concertzaal is ongesubsidieerd en wordt mede mogelijk gemaakt door DagjeWeg.NL.

  • Online veel betalingsmogelijkheden;
  • Podium Cadeaukaart OK, ook online;
  • Koffie, drankjes inbegrepen;
  • Garderobe inbegrepen;
  • Luxe programmamagazine inbegrepen;
  • Gratis en betaalde parkeermogelijkheden in de nabije omgeving;
  • Subsidievrij en onafhankelijk. Sponsor: DagjeWeg.NL;
  • NPO Radio 4 zendt regelmatig uit vanuit de Edesche Concertzaal. Luister opnieuw naar bv. IKFE 2017 en IKFE 2018 of Brodsky Quartet;
  • Op een bezoek aan de Edesche Concertzaal zijn de algemene bezoekersvoorwaarden van de VSCD van toepassing.

Edesche Concertzaal

Amsterdamseweg 9, Ede

Routebeschrijving: Auto Openbaar vervoer