Jazz op zondagmiddag - Enrico Pieranunzi, Gabrielle Mirabassi en Jasper Somsen

Jazz op zondagmiddag - Enrico Pieranunzi, Gabrielle Mirabassi en Jasper Somsen

Enrico Pieranunzi: 'New Mediterranean Tales'

Geniet in dé Concertzaal van het Oosten met deze drie grootmeesters van de huidige jazz tijdens een ontspannen middag uit. Onder noemer 'New Mediterranean Tales' brengen ze muziek van Pieranunzi's album 'Racconti Mediterranei' (Mediteraanse verhalen, 2000) tot leven. In meesterpianist Enrico Pieranunzi komen jazz en klassieke muziek samen. Bill Evans, Debussy of Ennio Morricones filmmuziek bij 'Once upon a time in the West', het is slechts een greep uit zijn vele inspiratiebronnen. Samen met contrabassist Jasper Somsen en klarinettist Gabriele Mirabassi toert deze temperamentvolle Italiaan langs de grote jazzpodia van Nederland.

 

'A true original'

The Guardian noemde hem 'a true original'. Geen wonder, want al jaren betovert Pieranunzi de internationale jazzwereld met zijn karakteristieke sound. Amerikaanse jazz, de beeldende filmmuziek van Nina Rota en het impressionisme van Debussy maken Pieranunzi tot één van de grote jazzpianisten ter wereld. In de Edesche Concertzaal speelt hij samen met Jasper Somsen en Gabriele Mirabassa een pikante mix van eigen composities en een aantal beroemde jazz standards.

“Toen ik begon, in de jaren ’60, speelden Europese jazzmusici vaak meer dan de helft van hun concerten Amerikaanse standards. Tegenwoordig wordt er veel meer dan toen eigen muziek gespeeld. Dat juich ik toe. Muziek is eindeloos. Het is als een oceaan. Dat geeft me altijd weer zin om het podium op te gaan. Altijd is het weer nieuw, altijd ontdek je nieuwe verhalen, nieuwe muziek." 


Bösendorfer Imperial 290 jazz piano contrabas zondagmiddag klarinet
zondag 8 februari 2015, 15:00 uur

Italiaanse passie en de combinatie van jazz met klassieke muziek komen samen in meesterpianist Enrico Pieranunzi. Met contrabassist Jasper Somsen en klarinettist Gabriele Mirabassi vormt hij een temperamentvol trio dat langs alle grote jazzpodia toert. De intimiteit en sublieme akoestiek van de Edesche Concertzaal halen het beste uit deze drie grootmeesters van de jazz. Maak kennis met jazz tijdens een relaxte middag uit.

Waar en wanneer

Aanvangstijd:
zondag 8 februari 2015, 15:00 uur

De Edesche Concertzaal. Ongehoorde akoestiek, intieme schoonheid, een prachtige Bösendorfer Imperial concertvleugel en de allerbeste musici. De Edesche Concertzaal is ongesubsidieerd en wordt mede mogelijk gemaakt door DagjeWeg.NL.

  • Online veel betalingsmogelijkheden;
  • Podium Cadeaukaart OK, ook online;
  • Gratis koffie/drankjes/pauzehapjes;
  • Gratis garderobe;
  • Gratis luxe programmamagazine;
  • Gratis en betaalde parkeermogelijkheden in de nabije omgeving;
  • ECLive! Beluister het concert na afloop opnieuw in hoge kwaliteit (bij geselecteerde concerten);
  • Geniet van het Edesche Concertzaal Diner bij het naastgelegen sfeervolle restaurant Buitenzorg;
  • Subsidievrij en onafhankelijk. Sponsor: DagjeWeg.NL Tickets;
  • NPO Radio 4 zendt regelmatig uit vanuit de Edesche Concertzaal. Luister opnieuw naar bv. IKFE 2017 en IKFE 2018 of Brodsky Quartet.

Edesche Concertzaal

Amsterdamseweg 9, Ede

Routebeschrijving: Auto Openbaar vervoer