Brahms' Hoorntrio - uniek in de kamermuziek

Brahms' Hoorntrio - uniek in de kamermuziek

Kamermuziek '23/'24

Dit concert is al geweest. Bekijk hieronder de serie Kamermuziek '23/'24:

Brahms' Hoorntrio, op. 40

De hoorn als kamermuziekinstrument hoor je niet vaak. Brahms' Hoorntrio uit 1865 is dan ook een zeldzaamheid in het kamermuzieklandschap. Het instrument geeft de muziek een nog donkerder klank die prachtig past bij de melancholieke sfeer van het werk. Zou het een eerbetoon zijn aan Brahms' eerder dat jaar overleden moeder? In in ieder geval moet hij hebben teruggedacht aan zijn kindertijd, want Brahms was, net als zijn vader, van jongs af aan een gepassioneerd bespeler van de hoorn. Beluister Brahms' persoonlijke ontboezemingen in dit meesterwerk in de sfeervolle ambiance van de Edesche Concertzaal. De sublieme akoestiek zorgt ervoor dat u geen detail zal ontgaan.

Solisten van het Gelders Orkest

Jose Sogorb Jover is solohoornist van het Gelders Orkest. Normaal gesproken neemt hij de solistische hoornpassages in het orkest voor zijn rekening. Deze avond kunt u hem beluisteren als hoofdrolspeler in Brahms' Hoorntrio. Jose Sogorb Jover wordt bijgestaan door Cecile Huijnen, violiste en concertmeester van het Gelders Orkest en pianist Hans Eijsackers.


Het slotdeel uit Brahms' Hoorntrio in een uitvoering Barenboim, Perlman, Clevenger.

José Luis Sogorb Jover (hoorn)

José Luis Sogorb Jover is in 1979 geboren in Pinoso (Alicante, Spanje). Hij begon zijn hoorn studie bij Enrique Rodilla en studeerde daarna aan het Conservatorium van Alicante bij Vicente Navarro. Uiteindelijk sloot hij zijn opleiding met zowel een bachelor- als masterdiploma af aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag bij Herman Jeurissen. Daarnaast heeft hij masterclasses gevolgd bij prestigieuze docenten als Vicente Zarzo, Hugh Seenan, Peter Damm en Jasper de Waal. Na lid te zijn geweest van diverse jeugdorkesten in Spanje is hij als hoornist regelmatig te gast bij zowel nationale als internationale orkesten, waar hij werkt met vermaarde dirigenten. Als solist geeft hij recitals in Nederland, België, Frankrijk en Spanje, waar hij werd uitgenodigd om Masterclasses te geven aan jonge studenten. Sinds 2008 maakt hij deel uit van Het Gelders Orkest.

Cecile Huijnen (viool)

Cecile Huijnen studeerde bij aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, waar ze in 1990  cum laude afstudeerde. Hierbij werden haar tevens de Nicolai Prijs en de Fock Medaille werden toegekend.Datzelfde jaar werd ze aangesteld als eerste concertmeester van het Nederlands Balletorkest en sinds 2000 is zij in dezelfde functie verbonden aan Het Gelders Orkest. Bovendien is zij een veelgevraagd gastconcertmeester bij een groot aantal orkesten in binnen- en buitenland, waaronder het Rotterdams Philharmonisch Orkest en The Sydney Symphony Orchestra. Bovendien treedt ze regelmatig op als solist en vertolkte zij vele viool-, en dubbelvioolconcerten met het voormalige Nederlands Balletorkest. Verder is ze coach bij het Nationaal Jeugdorkest en geeft ze individuele auditietraining, is ze gastpanellid van het programma Discotabel op radio 4 en jurylid van het Prinses Christina Concours.

Cecile ontwikkelde zelf een liefde voor de muziek en dan vooral het samen spelen met anderen. “Het moment dat ik in een orkest ging spelen, dat was ook het moment dat ik wist, dit wil ik doen, dit vind ik leuk. Het samen zwoegen en zweten, genieten van wat er klinkt  en de adrenaline delen die daarna vrijkomt.” Lees hier het hele interview met Cecile Huijnen.

Hans Eijsackers (piano)

Hans Eijsackers studeerde onder meer bij Gérard van Blerk, Jan Wijn en György Sebök. In 1992 behaalde hij het diploma Uitvoerend Musicus met Onderscheiding aan het Conservatorium van Amsterdam, om vervolgens te studeren aan de European Mozart Academy in Kraków. Hieruit vloeiden optredens voort in Budapest, Zuidoost-Azië en New York. Hanswas winnaar van de Rotterdamse Piano-3-daagse, het Prinses Christinaconcours en het Europees Pianoconcours in 1991 in Luxemburg en ontving tweemaal de Vriendenkrans van het Concertgebouw. Naast zijn werk als docent hoofdvak piano en kamermuziek aan de conservatoria van Tilburg en Den Haag treedt hij veelvuldig op als solist, kamermusicus en liedbegeleider. Sinds 1 oktober 2013 is hij aangesteld als Professor Liedgestaltung aan de Robert Schumann Hochschule te Düsseldorf.

Hoorntrio piano viool Kamermuziek hoorn Johannes Brahms
zaterdag 17 januari 2015, 20:00 uur

Er is maar één groots romantisch hoorntrio en dat is van de beroemde componist Johannes Brahms. De hoorn klinkt vol passie en warmte in de Edesche Concertzaal, samen met viool en de mooie Bösendorfer Imperial concertvleugel. Geniet deze zaterdagavond van dit zelden uitgevoerde meesterwerk.

Waar en wanneer

Aanvangstijd:
zaterdag 17 januari 2015, 20:00 uur

De Edesche Concertzaal. Ongehoorde akoestiek, intieme schoonheid, een prachtige Bösendorfer Imperial concertvleugel en de allerbeste musici. De Edesche Concertzaal is ongesubsidieerd en wordt mede mogelijk gemaakt door DagjeWeg.NL.

  • Online veel betalingsmogelijkheden;
  • Podium Cadeaukaart OK, ook online;
  • Koffie, drankjes inbegrepen;
  • Garderobe inbegrepen;
  • Luxe programmamagazine inbegrepen;
  • Gratis en betaalde parkeermogelijkheden in de nabije omgeving;
  • Subsidievrij en onafhankelijk. Sponsor: DagjeWeg.NL;
  • NPO Radio 4 zendt regelmatig uit vanuit de Edesche Concertzaal. Luister opnieuw naar bv. IKFE 2017 en IKFE 2018 of Brodsky Quartet;
  • Op een bezoek aan de Edesche Concertzaal zijn de algemene bezoekersvoorwaarden van de VSCD van toepassing.

Edesche Concertzaal

Amsterdamseweg 9, Ede

Routebeschrijving: Auto Openbaar vervoer