Strijkorkest Ciconia Consort en Karin Strobos (sopraan) - Scandinavisch wintersprookje - Grieg, Bruch, Gade

Strijkorkest Ciconia Consort en Karin Strobos (sopraan) - Scandinavisch wintersprookje - Grieg, Bruch, Gade

Grote Bezetting '23/'24

Dit concert is al geweest. Bekijk hieronder de serie Grote Bezetting '23/'24:

Een greep uit het programma:

Grieg - Holbergsuite

Bruch - Serenade nach schwedischen Melodien

Grieg - Liederen uit Peer Gynt


Grieg, Bruch en Gade

Reis mee naar het even mysterieuze als adembenemende Scandinavië. Het Ciconia Consort en sopraan Karin Strobos brengen een prachtig programma rondom bekende en verrassende muziek uit het hoge Noorden. Startpunt is Denemarken met een Novelette van Niels Gade. Vandaar gaat de tocht verder naar Noorwegen. Karin Strobos zingt met Griegs 'Solvejgs Lied', uit zijn Peer Gynt Suite, een van de bekendste muziekstukken die Noorwegen heeft voortgebracht. Max Bruch op zijn beurt verzamelde in zijn Serenade de mooiste melodieën uit buurland Zweden. Met liederen van Rautavaara en het Epifania van Peteris Vasks gaat de tocht nog verder oostwaarts richting Finland en Letland. Het Ciconia Consort besluit het concert met Griegs beroemde Holberg Suite.  

Ciconia Consort

"Verrassend repertoire, verrassend ambitieniveau - een ontdekking", schreef Bas van Putten (NRC / De Groene Amsterdammer) enthousiast over het Ciconia Consort. De orkestleden zijn toonaangevende jonge musici, die hun sporen verdienden op nationale en internationale concoursen en concertpodia. Ze worden aangevuurd door dirigent Dick van Gasteren, die zelf de kneepjes van het vak leerde van onder anderen Jan Stulen en Bernard Haitink. Het bijzondere aan het Ciconia Consort is dat het ensemble regelmatig rond tourt vergezeld door vooraanstaand Nederlandse musici. Vanavond is dat sopraan Karin Strobos.

Karin Strobos

Karin Strobos werd in één klap bekend bij het grote publiek toen ze in 2011 bij De Nationale Opera inviel voor een van de uitgevallen hoofdrolspelers. Een droomdebuut, want sindsdien is ze op alle belangrijke operapodia van Nederland, Duitsland en België te zien. Tijdens het Holland Festival 2020 vertolkte ze de rol van Braadspitdraaier in de opera Rusalka van Dvorák. Beluister Karin Strobos voor het eerst in de Edesche Concertzaal, samen met het Ciconia Consort.

YouTube-Tip


strijkorkest kamermorkest Holberg Suite Einojuhani Rautavaara viool strijkers serenade Amsterdam Den Haag Ciconia orkest vasks Edvard Grieg Max Bruch Gade Noorderlicht Advent Winter Peer Gynt lied seizoen '22-'23 winterconcert
zaterdag 26 november 2022, 20:00 uur

Donkere met sneeuw bedekte bossen en helder fonkelende sterren aan de hemel. Maar ook knus verlichte kerkjes waarin de mensen warmte en geborgenheid zoeken. Dat is advent in Scandinavië. Strijkorkest Ciconia Consort neemt je mee op een winterse tocht door Denemarken, Noorwegen en Finland. Geniet van Griegs Holberg Suite en de hartverwarmende Serenade van Max Bruch. Sopraan Karin Strobos laat met liederen van Rautavaara het Finse Noorderlicht in de Edesche Concertzaal stralen. Neem alvast een voorschot op de sfeervolle dagen rond kerst.

Waar en wanneer

Aanvangstijd:
zaterdag 26 november 2022, 20:00 uur

De Edesche Concertzaal. Ongehoorde akoestiek, intieme schoonheid, een prachtige Bösendorfer Imperial concertvleugel en de allerbeste musici. De Edesche Concertzaal is ongesubsidieerd en wordt mede mogelijk gemaakt door DagjeWeg.NL.

  • Online veel betalingsmogelijkheden;
  • Podium Cadeaukaart OK, ook online;
  • Koffie, drankjes inbegrepen;
  • Garderobe inbegrepen;
  • Luxe programmamagazine inbegrepen;
  • Gratis en betaalde parkeermogelijkheden in de nabije omgeving;
  • Subsidievrij en onafhankelijk. Sponsor: DagjeWeg.NL;
  • NPO Radio 4 zendt regelmatig uit vanuit de Edesche Concertzaal. Luister opnieuw naar bv. IKFE 2017 en IKFE 2018 of Brodsky Quartet;
  • Op een bezoek aan de Edesche Concertzaal zijn de algemene bezoekersvoorwaarden van de VSCD van toepassing.

Edesche Concertzaal

Amsterdamseweg 9, Ede

Routebeschrijving: Auto Openbaar vervoer