Jazz: Ad Colen (saxofoon) en Rembrandt Frerichs (piano)

Jazz: Ad Colen (saxofoon) en Rembrandt Frerichs (piano)

“Als ik een mooi stuk hoor dan denk ik: wat kan ik daar zelf mee? Hoe houd ik het origineel overeind, maar geef ik er wel eigen draai aan? Je moet het zien als het schilderen van een plant. Je kunt natuurlijk gewoon een plant schilderen, maar ook zoals Picasso iets heel nieuws neerzetten. Iets anders moois.” (Ad Colen)


Ad Colen en Rembrandt Frerichs Duo

Beiden hebben hun sporen ruim verdiend in de internationale jazz-scene. Toch waren Ad Colen (saxofoon) en Rembrandt Frerichs (piano) nog niet zo vaak samen op één podium te vinden. In de Edesche Concertzaal ontmoeten ze elkaar, dagen ze elkaar uit en stuwen elkaar op tot grote hoogte. Wat ze precies gaan doen, laten ze als ware improvisators graag afhangen van het moment en natuurlijk ook van het publiek. "We spelen in ieder geval eigen werk, een mix van nieuwe en oude composities,” vertelt Ad Colen van tevoren. Want als er één ding is dat deze musici met elkaar verbindt, dan wel dat beiden naast fenomenale improvisators ook begenadigde componisten zijn.

Over Rembrandt Frerichs: "Rembrandt Frerichs, de jazzpianist met de 'velvet touch' weet als geen ander kleine ideeën ritmisch puntig uit te bouwen in lange spanningsbogen." (Trouw)

Over Ad Colen: "No-nonsense muziek, recht voor zijn raap, zonder vermoeiende versiersels. De harmonieën zijn telkens in beweging en door de opgewekte grooves wil je opstaan uit je stoel." (Volkskrant)

Ad Colen & Quartet, live from Jazzclub Hot House Leiden
Beluister fragmenten uit het programma

Bösendorfer Imperial 290 jazz piano zondagmiddag saxofoon
zondag 14 september 2014, 15:00 uur

Saxofonist Ad Colen en pianist Rembrandt Frerichs: allebei zijn ze onderscheidend, vernieuwend en fris, timmeren hard aan de weg en durven gebaande paden te verlaten. Vanmiddag staan ze samen op het podium van de Edesche Concertzaal. De intimiteit van de zaal en de sublieme akoestiek halen het beste uit deze twee Nederlandse grootmeesters van de jazz.

Waar en wanneer

Aanvangstijd:
zondag 14 september 2014, 15:00 uur

De Edesche Concertzaal. Ongehoorde akoestiek, intieme schoonheid, een prachtige Bösendorfer Imperial concertvleugel en de allerbeste musici. De Edesche Concertzaal is ongesubsidieerd en wordt mede mogelijk gemaakt door DagjeWeg.NL.

  • Online veel betalingsmogelijkheden;
  • Podium Cadeaukaart OK, ook online;
  • Gratis koffie/drankjes/pauzehapjes;
  • Gratis garderobe;
  • Gratis luxe programmamagazine;
  • Gratis en betaalde parkeermogelijkheden in de nabije omgeving;
  • ECLive! Beluister het concert na afloop opnieuw in hoge kwaliteit (bij geselecteerde concerten);
  • Geniet van het Edesche Concertzaal Diner bij het naastgelegen sfeervolle restaurant Buitenzorg;
  • Subsidievrij en onafhankelijk. Sponsor: DagjeWeg.NL Tickets;
  • NPO Radio 4 zendt regelmatig uit vanuit de Edesche Concertzaal. Luister opnieuw naar bv. IKFE 2017 en IKFE 2018 of Brodsky Quartet.

Edesche Concertzaal

Amsterdamseweg 9, Ede

Routebeschrijving: Auto Openbaar vervoer