Anna Fedorova - Chopin, Schumann, Grieg - Wereldpianisten UITVERKOCHT

Anna Fedorova - Chopin, Schumann, Grieg - Wereldpianisten UITVERKOCHT

Wereldpianisten '23/'24

Dit concert is al geweest. Bekijk hieronder de serie Wereldpianisten '23/'24:

Een greep uit het programma:

Chopin - Ballade nr. 4

Schumann - Carnaval, op. 9

Grieg - Lyrische Stukken (sel.)

N.B. Eerder stond op deze datum een recital door Nino Gvetadze gepland. Wegens omstandigheden kan dit concert niet plaatsvinden. Anna Fedorova speelt dit recital in haar plaats.


Een recital vol tophits

Anna Fedorova schotelt je tijdens haar recital een even herkenbaar als verrassend programma voor. Sylvestrovs The Messenger klinkt niet zo heel vaak op het concertpodium. Daarom is het des te verfrissender dat Anna Fedorova na dit sprekende stuk vervolgt met grote klassiekers uit het romantische pianorepertoire. Geniet onder meer van Chopins 'Minutenwals' en de 'Vierde Ballade'. Met Schumanns Carnaval en een selectie uit Griegs Lyrische Stukken klinken nog meer tophits uit het romantische pianorepertoire.


Anna Fedorova

Met miljoenen views op YouTube kun je Anna Fedorova gerust een kijkcijferkanon noemen. Mocht Anna desondanks nog niet helemaal bekend zijn bij het grote publiek, dan werd ze het wel dankzij haar benefietconcerten, waarmee ze geld inzamelde voor Oekraïense vluchtelingen. Maar Anna Fedorova is meer dan snel succes en muzikaal geweten. Al vroeg werd haar opmerkelijke pianotalent opgemerkt, waarmee ze meer dan veertien concoursen op haar naam zette. Inmiddels speelt Anna in alle grote zalen ter wereld, waarbij ze een bijzondere band met het Amsterdamse Concertgebouw opbouwde. In seizoen 2015-2016 was Anna Fedorova artist in residence van de Edesche Concertzaal. In 2017 en 2018 gaf ze hieraan vervolg als artistiek directeur van het Internationaal Kamermuziek Festival Ede.


Soundbite: "Ik houd van mysterieuze, sprookjesachtige muziek. Het is heel fascinerend om met geluid te schetsen. Je kunt met muziek echt schilderen. Al die kleine plaatjes met verschillende karakters en landen. Je ziet de kleurrijke, inspirerende scènes voor je.” Lees het interview met Anna Fedorova)

YouTube-Tip


Ballade nr. 4 Chopin Wereldpianisten Grieg Edvard Grieg The Messenger piano Bösendorfer Imperial 290 Sylvestrov carnaval Schumann Robert Schumann Lyric pieces Lyrische Stukken Ballade no. 4 Walsen op. 64
zaterdag 28 januari 2023, 20:00 uur

"Schitterend, poëtisch, delicaat en dynamisch", Meer woorden heeft tijdschrift Luister niet nodig om het prachtige spel van Anna Fedorova te omschrijven. Deze woorden zijn ook van toepassing op het doorvoelde programma dat Anna aan de Bösendorfer Imperial speelt. De Oekraïense pianiste zet de toon met meesterwerken van Chopin, zoals de Vierde Ballade. In het tweede gedeelte van het programma neemt Anna je mee langs de schilderachtige Lyrische Stukken van Grieg en Schumanns Carnaval, op. 9.

Waar en wanneer

Aanvangstijd:
zaterdag 28 januari 2023, 20:00 uur

De Edesche Concertzaal. Ongehoorde akoestiek, intieme schoonheid, een prachtige Bösendorfer Imperial concertvleugel en de allerbeste musici. De Edesche Concertzaal is ongesubsidieerd en wordt mede mogelijk gemaakt door DagjeWeg.NL.

  • Online veel betalingsmogelijkheden;
  • Podium Cadeaukaart OK, ook online;
  • Koffie, drankjes inbegrepen;
  • Garderobe inbegrepen;
  • Luxe programmamagazine inbegrepen;
  • Gratis en betaalde parkeermogelijkheden in de nabije omgeving;
  • Subsidievrij en onafhankelijk. Sponsor: DagjeWeg.NL;
  • NPO Radio 4 zendt regelmatig uit vanuit de Edesche Concertzaal. Luister opnieuw naar bv. IKFE 2017 en IKFE 2018 of Brodsky Quartet;
  • Op een bezoek aan de Edesche Concertzaal zijn de algemene bezoekersvoorwaarden van de VSCD van toepassing.

Edesche Concertzaal

Amsterdamseweg 9, Ede

Routebeschrijving: Auto Openbaar vervoer