Roaring Twenties, Swinging Thirties!

Roaring Twenties, Swinging Thirties!

Gershwin, Weill en Bernstein

George Gershwin: dat is klassiek én jazz tegelijk. Al componerend in de roerige twintiger en dertiger jaren van de vorige eeuw was George Gershwin een grote inspirator voor veel componisten en musici in de klassieke muziek en jazz. Ook componisten als Weill, Bernstein en Legrand zijn op verschillende manieren beïnvloed door de eigenzinnige Gershwin. Ida Gorissen vertelt over hem: "Gershwin is de aanleiding voor dit concert. Als een rode draad loopt hij door het programma: hij inspireerde veel componisten! Het wordt een reis door de tijd, een reis vol populaire muziek uit vroeger tijden, toegankelijk en ook weer herkenbaar. De muziek van Porgy and Bess bijvoorbeeld klinkt veel mensen bekend in de oren, toch?" Daarnaast speelt Cathelijne Maat een aantal pianoklassiekers, ook weer van Gershwin. Geniet bijvoorbeeld van zijn Jazzpreludes of selecties uit de Rhapsody in Blue.


Ida Gorissen en Cathelijne Maat

Aan de hand van korte anekdotes uit het korte leven van George Gershwin nemen zangeres Ida Gorissen en pianiste Cathelijne Maat u mee naar de verhalende muziek van deze bekende Amerikaanse componisten. Geniet van een theatrale avond met sprankelende songs uit de Twenties tot de Eighties!


Liedrecital Bösendorfer Imperial 290 Edesche Liedrecitals vleugel sopraan piano George Gershwin Kurt Weill Leonard Bernstein
zaterdag 11 april 2015, 20:00 uur

Een theatrale avond met sprankelende songs. Zangeres Ida Gorissen en pianiste Cathelijne Maat nemen u mee naar de Roaring Twenties, Swinging Thirties en Fabulous Fifties. Een programma rondom de roerige levens van componisten George Gershwin, Kurt Weill en Leonard Bernstein.

Waar en wanneer

Aanvangstijd:
zaterdag 11 april 2015, 20:00 uur

De Edesche Concertzaal. Ongehoorde akoestiek, intieme schoonheid, een prachtige Bösendorfer Imperial concertvleugel en de allerbeste musici. De Edesche Concertzaal is ongesubsidieerd en wordt mede mogelijk gemaakt door DagjeWeg.NL.

  • Online veel betalingsmogelijkheden;
  • Podium Cadeaukaart OK, ook online;
  • Koffie, drankjes inbegrepen;
  • Garderobe inbegrepen;
  • Luxe programmamagazine inbegrepen;
  • Gratis en betaalde parkeermogelijkheden in de nabije omgeving;
  • Subsidievrij en onafhankelijk. Sponsor: DagjeWeg.NL;
  • NPO Radio 4 zendt regelmatig uit vanuit de Edesche Concertzaal. Luister opnieuw naar bv. IKFE 2017 en IKFE 2018 of Brodsky Quartet;
  • Op een bezoek aan de Edesche Concertzaal zijn de algemene bezoekersvoorwaarden van de VSCD van toepassing.

Edesche Concertzaal

Amsterdamseweg 9, Ede

Routebeschrijving: Auto Openbaar vervoer