Beethoven, Schubert en Berg - Shuann Chai - wereldpianist

Beethoven, Schubert en Berg - Shuann Chai - wereldpianist

Wereldpianisten '22/'23

Dit concert is al geweest. Bekijk hieronder de serie Wereldpianisten '22/'23:

Wereldpianisten '21/'22

Dit concert is al geweest. Bekijk hieronder de serie Wereldpianisten '21/'22:

Het beste uit Wenen: Beethoven, Schubert en Alban Berg

Wat hebben Beethoven, Schubert en Alban Berg gemeen? Ze komen, net als de Bösendorfer Imperial, alledrie uit Wenen! Wereldpianiste Shuann Chai verpandde haar hart aan Beethoven en Schubert en brengt die bewondering met liefde over. Zo behoort Beethovens Sonata Appassionata na ruim 200 jaar nog steeds tot zijn populairste pianosonates. Hierin horen we Beethoven in een notendop: stormachtige passie aan de ene kant en zangerige melodieën aan de andere kant. 

Kwaliteiten die Schubert enorm in zijn idool bewonderde. Zijn laatste sonate is met alle intimiteit en bezonkenheid min of meer het tegendeel van Beethovens Appassionata. Een nog steeds raadselachtig werk, waarover het laatste woord nog niet is gezegd. Zo zei de wereldberoemde pianist Daniel Barenboim erover: "De muziek lacht en huilt, ze is tegelijk droevig en vrolijk; alles waarvoor wij geen uitdrukking kunnen vinden, dat ervaren we hier in deze muziek."

En Berg? Hij brengt de Weense romantiek naar een absolute climax. Zou het aanvankelijk een driedelige sonate worden, uiteindelijk vond Berg dat hij alles met het eerste deel had gezegd, dus daar bleef het bij. Geniet van wereldpianiste Shuann Chai die het negentiende-eeuwse Wenen met de Weense Bösendorfer Imperial tot leven brengt.


Wereldpianiste Shuann Chai

De Chinees-Amerikaanse pianiste Shuann Chai geldt inmiddels als een echte Beethoven-specialiste. In seizoen 2013-14 speelde ze al zijn 32 pianosonates in het Utrechtse Vredenburg. "Mijn werk met Beethoven is tot nu toe een geweldige reis geweest," vertelt ze daarover. "Al was ik er aanvankelijk helemaal niet zo van overtuigd dat ik echt van al die 32 sonates hield. Maar ik ontdekte dat ik er niet per se van hoefde te houden. Ze begrijpen, ze bewonderen, dat is genoeg.” Een jaar eerder verscheen haar in de pers bejubelde eerste Beethoven-cd. BBC Magazine schreef 'Shuann Chai speelt Beethoven authentiek [...] gedreven, bevredigend en controversieel'. In de Edesche Concertzaal laat ze haar kennis en verfijnde pianistiek los op de Bösendorfer Imperial.

Beluister Shuann Chai in Beethovens Sonata Appassionata op de piano-forte.


BOL Concerten

Dit concert valt in de reeks BOL Concerten, een samenwerking van BOL Piano's & Vleugels en de Edesche Concertzaal.

Wereldpianisten piano vleugel Bösendorfer Imperial 290 Ludwig van Beethoven Alban Berg BOL-concert Franz Schubert
zondag 22 maart 2015, 15:00 uur

"Hun muziek begrijpen, ze bewonderen, dat is genoeg." Wereldpianiste Shuann Chai verpandde haar hart aan Beethoven en Schubert en brengt die bewondering met liefde over. Beethovens beroemde Sonata Appassionata klinkt, vol stormachtige passie. Daarna volgt het contrast met Schuberts laatste pianosonate. Muziek die alle emoties tot uiting brengt, dat waar niemand woorden voor heeft en waar iedereen van kan genieten.

Waar en wanneer

Aanvangstijd:
zondag 22 maart 2015, 15:00 uur

De Edesche Concertzaal. Ongehoorde akoestiek, intieme schoonheid, een prachtige Bösendorfer Imperial concertvleugel en de allerbeste musici. De Edesche Concertzaal is ongesubsidieerd en wordt mede mogelijk gemaakt door DagjeWeg.NL.

  • Online veel betalingsmogelijkheden;
  • Podium Cadeaukaart OK, ook online;
  • Koffie, drankjes inbegrepen;
  • Garderobe inbegrepen;
  • Luxe programmamagazine inbegrepen;
  • Gratis en betaalde parkeermogelijkheden in de nabije omgeving;
  • Subsidievrij en onafhankelijk. Sponsor: DagjeWeg.NL;
  • NPO Radio 4 zendt regelmatig uit vanuit de Edesche Concertzaal. Luister opnieuw naar bv. IKFE 2017 en IKFE 2018 of Brodsky Quartet;
  • Op een bezoek aan de Edesche Concertzaal zijn de algemene bezoekersvoorwaarden van de VSCD van toepassing.

Edesche Concertzaal

Amsterdamseweg 9, Ede

Routebeschrijving: Auto Openbaar vervoer