Frank Groothof - Peter en de wolf - Zaterdagmiddagconcert

Frank Groothof - Peter en de wolf - Zaterdagmiddagconcert

Frank Groothof: “Voor Peter en de wolf heb ik een aantal figuren uit zwart karton geknipt. Die laat ik bewegen op een scherm, waardoor je een heel simpele animatiefilm krijgt. Mijn vader deed vroeger ook zoiets. Met zijn handen achter een laken maakte hij bijvoorbeeld een konijntje, een vogel, een vos en vertelde daar een verhaaltje bij. Ik vond het prachtig, want de fantasie deed de rest.” 


Peter en de Wolf met Jiddisch tintje

Wie aan Prokofjev denkt, denkt aan Peter en de wolf. Frank Groothof (bekend van Sesamstraat) vertelt dit spannende verhaal. Voor de muzikale omlijsting neemt hij Trio Tripletov mee. Zij spelen een aanstekelijke bewerking van dit verhaal voor klezmerband. Waarom juist een Jiddische versie van dit beroemde kinderverhaal? Ooit woonde binnen de grenzen van het oude Russische Keizerrijk de grootste Joodse gemeenschap van de wereld. Zij ontwikkelden er hun tradities en cultuur, zoals de Oost-Europese Jiddische klezmermuziek, waarvan de wortels teruggaan tot de vierde eeuw. De expressieve stijl is uitermate geschikt om de sfeer en de personages van dit moderne sprookje te verklanken. Russische en de Jiddische cultuur liggen dicht bij elkaar. Zo maakt ook Prokofjev in zijn eigen muziek soms gebruik van elementen uit de klezmermuziek.

Beleef dit spannende sprookje in een familievoorstelling voor kinderen vanaf 2,5 jaar.

Trio Tripletov bestaat uit:
Andrea Bontivoglio, viool
Hans van der Maas, accordeon
Sylvia Maessen, contrabas


zaterdagmiddag Kindermatinee Sergej Prokofjev Klezmer Peter en de wolf viool contrabas Accordeon
zaterdag 24 januari 2015, 15:00 uur

Frank Groothof, bekend van Sesamstraat, vertelt het prachtige sprookje Peter en de wolf van Sergej Prokofjev. De muziek wordt live gespeeld door de musici van Trio Tripletov in een aanstekelijke versie voor klezmerband. Een familievoorstelling voor kinderen vanaf 2,5 jaar.

Waar en wanneer

Aanvangstijd:
zaterdag 24 januari 2015, 15:00 uur

De Edesche Concertzaal. Ongehoorde akoestiek, intieme schoonheid, een prachtige Bösendorfer Imperial concertvleugel en de allerbeste musici. De Edesche Concertzaal is ongesubsidieerd en wordt mede mogelijk gemaakt door DagjeWeg.NL.

 • Online veel betalingsmogelijkheden;
 • Podium Cadeaukaart OK, ook online;
 • Gratis koffie/drankjes/pauzehapjes;
 • Gratis garderobe;
 • Gratis luxe programmamagazine;
 • Gratis en betaalde parkeermogelijkheden in de nabije omgeving;
 • ECLive! Beluister het concert na afloop opnieuw in hoge kwaliteit (bij geselecteerde concerten);
 • Geniet van het Edesche Concertzaal Diner bij het naastgelegen sfeervolle restaurant Buitenzorg;
 • Subsidievrij en onafhankelijk. Sponsor: DagjeWeg.NL Tickets;
 • NPO Radio 4 zendt regelmatig uit vanuit de Edesche Concertzaal. Luister opnieuw naar bv. IKFE 2017 en IKFE 2018 of Brodsky Quartet.

Edesche Concertzaal

Amsterdamseweg 9, Ede

Routebeschrijving: Auto Openbaar vervoer