Combattimento - Bach, Vivaldi, Albinoni - Oude Muziek

Combattimento - Bach, Vivaldi, Albinoni - Oude Muziek

Een greep uit het programma:

Vivaldi - Concert voor strijkers in C, RV 144

Vivaldi - Concert voor hobo en strijkers in F, RV 455

Bach - Fuga in A, BWV 950

Albinoni - Grave & Fuga 


Venetië en Amsterdam

Ontdek de betoverende wereld van ensemble Combattimento. De musici verbinden Venetiaanse muziek met meesterwerken van andere barokcomponisten, zoals de Vlaming Carel Hacquart. Van hem speelt Combattimento drie sonates uit de bundel 'Harmonia Parnassia' die in 1668 in Amsterdam verscheen.


Albinoni, Bach en Vivaldi

En heb je ooit muziek van Pietro Andrea Ziani gehoord? Deze Venetiaanse componist vierde met zijn opera's triomfen in zowel Venetië als daarbuiten. Zijn muziek ademt de geest van zijn geboortestad en laat je wegdromen naar weelderige Venetiaanse paleizen en pleinen. Tomaso Albinoni aan de andere kant vertegenwoordigt de nieuwere Italiaanse richting. Zijn kenmerkende thema's inspireerden zelfs Bach tot meeslepende fuga's. Combattimento laat horen welke uitwerking de originele composities van Albinoni hadden op Bach. En natuurlijk mag de bekendste Venetiaan, Antonio Vivaldi, niet ontbreken. Laat je betoveren door een sprankelend hoboconcert en geniet van een briljant 'Concerto ripieno' met een meeslepende chaconne als afsluiting.


Combattimento

Ensemble Combattimento is specialist in muziek uit de barok. De musici brengen zowel bekende als minder bekende werken uit deze periode tot leven. Het ensemble bestaat uit getalenteerde musici met solistische kwaliteiten, die niets liever doen dan hun kennis en ervaring delen met het publiek. Wat Combattimento uniek maakt, is dat ze moderne instrumenten gebruiken om de klankintensiteit beter aan te laten sluiten bij het hedendaagse publiek. Ze bekijken de barokmuziek vanuit een eigentijds blik en doen daarbij nieuwe ontdekkingen. Het resultaat zijn spannende en energieke concerten, met altijd wel een verrassend element.

YouTube-Tip


cello viool hobo Antonio Vivaldi concerten Bach barok barokviool oude muziek Tomaso Albinoni Carel Hacquart Pietro Andria Ziani klavecimbel Johann Sebastian Bach Venetië authentiek
zaterdag 7 oktober 2023, 20:00 uur

Stap in de betoverende wereld van Venetië met ensemble Combattimento en voel de bruisende energie van deze romantische stad! Beleef het Venetië van de barok, van de gondels en het indrukwekkende San Marcoplein. Laat je verrassen door de nieuwste muziektrends van toen. Ontdek Albinoni's hippe soloconcerten die hem wereldberoemd maakten. Voel de inspiratie die Bach kreeg van Albinoni's blitse thema's voor zijn meeslepende fuga's, waarvan er een op het programma staat. En natuurlijk, het zou Venetië niet zijn zonder de muziek van de beroemdste Venetiaan: Antonio Vivaldi! Combattimento trakteert je op een spetterend hoboconcert van deze grootmeester.

Waar en wanneer

Aanvangstijd:
zaterdag 7 oktober 2023, 20:00 uur

De Edesche Concertzaal. Ongehoorde akoestiek, intieme schoonheid, een prachtige Bösendorfer Imperial concertvleugel en de allerbeste musici. De Edesche Concertzaal is ongesubsidieerd en wordt mede mogelijk gemaakt door DagjeWeg.NL.

  • Online veel betalingsmogelijkheden;
  • Podium Cadeaukaart OK, ook online;
  • Koffie, drankjes inbegrepen;
  • Garderobe inbegrepen;
  • Luxe programmamagazine inbegrepen;
  • Gratis en betaalde parkeermogelijkheden in de nabije omgeving;
  • Subsidievrij en onafhankelijk. Sponsor: DagjeWeg.NL;
  • NPO Radio 4 zendt regelmatig uit vanuit de Edesche Concertzaal. Luister opnieuw naar bv. IKFE 2017 en IKFE 2018 of Brodsky Quartet;
  • Op een bezoek aan de Edesche Concertzaal zijn de algemene bezoekersvoorwaarden van de VSCD van toepassing.

Edesche Concertzaal

Amsterdamseweg 9, Ede

Routebeschrijving: Auto Openbaar vervoer