Carel Kraayenhof & Matangi Quartet - 'Maestro Morricone' - Filmmuziek van Ennio Morricone

Carel Kraayenhof & Matangi Quartet - 'Maestro Morricone' - Filmmuziek van Ennio Morricone

Strijkkwartetten '24/'25

Dit concert is al geweest. Bekijk hieronder de serie Strijkkwartetten '24/'25 :

Een greep uit het programma:

Morricone - Once Upon A Time In The West

Morricone - The Untouchables


Maestro Morricone

Carel Kraayenhof (bandoneon) en het Matangi Quartet brengen samen de muziek van Ennio Morricone naar het podium. Carel en Morricone waren muzikale vrienden die samen muziek maakten. Matangi is samen met Carel zijn muziekarchief ingedoken en hebben een aantal parels uit Morricone’s oeuvre gearrangeerd voor bandoneon en strijkkwartet. Morricone over Carel: ‘Zijn interpretatie is perfect en betrokken, intens en grondig en naar mijn mening laat hij het instrument werken op een verfrissende manier die het verrassend relevant maakt.’


Max Richter, Osvaldo Golijov en Rogier van Otterloo

De Matangi’s en Carel verklanken in een magisch concert de wereld van Morricone en zijn inspiratiebronnen, maar ook de muzikale erfenis die hij heeft achtergelaten bij componisten als Max Richter, Osvaldo Golijov en Rogier van Otterloo (onder meer bekend van de filmmuziek van De Soldaat van Oranje).


Carel Kraayenhof

Sinds Carel Kraayenhof door Astor Piazzolla zèlf werd opgebeld om samen te werken, is er heel veel gebeurd. In Nederland werd Carel bekend door ‘de traan van Máxima’. Maar in Argentinië en ver daarbuiten was hij al beroemd vanwege de tango. In het dagelijks leven maakt Kraayenhof muziek met pianist Juan Pablo Dobal en het Carel Kraayenhof Ensemble. Hij werkte samen met grootheden uit de klassieke muziek zoals Yo-Yo-Ma, Janine Jansen en Ennio Morricone. Carel treedt wereldwijd op en heeft inmiddels vele prijzen ontvangen. Hij beperkt zich niet tot één muziekstijl, maar verbreedt samen met onder meer Sting, BLØF, Trijntje Oosterhuis en Caro Emerald zijn muzikale horizon. Tijdens dit concert slaat Carel de handen ineen met het Matangi Quartet.


Matangi Quartet

Het Matangi Quartet behoort tot de top van de Nederlandse strijkkwartetten en maakt ook buiten de grenzen veel furore. Zo speelden de musici op het prestigieuze Festival van Aix-en-Provence en de World Expo 2010 in Shanghai. Bovendien won het kwartet belangrijke prijzen, zoals de prestigieuze ‘Kersjes van de Groenekan Prijs’ en verschillende Edisons. Hoewel klassiek hun 'core business' is, maken de vier musici graag muzikale uitstapjes, zoals tijdens dit concert met Carel Kraayenhof rond muziek van Ennio Morricone.

 

YouTube-Tip


viool soundtrack Filmmuziek Ennio Morricone cello altviool strijkkwartet bandoneon The untochables Max Richter Osvaldo Golijov Rogier van Otterloo Once upon a time in the west western Film movie witte doek
zaterdag 24 februari 2024, 20:00 uur

Films als Once Upon A Time In The West en The Untouchables zijn onlosmakelijk verbonden met de iconische melodieën van Enrico Morricone. Carel Kraayenhof en het Matangi Quartet brengen op magistrale wijze Morricone's meesterwerken tot leven met bandoneon en strijkkwartet. Maar er is nog meer! Morricone beïnvloedde veel andere filmmuziekcomponisten. Ontdek tijdens dit concert sporen van Morricone in de muziek van Max Richter, Osvaldo Golijov en Rogier van Otterloo. Grijp deze kans om de magie van Morricone's muziek samen met de virtuositeit van Carel Kraayenhof en het Matangi Quartet te ervaren.

Waar en wanneer

Aanvangstijd:
zaterdag 24 februari 2024, 20:00 uur

De Edesche Concertzaal. Ongehoorde akoestiek, intieme schoonheid, een prachtige Bösendorfer Imperial concertvleugel en de allerbeste musici. De Edesche Concertzaal is ongesubsidieerd en wordt mede mogelijk gemaakt door DagjeWeg.NL.

  • Online veel betalingsmogelijkheden;
  • Podium Cadeaukaart OK, ook online;
  • Koffie, drankjes inbegrepen;
  • Garderobe inbegrepen;
  • Luxe programmamagazine inbegrepen;
  • Gratis en betaalde parkeermogelijkheden in de nabije omgeving;
  • Subsidievrij en onafhankelijk. Sponsor: DagjeWeg.NL;
  • NPO Radio 4 zendt regelmatig uit vanuit de Edesche Concertzaal. Luister opnieuw naar bv. IKFE 2017 en IKFE 2018 of Brodsky Quartet;
  • Op een bezoek aan de Edesche Concertzaal zijn de algemene bezoekersvoorwaarden van de VSCD van toepassing.

Edesche Concertzaal

Amsterdamseweg 9, Ede

Routebeschrijving: Auto Openbaar vervoer